liechmaster Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 hello. mam wifasta gf4ti4200 i winde 2000. ustawilem sobie w nview rozciagniecie obrazu i wszystko dziala git gdyby nie jedno ale... jak uruchomic film w full ekranie na tv a na monitorze robic cos innego? (grac, serfowac , itp) bo ja wlacze wmp(windows media player) i dam full obraz to wiecie pewnie co sie dzieje :) (pol filmu tu i pol tam :) ) a i jak w wmp dam wsparcie sprzetowe odtwarzania to na tv nie mam wtedy obrazu( znaczy w wmp bo pulpit jest tylko okno wmp jest czarne-puste) czy ktos juz sie tak bawil? (grajac na monitorze i puszczajac rownoczesnie film) a i czy mozna odpalic tvtoola na tv(ale tylko na tv, bo ustawniena geometrii tv w nview zostawiaja wiele do zyczenia) wiem ze w klonowaniu dziala ale mi chodzi o dwa niezalezne ekrany wiec dlatego mam ustawione horizontal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Geometria tv zależy w większości od tv.......... Wiem że to brzmi głupio, ale na przykłąd mam dwa telewizory z wejściem svideo: Thompson 25' i Thompson 29'. O ile na tej 29 obraz wygląda w miarę równo, to na 25' dól jest centralnie scięty. Na szczęście (bo nie jestem w stanie programowo tego wyregulować) wyświetlane filmy są zwezone i to nie przeszkadza................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 mi bardziej chodzi o to ze obraz jest za duzy i trzeb go troche sciasnic a nview tego nie potrafi (mozna tylko przesowac obraz w rozne kierunki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 hello. mam wifasta gf4ti4200 i winde 2000. ustawilem sobie w nview rozciagniecie obrazu i wszystko dziala git gdyby nie jedno ale... jak uruchomic film w full ekranie na tv a na monitorze robic cos innego? (grac, serfowac , itp) bo ja wlacze wmp(windows media player) i dam full obraz to wiecie pewnie co sie dzieje :) (pol filmu tu i pol tam :) ) a i jak w wmp dam wsparcie sprzetowe odtwarzania to na tv nie mam wtedy obrazu( znaczy w wmp bo pulpit jest tylko okno wmp jest czarne-puste) czy ktos juz sie tak bawil? (grajac na monitorze i puszczajac rownoczesnie film) a i czy mozna odpalic tvtoola na tv(ale tylko na tv, bo ustawniena geometrii tv w nview zostawiaja wiele do zyczenia) wiem ze w klonowaniu dziala ale mi chodzi o dwa niezalezne ekrany wiec dlatego mam ustawione horizontal. Myslalem, ze tak sie nie da na kartach nvidii. Bede sledzil ten watek. Tez bym tak chcial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 no kurcze gdzie widzialem ze sie ludzie chwalili ze sobie filmy ogladali na tv i jednoczesnie grali a odpowiedzi jak to skonfigurowac to nie widze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 no kurcze gdzie widzialem ze sie ludzie chwalili ze sobie filmy ogladali na tv i jednoczesnie grali a odpowiedzi jak to skonfigurowac to nie widze :D bawilem sie tym troche choc sam nie wiem czy dobrze robilem. zmienialem mianowicie ustawienia nakladki, a ta jak wiadomo dotyczy wylacznie mpega. nie mam dvd, ale domyslam sie, ze to moze dzialac (w ustawieniach nakladki dajemy "full screen" dla drugiego odbiornika czyli tv i powinno dzialac). nie majac dvd probowalem to zrobic z wmp i filmem zapisanym w .mpeg. efekt byl taki, ze rzeczywiscie w momencie wlaczenia filmu ten przechodzil na tv automatycznie w pelny ekran a na monitorze pozostal w oknie. i wszystko byloby cacy, gdyby nie to, ze ten wmp na monitorze musialbyc caly czas oknem aktywnym (m momencie zminimalizowania okna film na tv pauzowal) - czyli nici z robienia czegokolwiek inego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 no kurcze gdzie widzialem ze sie ludzie chwalili ze sobie filmy ogladali na tv i jednoczesnie grali a odpowiedzi jak to skonfigurowac to nie widze :D bawilem sie tym troche choc sam nie wiem czy dobrze robilem. zmienialem mianowicie