Skocz do zawartości
adi_em

2 monitory i napęd... PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Może to nie jest najlepszy dział no ale cóż, wybrałem ten.

Podłączyłem sobie monitor i telewizor pod karte graficzną (Gigabyte R9600Pro). Gdy ustawiałem rozdzielczoś i ustawienia nakładki(klonowania) i leciał film z cd nagle rozsadziło mi płytę w napędzie...

Wyczyściłem CD-ROM (stary LG) i narazie działa ale chyba troche gorzej, nie ważne.

Czy przyczyną tego mógła być poprostu zła płyta i zbieg okoloiczności czy coś jeszcze...

Chyba nie to że były dwa monitory...

Prosze o opinie!

POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak

mam nadal bo wyczyściłem troche z okruszków i chodzi, jeszcze....

mam jeszcze nagrywarke i dvd wiec jakby co to nie jestem bez napedu

ale uzywałęm tego lg bo nagrywarka się zużywa jaks ię jej uzywa jako zwykłęgo CD-ROM'u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z CD-RW mialem tez problem. WYpalilem normalnie i nie dalo sie jej juz odczytac. Najlepsze jest to ze nie mozna jej teraz sformatowac, bo komputer zawiesza sie po wlozeniu jej do napedu... ale taki przypadek mialem tez z inna CD-RW.

Co do tematu - pisalem o CD-R - sa naprawde git. POLECAM.

Dodam tez jedno: nie wypalam szybciej niz 24x, z reguly 16x, a nagrywarke mam 52.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi