grooze Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Dorwalem bartona m 2500+. Mam płytkę msi kt400 ultra. Problem w tym, że jak nie ustawię mnożnika to bios jak i programy pod windą wykrywają mi mnożnik 14. Proc wykrywany jest jako mobile. pod palomino jak zmienilem mnoznik to komp nie wstawal a tu wstaje czyli niby dziala a jedznak nie. Sprawdzilem więc wynik w benchmarku dla mnoznika 15 i mnoznika 10 i wyszedl taki sam. Co jest grane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R--PL Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 a to msi ma wogole mnoznik 15x lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooze Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 15 to max w biosie. ale jaki nie ustawie 7, 10, 15 to i tak jest 14. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowo a nie za pomocą mostka L1 ściagnij sobie program do zmiany mnożnika w locie pod win jak chodzi tzn że wszystko ok tzn wtedy płyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika spróbuj może coś pomoże wgranie najnowszego biosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowo a nie za pomocą mostka L1 ściagnij sobie program do zmiany mnożnika w locie pod win jak chodzi tzn że wszystko ok tzn wtedy płyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika spróbuj może coś pomoże wgranie najnowszego biosamistrzu troche mieszasz - najpierw piszesz ze trzeba zmienic programowo a potem ze jak zmieni programowo to ze wszystko oki ale plyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika - to jak to w końcu ?? bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowoa skąd taką nowine wytrzasnąłeś jestem ciekaw ?? ja mam chyba jakiegoś dziwnego mobila w takim razie bo u mnie mnożnik zmieniam w biosie i lata 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 ale masz inną płyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 to wina Twojej plyty, a dokladnie jej BIOSu. Albo pomoze upgrade BIOSu, albo nic nie pomoze (byc moze plyta nie potrafi sobie poradzic z mnoznikiem powyzej 12.5 - czyli 5 bitowym ustawianiem go) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 ale masz inną płyteno widzisz czyli sam doszedłes do wniosku że to problem płyty a dokładniej (jak napisał rapra) biosu a sam procek nie jest niczemu winny - jest to mobil, czyli zgodnie z przeznaczeniem powinien byc w lapie a nie w desktopie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ale masz inną płyteno widzisz czyli sam doszedłes do wniosku że to problem płyty a dokładniej (jak napisał rapra) biosu a sam procek nie jest niczemu winny - jest to mobil, czyli zgodnie z przeznaczeniem powinien byc w lapie a nie w desktopie :D Ale to jest problem twojej płyty a nie jego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Na MSI nie działa, kolega miał taki problem na MSI z chipsetem KT600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 ale masz inną płyteno widzisz czyli sam doszedłes do wniosku że to problem płyty a dokładniej (jak napisał rapra) biosu a sam procek nie jest niczemu winny - jest to mobil, czyli zgodnie z przeznaczeniem powinien byc w lapie a nie w desktopie :D Ale to jest problem twojej płyty a nie jego :DNie wiem czy czytasz dokadnie ale u mnie zmieniam mnożnik bez problemów, więc nie wiem jaki problem widzisz z moją plytą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...