ustawienia nakladki, a ta jak wiadomo dotyczy wylacznie mpega. nie mam dvd, ale domyslam sie, ze to moze dzialac (w ustawieniach nakladki dajemy "full screen" dla drugiego odbiornika czyli tv i powinno dzialac). nie majac dvd probowalem to zrobic z wmp i filmem zapisanym w .mpeg. efekt byl taki, ze rzeczywiscie w momencie wlaczenia filmu ten przechodzil na tv automatycznie w pelny ekran a na monitorze pozostal w oknie. i wszystko byloby cacy, gdyby nie to, ze ten wmp na monitorze musialbyc caly czas oknem aktywnym (m momencie zminimalizowania okna film na tv pauzowal) - czyli nici z robienia czegokolwiek inego.... Co za roznica czy ekran jest zminimalizowany czy nie. Odpalasz co chcesz i zakryje ten ekran :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 wlasnie zdalem sobie sprawe ze ogladanie i granie nie jest mozliwe bo dzwiek bedzie sie gryzc. :( ale praca w windzie chodzi,zaraz sprobuje ten twoj sposob :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 może nie do końca można grać i oglądać film na pełnym ekranie ale można podzielić ekrany na główny i podrzędny. wszystko co maksymalizujesz masz na głównym(telewizor) i tu oglądamy film a resztę można robić na tym drugim(monitor) robiłem tak i wszystko działa dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 wlasnie zdalem sobie sprawe ze ogladanie i granie nie jest mozliwe bo dzwiek bedzie sie gryzc. :( ale praca w windzie chodzi,zaraz sprobuje ten twoj sposob :) Wg. mnie nie da sie tego zrobic na kartach NV. Na radoenach z hydravision jak najbardziej. Chyba, ze jakies specjalne oprogramowanie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 może nie do końca można grać i oglądać film na pełnym ekranie ale można podzielić ekrany na główny i podrzędny. wszystko co maksymalizujesz masz na głównym(telewizor) i tu oglądamy film a resztę można robić na tym drugim(monitor) robiłem tak i wszystko działa dobrze. Uuu, bajer. Musze tak robic. Ale jak skoro mi nie chce dzialac ten zajeb.... nview :(:(:( ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 może nie do końca można grać i oglądać film na pełnym ekranie ale można podzielić ekrany na główny i podrzędny. wszystko co maksymalizujesz masz na głównym(telewizor) i tu oglądamy film a resztę można robić na tym drugim(monitor) robiłem tak i wszystko działa dobrze. Uuu, bajer. Musze tak robic. Ale jak skoro mi nie chce dzialac ten zajeb.... nview :(:(:( ??? nie wiem mi działa na każdych sterach więc dziwi mnie twój przypadek. co najwyżej mam problem z niecertyfikowanymi sterami bo wtedy potrafi być czarno-biały obraz ale zdarzyło mi się raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Co za roznica czy ekran jest zminimalizowany czy nie. Odpalasz co chcesz i zakryje ten ekran :) zle sie wyrazilem, jesli cos zakryje ten ekran to jest to samo, obraz na tv staje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 może nie do końca można grać i oglądać film na pełnym ekranie ale można podzielić ekrany na główny i podrzędny. wszystko co maksymalizujesz masz na głównym(telewizor) i tu oglądamy film a resztę można robić na tym drugim(monitor) robiłem tak i wszystko działa dobrze. Nie rozumiem tego. Wreszcie odplalilem nview. Detonatory 28.90 mi pomogly. Wlaczam klonowanie, ustawiam ekran TV jako podstawowy i co dalej ? Jak mam sterowac filmem ktory ma byc na calych ekranie TV i do tego surfowac sobie na monitorze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 może nie do końca można grać i oglądać film na pełnym ekranie ale można podzielić ekrany na główny i podrzędny. wszystko co maksymalizujesz masz na głównym(telewizor) i tu oglądamy film a resztę można robić na tym drugim(monitor) robiłem tak i wszystko działa dobrze. Nie rozumiem tego. Wreszcie odplalilem nview. Detonatory 28.90 mi pomogly. Wlaczam