alexsus.[PL] Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ja nie mialem tak duzej jak alexsus.[PL] "111 h 2903 ptk" ale nie byla tez taka mała bo 97h i 2,103 pkt. :D niestety przez okolo tydzien ja liczylem bo nie jest 24 wlaczony ;/ 1340418[/snapback] Hmm... mam taki kalkulator i według niego po 111h powiniem dostać niecałe 3600pkt :D :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Hmm... mam taki kalkulator i według niego po 111h powiniem dostać niecałe 3600pkt :D :angry: 1341746[/snapback] A skąd takie cudo można skombinować?? I jaki jest system liczenia tych punków, bo czasami komp liczy próbke przez 8 godzin w nocy obciążony tylko emułem i dostaję za to 170 pkt. A czasami przez 3 dni z długimi sesjami growymi, emułem i czymś tam jeszcze uruchomionym w tle i mam za to około 2000 pkt :blink: Nie mogę się w tym połapać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexsus.[PL] Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 TU w dziale download http://rc5.inten.pl/grid/news.php TAK WOGULE to jest pierwsza polska oficjalna strona poświęcona projektowi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genBB Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 ten programik liczy na zasadzie proporcji +5% <;? a poza tym to nie nalezy tego rozumiec, tylko LICZYC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Mój komp i tak chodzi 24h na dobę, z małymi przerwami na dłubanie raz na parę dni :D Chciałbym tylko, żeby za to liczenie było jak najwięcej punktów, bo nic tak nie motywuje jak dobre efetkty... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 tylko ze w tym programie nie wiadomo przynajmniej ja niewiem w jakim formacie wpisac czas czy np 1:24h,czy 84min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pytanie od bylego uzytkownika/czlonka projektu UD: Kiedys zdarzalo mi sie ze soft tracil gdzies dane do liczenia i np przy 99% zaczynal od nowa liczyc jednostke. Zdarzalo mi sie to czesto i z tego powodu porzucilem projekt i przesiadlem sie na SETI. Czy teraz zdarzaja sie tez jakies problemsy? Zastanawiam sie nad powrotem do UD bo jakies bardziej pozyteczne mi sie to zdaje, choc w rzeczywistosci nie wiem co naprawde moj komp liczy :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pytanie od bylego uzytkownika/czlonka projektu UD: Kiedys zdarzalo mi sie ze soft tracil gdzies dane do liczenia i np przy 99% zaczynal od nowa liczyc jednostke. Zdarzalo mi sie to czesto i z tego powodu porzucilem projekt i przesiadlem sie na SETI. Czy teraz zdarzaja sie tez jakies problemsy? Zastanawiam sie nad powrotem do UD bo jakies bardziej pozyteczne mi sie to zdaje, choc w rzeczywistosci nie wiem co naprawde moj komp liczy :-) 1355768[/snapback] Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Miałem jedynie problem z Rosettą, bo miałem wyłączony plik wymiany, a RAM'u tylko 512MB. Liczę już od pewnego czasu i nie zauważyłem takich problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Bo to bylo generalnie troszke po rozpoczeciu dzialania UD. Moze rzeczywiscie teraz duzo sie zmienilo, sprobuje zaczac jeszcze raz pracowac przy tym, ciekawe czy mi jeszcze konta nie skasowali :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genBB Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 W "BkB" znalazl sie kolejny(3) komputer do liczenia UD » cel.533@800 i bedzie liczyl okolo 20h z doby :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Hmm ja kiedyś liczyłęm SETI dla Tweak.pl , ale potem poszedłem po rozum do głowy (tanio sprzedawali) i zacząłem liczyć UD, co prawda nie dla Tweak.pl, ale czy to ma jakieś znaczenie ? Jeatem teraz w scisłej czołówce w Polsce. I to się liczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 A tak z innej beczki :) : Czy u was też jest różnica w ilości punktów w agencie UD i na statystykach na stronce? U mnie jest to koło 1 tyś. i nie mam za bardzo pojęcia czym to może być spowodowane... :blink: No i jak są liczone punkty za sieć??? U mnie na stałce z kablówki (co prawda z eMulem) mam 35 góra 40 pkt, a u mojej laski jest 100 choć łączy się przez ISDN... Czy są przyznawane za połączenie z netem czy za rodzaj karty sieciowej (100Mb vs. 1Gb)? Bo może lepiej podać że ma się modem 56k i wtedy będzie ponad 100 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Rożnica wynika stąd, że statystyki na serwerze UD są robione raz dziennie, a w kliencie widać na bieżąco ile ma się punktów. Co do sieci to nie mam pojęcia o co chodzi. W firmie na łączu CIR 2Mbit/2Mbit na którym przez pewein czas podłączony był tylko mój komputer kartą 1gbit, dostawałem 60 - 70 punktów ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ger Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Pytanie od bylego uzytkownika/czlonka projektu UD: Kiedys zdarzalo mi sie ze soft tracil gdzies dane do liczenia i np przy 99% zaczynal od nowa liczyc jednostke. Zdarzalo mi sie to czesto i z tego powodu porzucilem projekt i przesiadlem sie na SETI. Czy teraz zdarzaja sie tez jakies problemsy? Zastanawiam sie nad powrotem do UD bo jakies bardziej pozyteczne mi sie to zdaje, choc w rzeczywistosci nie wiem co naprawde moj komp liczy :-) 1355768[/snapback] zawsze4 mozesz zainstalowa ud monitor ktory zabezpiecza cie przed takimi niespodziankami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 a ktos wie dlaczego od paru dni niemoge wyslac wyniku do grida? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No u mnie tez nie dziala, ani nie laczy sie ze strona. Pewnie jakies klopoty techniczne, albo juz znalezli rozwiazanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No u mnie tez nie dziala, ani nie laczy sie ze strona. Pewnie jakies klopoty techniczne, albo juz znalezli rozwiazanie :) 1489691[/snapback] Pewnie muszą wyniki skopiować do eksperymentów i stąd to całe zamieszanie :) To nie jest SETI żeby po jednym obiecującym wyniku wszystko stanęło :D Przynajmniej komp troche ostygnie w tej przerwie :) oby nie trzeba było liczyć wszystkiego od początku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
call8 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam Ja na UD mam 266026 i czas przerobowy 1 rok 291 dni i 26minut 12 sekund :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ger Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam Ja na UD mam 266026 i czas przerobowy 1 rok 291 dni i 26minut 12 sekund :) Pozdro aktulanie 730k pkt i prawie 8 lat obliczen :D tak wiec nie masz sie czym chwalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K4MP3R Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ja tylko powiem tyle ze bawilem sie w to 3 miesiace i zaczelo mnie cos zastanawiac.. dlaczego moj rachunek za prad wzrosl 3 krotnie ? proste komp 24 na 100% zuzycia procesora no i 1 kilowatogodzina to 30 groszy komp bieze 300W to sobie policzcie ile na miechu mozna zaoszczendzic a potem cos kupic do maszyny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 0,30kW x 24godz = 7,2kW x 0,30zł = 2,16zł x 31dni = około 67zł Jeżeli rachunek wzrósł Ci o 300% to oznacza, że przed liczeniem UD płaciłeś 22zł miesięcznie. Mało cosik :D ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...