LeWy11 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Witam posiadam zestaw chlodzenia wodnego:) i teraz mam problem! Otóz mam zasilacz ten w kompie i chce go przerobic na chlodzenie wodą i nie wiem czy kupic czy swoj przerpbic bo slyszalem ze nie jest to trudne! jeśli ktos ma jakis opis albo rysunki otpoprosze! pozdrawiam Zgóry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Najpierw zastanów sie czy obecne WC podoła dodatkowemu obciążeniu zasilaczem, policz ile kosztuje przerobienie zasilacza i ewentualnie WC, a na samym początku skorzystaj z szukajki :-) Co do schematów przypomnij mi jutro, miałem gdzieś całego pdf-a takiego moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 JA przypominam, bo też bym chciał zobaczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 i ja tez przypomne :) wrzuc linka tutaj 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 to ja się też podepnę z prośbą o linka do pdf'a :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 jesli wolno to tez poproszre o linka :) A teraz niespodzianka luknijcie co znalazłem w necie http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=psu_h2o I co wy na to jak dla mnie bomba :D :D :D A co do zawartych tam informacj to ja nieręcze i nieodpowiadam wiec zeby potem nie było na mnie. :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Tu macie linka : http://www.republika.pl/mitusm20/zasilacz_wodny.pdf hasło: Fa9arasze! z wykrzyknikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Średnio trudne, ale lepiej potestować na Codegenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 skoro juz rzucacie linkami to podaruje to co ja wygrzebalem: http://www.zfz.com/projects.asp?a=cat&artCatId=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 osobiscie zrobilem 2 konstrukcje WC na zasilacz - jest to duzo prostrze niz na CPU - to zdjecia projektu nr 2 - pierwszy (na chiefa) gdzies na forum jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 LC-Power LC6550 Super-Silent ATX 550 Watt @fit jak jest poczona ta rurka z plaskownikami aluminium na gorze? cos to chyba zbyt wydajne nie jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 @fit jak jest poczona ta rurka z plaskownikami aluminium na gorze? cos to chyba zbyt wydajne nie jest ;]to nie aluminium :lol: rurka jest przylutowana srebrem w zaglebienie w plaskowniku - w zasilaczu wydajnosc raczej nie jest najwazniejsza bo po pierwsze radiatory moga byc gorace a po drugie i tak wiatrak troche sie kreci... LC power 550W hahaha (combined power 250W) aczkolwiek oczywiscie bloczek ladny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 @fit jak jest poczona ta rurka z plaskownikami aluminium na gorze? cos to chyba zbyt wydajne nie jest ;]to nie aluminium :lol: rurka jest przylutowana srebrem w zaglebienie w plaskowniku - w zasilaczu wydajnosc raczej nie jest najwazniejsza bo po pierwsze radiatory moga byc gorace a po drugie i tak wiatrak troche sie kreci... LC power 550W hahaha (combined power 250W) aczkolwiek oczywiscie bloczek ladny bloczek zajebisty ten w tym zasilaczu oczywiście 550W fit sądzisz że te zasilacz nie może mieś 550W zobacz ile on kosztuje najpierw a potem pisz głupoty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 co ma cena do mocy ?? napisane jest jak byk: Leistungsmerkmale + 3.3 V + 5 V + 12 V - 5 V - 12 V + 5.5 V sb Combined Power 30 A 35 A 24 A 0.5 A 0.8 A 2.0 A 250 Wattto oznacza ze sie boja o transformator - i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 co ma cena do mocy ?? napisane jest jak byk: Leistungsmerkmale + 3.3 V + 5 V + 12 V - 5 V - 12 V + 5.5 V sb Combined Power 30 A 35 A 24 A 0.5 A 0.8 A 2.0 A 250 Watt 3.3V - 30A, 5V - 35A +12V - 24A co daje ~560W,a w tym wypadku combined oznaczaloby "moc polaczona" (patrz schemat elelktryczny tego zasilacza)... zreszta co za roznica jaka on ma moc (!) to jest topik o blokach PSU, wiec moze by tak do tematu wrocic... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...