klonowanie, ustawiam ekran TV jako podstawowy i co dalej ? Jak mam sterowac filmem ktory ma byc na calych ekranie TV i do tego surfowac sobie na monitorze ? przechodzisz na tv i sterujesz filmem przechodzisz na monit i działasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ok. Przechodze na TV. Steruje nim (oczywiscie za pomoca monitora wciaz). Sterowanie polega np. na odpaleniu filmu i danie go na caly ekran. W jaki sposob teraz przejsc w tryb monitor aby nie minimalizowac obrazu na TV ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ok. Przechodze na TV. Steruje nim (oczywiscie za pomoca monitora wciaz). Sterowanie polega np. na odpaleniu filmu i danie go na caly ekran. W jaki sposob teraz przejsc w tryb monitor aby nie minimalizowac obrazu na TV ? ale masz jakieś chore akcje normalnie przechodzę kursorem na monit i działam albo ja cie nie rozumiem albo sam nie wiem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ok. Przechodze na TV. Steruje nim (oczywiscie za pomoca monitora wciaz). Sterowanie polega np. na odpaleniu filmu i danie go na caly ekran. W jaki sposob teraz przejsc w tryb monitor aby nie minimalizowac obrazu na TV ? ale masz jakieś chore akcje normalnie przechodzę kursorem na monit i działam albo ja cie nie rozumiem albo sam nie wiem :? Czyli masz podzielony ekran na pol ? Bo tak rozumiem "przechodze kursorem na monit". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ok. Przechodze na TV. Steruje nim (oczywiscie za pomoca monitora wciaz). Sterowanie polega np. na odpaleniu filmu i danie go na caly ekran. W jaki sposob teraz przejsc w tryb monitor aby nie minimalizowac obrazu na TV ? ale masz jakieś chore akcje normalnie przechodzę kursorem na monit i działam albo ja cie nie rozumiem albo sam nie wiem :? Czyli masz podzielony ekran na pol ? Bo tak rozumiem "przechodze kursorem na monit". wiesz żebym wiedział ze ktoś będzie miał takie problemy to bym dokładnie zwracał uwagę na to co robię a tak nawet nie wiem co ci napisac a nie chce mi się telewizora targać do kompa ani na odwrót żeby to sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Postanowilem wznowic ten topic z problemem tv-out poniewaz sa nowe dentki 40.71. Poprawily mi one sytuacje na tyle, ze umiem juz wlaczyc klonowanie a wczesniej sie nie dalo. Tzn. klonowanie sie wlacza ale wcale nie dziala. Wiem, ze ekran powinien byc na telewizorze nawet bez klonowania (czyli w trybie "Standard - dual view) ale niestety nie ma go. Sytuacji nie poprawia rowniez klonowanie. Po prostu wszystko mam podlaczone dobrze, karta rozpoznaje telewizor ale nie daje obrazu na niego. Zeby bylo smieszniej to po zainstalowaniu tych dentek obraz na moment sie pojawil przy "Standard-dual view" ale gdy wlaczylem "klonowanie" nagle zniknal i juz nawet w tym pierwszym trybie sie nie pojawia. Przypominam, ze mam wszystko dobrze podlaczone poniwaz jak odpale tvtool to obraz jest gitara na TV. Ma ktos jakies pomysly ? Moze stery z monitora, moze to ze sa chinche zamiast odrazu s-video (chociaz kolega tez ma chinche i ma spoko) ? Najbardziej zalezy mi na tym aby dzialal ten nview i klonowanie bo chce miec osobny obraz do TV i monitora (ogladanie filmow na TV i lazenie po stronkach na monitorze). Uff, troche dlugie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 jak na moj gust to w klonowaniy tego nie zrobisz przeciez klonowanie daje ten sam obraz na tvi monitorze! jak chesz miec co innego to tylko zostaje ci rozciagniecie ekranu wzdluz lub wszerz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 jak na moj gust to w klonowaniy tego nie zrobisz przeciez klonowanie daje ten sam obraz na tvi monitorze! jak chesz miec co innego to tylko zostaje ci rozciagniecie ekranu wzdluz lub wszerz Ale ile tego mozna rozciagnac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...