Skocz do zawartości
grooze

mobile z zablokowanym mnoznikiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Dorwalem bartona m 2500+. Mam płytkę msi kt400 ultra. Problem w tym, że jak nie ustawię mnożnika to bios jak i programy pod windą wykrywają mi mnożnik 14. Proc wykrywany jest jako mobile. pod palomino jak zmienilem mnoznik to komp nie wstawal a tu wstaje czyli niby dziala a jedznak nie. Sprawdzilem więc wynik w benchmarku dla mnoznika 15 i mnoznika 10 i wyszedl taki sam. Co jest grane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowo a nie za pomocą mostka L1 ściagnij sobie program do zmiany mnożnika w locie pod win jak chodzi tzn że wszystko ok tzn wtedy płyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika spróbuj może coś pomoże wgranie najnowszego biosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowo a nie za pomocą mostka L1 ściagnij sobie program do zmiany mnożnika w locie pod win jak chodzi tzn że wszystko ok tzn wtedy płyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika spróbuj może coś pomoże wgranie najnowszego biosa

mistrzu troche mieszasz - najpierw piszesz ze trzeba zmienic programowo a potem ze jak zmieni programowo to ze wszystko oki ale plyta nie obsluguje programowej zmiany mnożnika - to jak to w końcu ??

bo w mobilnych to sie mnożnik przestawia sie programowo

a skąd taką nowine wytrzasnąłeś jestem ciekaw ??

ja mam chyba jakiegoś dziwnego mobila w takim razie bo u mnie mnożnik zmieniam w biosie i lata 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz inną płyte

no widzisz czyli sam doszedłes do wniosku że to problem płyty a dokładniej (jak napisał rapra) biosu

a sam procek nie jest niczemu winny - jest to mobil, czyli zgodnie z przeznaczeniem powinien byc w lapie a nie w desktopie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz inną płyte

no widzisz czyli sam doszedłes do wniosku że to problem płyty a dokładniej (jak napisał rapra) biosu

a sam procek nie jest niczemu winny - jest to mobil, czyli zgodnie z przeznaczeniem powinien byc w lapie a nie w desktopie :D

Ale to jest problem twojej płyty a nie jego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz inną płyte

Ale to jest problem twojej płyty a nie jego :D
Nie wiem czy czytasz dokadnie ale u mnie zmieniam mnożnik bez problemów, więc nie wiem jaki problem widzisz z moją plytą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...