Skocz do zawartości
P!otrek 1983

Konto w mBanku.

Rekomendowane odpowiedzi

Konto w mBanku. Czy ktoś z Was je ma i czy warto.

Mam konto w mBanku od 8 miesiecy.

Jak na razie to sobie chwale, pelna obsluga z domku, zero oplat, zlecenia stale i zdefiniowane przelewy.

Kase pobierasz w kazdym bankomacie EURONETu bez prowizji.

Czego wiecej chciec ?

No i % avista jest chyba powyzej 8%/rok

Na razie nie mysle zmieniac na inne, podoba mi sie, i jestem zadowolniony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takze mam konto w mbanku , juz rok strzelil (bo mi karte nowa przyslali :) ) i tez jestem bardzo zadowolony. jak reed pisal 0 oplat i prowizji za prowadzenie nowe karty itp. oprocentowanie tez nienajgorsze a bankomatow euronet jest calkiem sporo w polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konto w mBanku. Czy ktoś z Was je ma i czy warto.

Mam konto w mBanku od 8 miesiecy.

Jak na razie to sobie chwale, pelna obsluga z domku, zero oplat, zlecenia stale i zdefiniowane przelewy.

Kase pobierasz w kazdym bankomacie EURONETu bez prowizji.

Czego wiecej chciec ?

No i % avista jest chyba powyzej 8%/rok

Na razie nie mysle zmieniac na inne, podoba mi sie, i jestem zadowolniony :)

zgadzam sie mbank rulezz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super. Wszystko załatwisz bez wychodzeinia z domu i szybko. Jak płaciłem gościowi na allegro to po godzinie miał już kasę na swoim koncie (też w mBanku). Jedyny minus to to, że na pieniądze wpłacane na poczcie (np. pobranie na konto bankowe) musisz długo poczekać, nawet tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super. Wszystko załatwisz bez wychodzeinia z domu i szybko. Jak płaciłem gościowi na allegro to po godzinie miał już kasę na swoim koncie (też w mBanku). Jedyny minus to to, że na pieniądze wpłacane na poczcie (np. pobranie na konto bankowe) musisz długo poczekać, nawet tydzień.

To nie wina mBanku !

Handluje troche na Allegro, i czasem tez musze skorzystac z pobrania.

Praktycznie nie ma roznicy w jakim banku jest konto, to "kochana" (inaczej) Poczta Polska ma tak zajebisty speed.

Rozliczenia pomiedzy bankami sa bardzo szybkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie. Mianowicie czy jesli jestem nie pelnoletni(16lat) to czy moge miec konto w mbanku??? Albo w ogole jakies konto?? Takie cos to fajna sprawa :D.

Mozesz miec konto... ja mam w mBanku (tez 16lat)... Konto sobie chwale bo sprzedaje/qpuje na allegro... konto sie nazywa izzy konto, mozna miec do niego karte visa electron (ale całą czarną)... i chyba na avista jest troche nizsze oprocętowanie... no i wiecej i dłuzej z formalnosciami dot. aktywowaniem konta (w moim przypadQ około miesiąca czekania było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko szkoda, że przy każdej wpłacie na swoje konto trzeba gdzieś płacić prowizje, no i piniendzorów nie ma od razu na rachunku  :evil:  :evil:  :evil:  Ale poza tym cool 8) konto

to kaz sobie przelewac na konto kasiore, po co sam wplacasz ?

zreszta nie dziwne ze prowizje placisz, przeciez tak jest z kazdym bankiem, jak wplacasz na konto innego banku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko szkoda, że przy każdej wpłacie na swoje konto trzeba gdzieś płacić prowizje, no i piniendzorów nie ma od razu na rachunku  :evil:  :evil:  :evil:  Ale poza tym cool 8) konto

zreszta nie dziwne ze prowizje placisz, przeciez tak jest z kazdym bankiem, jak wplacasz na konto innego banku

Z kazdym procz mBanku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kazdym procz mBanku ;)

to idz do ..... powiedzmy PKO i wplac cos do mBnaku :lol:

kto ci fundnie prowizje ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kazdym procz mBanku ;)

Generalnie problem jest w tym że nie ma namacalnego oddziału mbanku, coby pójść wpłacić sobie kesz bez prowizji i nie czekać na niego 3 dni. Szkoda że w bre nie da sie tak zrobić, a przecież to prawie to samo :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje Wam sie ze mBank w koncu pojdzie w slady Inteligo i wprowadzi oplaty/prowizje?

Tam tez na poczatku bylo all za freeko, ale juz nie jest... :(

PS. jakie macie konta eKonto, czy eMax?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wydaje Wam sie ze mBank w koncu pojdzie w slady Inteligo i wprowadzi oplaty/prowizje?

raczej nie i opłaty nam nie grożą

a dlaczego?

bo żyją z depozytów( a mają je naprawdę imponujące)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konto to eKonto

eMax to raczej lokata

ja mam eKonto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Generalnie problem jest w tym że nie ma namacalnego oddziału mbanku, coby pójść wpłacić sobie kesz bez prowizji i nie czekać na niego 3 dni. Szkoda że w bre nie da sie tak zrobić, a przecież to prawie to samo :evil:

ja mam konto w citi ale w bre na pewno też można wpłacać kesz w bankomatach, robię to od czasu do czasu, forsa jest na drugi dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam jedno pytanie: Powiedzcie, a co, gdy nagle potrzebujesz wyplacic jakas wieksza sume pieniedzy, ponad limit na karcie :?:

Stad, ja polecam on-line konto w Deutsche Bank 24, oplata miesieczna to tylko 3,50 e (nie wiem ile sobie w polskim oddziale licza), a jak potrzebujesz wybrac wieksza kaske, to zawsze mozna isc do oddzialu (nawet w Szczecinie juz jest 8O ). I nasz fiskus sie nie dobierze do takiej kasy, gdy w Niemczech zakladamy konto :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi