mlodycomar Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Mam problem z bartonem 2500, jego numer to axdl2500dlv4d - czyli to jest ta dziwna wersja zwyklego bartona ktory jest wykrywany jako mobilny. otoz pod plyta epox 8RDA3i ( Nforce Ultra 400) proc praktycznie wogole nie chce chodzic, wgrany jest najnowszy bios do niej,problem ogolnie sie robi podczas gier, benchmarkow i takich tam, sam windows i net i proste aplikacje biurowe chodza. ustawienia pamieci napewno dobre, testowana byla tez inna pamiec zasilacz i karta grafiki.plyta byla testowana z prockiem xp 2000 + i wszystkoi stabilnie ladnie dzialalo. natomiast na moim kompie barton dziala praktycznie bez problemu , plyta epox 8krai (kt600) z najnowsyzm biosem. jedynie wysypuje sie w 3d marku 03 przy cpu test, 3d marka 05 przechodzi calego. czy ktos wie jaki moze byc problem ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Bo pewnie masz odblokowany mnożnik, z auto w biosie zmien na 11x166 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodycomar Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 mnoznik jest odblokowany, ale proc automatycznie sie wykrywa na 166 x 11 na jednej i drugiej plycie, jedyne co mnie dizwi to to ze u mnie plyta podaje mu niby wg roznych programow srednio 1,47 , a u brata 1,6 i nie umielismy tego zmienic w biosie, tak jakby epox sam mu podbijal napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Hyh, spoksik... to normalne raczej. (tzn ja tak podobnie mam)... W biosie w hardware monitor mam 1.65 i np. 53st dla proca. A w Windowsie, po 30 sekundach mam 44st dla proca i 1,78 dla VCORE... Są programy które dobrze napięcie wyczytują (CrystalCPUid, CPUMsr). Ah i w PC Probe napięcia skaczą, w biosie nie. A jaki program do sprawdzania temp polecacie? Motherboard zawiudł...źle wskazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos 555 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Polecam SpeedFan używam i lajt mierzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...