Skocz do zawartości
czadun

Problem z Asus V9999GT - HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

I ja przetestuję intensywnie swoją, akurat miałem ten problem wyłącznie na Medal of Honour PA i tylko na rozdzielczości 1024x768 przy 85 Hz, przy 1280x1024 nie wystąpiło, ale czas pokaże. 3D marki przechodzą całe testy bezawaryjnie. Zobacze i dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowalem w PC Projktcie... Chcialem ja wymienic dzisiaj na inna ale sie nie zgodzili bo minal jeden miesiac gwarancji...

..swoja droga jak sie kupuje karte z jednomiesieczna gwarancja to moze byc to pdejrzane..moze to 2. albo 3. sort..na ta karte jest normalnie 36 miesiecy gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panów, jestem posiadaczem tego asusa 9999gt/td. Mam obecnie system po karcie ati 9600pro, zanim miałem tego asusa musiałem kilka dni jechać na fx5600 i już na tym fxie na przykład przy wchodzeniu w opcje nvidii odświeża mi sie obraz (tak jak przy zmianie roxdzielczości) , teraz na tym asusie mam to samo. Także dzieje sie tak jak poprostu wcisne prawy kl. myszy na na przykłąd jaimś pliku w win. Jest to bynajmniej dziwne i mimo iż nie jestem początkującym użytkownikiem komputera nie wiem o co chodzi. Ale na ATI nie było takiego problemu, a jak widać na 2 NV był taki sam... taten 5600 był prolinka.

Dziś jade po drugi HDD i postawie od nowa sys wiec wtedy dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi problem. Przy pracy w systemie niekiedy przy ogladaniu filmow, a nawet przy graniu, obraz w momencie rozciaga sie pionowo i nic nie mozna zrobic, system nadal dziala, i musze intuicyjnie z klawiatury restart systemu zrobic.

Ja mam tego Asusa ale pelnego GT i mam ten sam problem z rozciaganiem! Kolesie z Asusa moze odpowiedzieli cos na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tego problemu to go rozwiazalem... :lol:

Zainstalowalem od nowa Windowsa XP z SP2, sciagnalem najnowsze sterowniki ze stronki ASUSa, nie instalowalem tego DOCTORA co jest dolaczony na plytce bo to przez niego byly takie problemy... i wszystko jest OK!!! Mozna sie cieszyc sprawna karta!!! B)

A dlaczego wiem ze to przez tego "doktorka"?? Po zainstalowaniu XPSP2 i najnowsze sterowniki, system chodzil idealnie, gierki chodzili jak marzenie :).. tak sobie pomyslalem ze sprawdze jaka mam temperaturke, zainstalowalem to badziewie zrobil sie restart, i niespodzianka, jeszcze raz restart!!! Zrobilem szybko przywracanie systemu, i juz niepredko zainstaluje to narzedzie!!!

Pamietajcie:

-swierzy XP z SP2 zintegrowany

-najnowsze stery ASUSa

-i po klopocie!!!!

Pozdrawiam, CzaDun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. A propo problemów.

Karta jak poniżej, buda zawsze otwarta. Pisałem kiedyś, iż miałem problem z takimi gierkami jak Unreal 2, MOHPA, czy Painkillerem 1 i 2, ponieważ w tych grach miałem obraz-kaszanke. Zareklamowałem karte i wymienili mi ją na nową. Zanim ja wsadziłem do kompa zakupiłem dla bezpieczeństwa Chiefteca 420W. I teraz tak: odpaliłem Doom 3 Farcry 1.3, Unreal 2, nowego Setllersa i wszystko pięknie. Zapuściłem Painkillera + patch v1.61 i na początku też ok. Pograłem 10 minut i nagle zwis kompa, niebieski ekran. Komunikat zalecał wymiane pamięci albo grafy. Od tej pory w Painkillera 1 i 2 z patchem lub bez musze grać z włączoną synchronizacją pionową, a MOHPA z wyłączoną. Wtedy wszystko jest ok, bo jak nie to kaszanka. No kur... mnie zaleje. O co chodzi? Czy możliwe żeby Asus v9999GT 128MB był niewypałem? Pamięci się przegarzewają? Druga karta z rzędu i to samo. Grał ktoś na tej karcie w te gry? Zmiana sterów na inne nic nie zmienia. W 3dmarkach 01 03 obraz ok. Stery Nvidii 66,93.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi