Skocz do zawartości
DomanR

!!! Jakość wejścia video w kartach ATI Radeon 9000 VIVO !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie prawie wszyscy chcieli mieć (mają) VIVO jedynie po to aby pochwalić się znajomym, i nigdy nie korzystali z Video-In :P

Pudlo i to sromotne..Ja tylko dla wejscia wywalilem za moja karte swojego czasu 1100zl :D Kozystam z niego dosc regularnie (Kamerka--->MPEG2 full PAL )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak bryka 9000,ale u mnie na 7200[staruszek] jest O.K. Wsrod kart graficznych z wejsciami video to wlasnie Radek goroje.Pewnie,ze porownojac ze specjalizowanymi kartami przechwytujacymi jest gorzej,ale jesli chodzi o jakosc/cena to nie ma co sie zastanawiac......tylko brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudlo i to sromotne..Ja tylko dla wejscia wywalilem za moja karte swojego czasu 1100zl  :D  Kozystam z niego dosc regularnie (Kamerka--->MPEG2 full PAL )

Za trochę poniżej tej sumy mogłeś mieć nówkę Pinnacle Studio DC10+ (używaną można czasami wyrwać za 500zł), albo trochę używaną DC30+. Napewno jest to lepsze rozwiązanie pod względem jakości niż VIVO, oraz praktyczniejsze jeśli ktoś później musi zrzucić obrobiony materiał z powrotem na (S)VHS. MPEG1/2 nie nadaje się do nieliniowej obróbki video ze względu na sposób kompresji. Do tego celu używa się jedynie formatów które mają poszczególne klatki (półobrazy) skompresowane niezależnie, jak MJPEG, DV, czy Wavelet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś od qmpla pożyczyłem 7500-tkę miałem trochę zaległych filmów z wakacji na kasecie to sobie postanowiłem że zrobię z tego divxa i na CD, wszystko działało bez zarzutu, kumpel sporo rzeczy zgywa w ten sposób bo kręci czasami na weselach i nie narzeka. Jak kupiłem tunerek TV do kompa to myślałem że trochę też pozrzucam poprzez antenówę ale niestety to już nie to samo co Ati...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi też głownie by chodziło o jakieś sporadyczne zrzuty z VHS (ew. kamerki) na CD'ki. 

Jaką maksymalną rozdziałkę przy 25fps da się uzyskać takim sprzętem (Radek z VIVO) bez gubienia klatek?

Full PAL czyli coś koło 768x576.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudlo i to sromotne..Ja tylko dla wejscia wywalilem za moja karte swojego czasu 1100zl  :D  Kozystam z niego dosc regularnie (Kamerka--->MPEG2 full PAL )

Za trochę poniżej tej sumy mogłeś mieć nówkę Pinnacle Studio DC10+ (używaną można czasami wyrwać za 500zł), albo trochę używaną DC30+. Napewno jest to lepsze rozwiązanie pod względem jakości niż VIVO, oraz praktyczniejsze jeśli ktoś później musi zrzucić obrobiony materiał z powrotem na (S)VHS. MPEG1/2 nie nadaje się do nieliniowej obróbki video ze względu na sposób kompresji. Do tego celu używa się jedynie formatów które mają poszczególne klatki (półobrazy) skompresowane niezależnie, jak MJPEG, DV, czy Wavelet.

Masz racje ale do amatorki calkowicie wystarcza :) Ta kasa wg. mnie nie byla wyzucona w bloto.Jestem z tej karty zadowolony jak cholera i na GF4 4600 albo a radzia 8500 (bez ViVo) bym jej nie zamienil :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...