Skocz do zawartości
Jeshua

Oznaczenia REDEON'ow-kto pomoze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troszke kasy i chce kupic karte-juz pyalem jaka i przekonaliscie mnie nie do GF tylko do ATI. Tylko teraz dostalem lekkiej goraczki jak sie okazalo ze oznaczenia REDEONOW sa mylne. 7500, 8500, 9000 i 9700 - te o nizszych oznaczeniach maja parametry wyzsze i odwrotnie. Dochodzi do tego mentlik z taktowaniem - lekko sie pogubilem. Czy ktos wyjasnie mi oznaczenia rodziny ATI? Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7500 ma taktowanie 270-290 na rdzeniu i 400-460 na pamieciach, odpowiednik gf2ti

8500- rdzen 250-300, memorki od 400 do 600mhz, lepszy od gf3, w testach "brute force" gorszy od gf4, w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy

9000- low end'owy 8500 z obcietymipotokami texturujacymi i bez 1 vertex shader'a, 250-275 rdzen, 400-550 pamieci

9700- najnowsze, najszybsze dzielo ati (niezrownany :) ) taktowanie 325 rdzen i 620 pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8500 w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy od gf4

Chyba raczysz sobie ze wszystkich zartowac :)

(pozwolilem sobie troszke zmienic Twoj cytat dla uwidocznienia o co mi chodzi ale koncepcja jest niezmieniona)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(pozwolilem sobie troszke zmienic Twoj cytat dla uwidocznienia o co mi chodzi ale koncepcja jest niezmieniona)

poogladaj sobie testy, w nature radeon 8500 doskonale sobie radzi z gf4 4600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poogladaj sobie testy, w nature radeon 8500 doskonale sobie radzi z gf4 4600...

poproszę linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wszystko bardzo interesujace - mysle ze cenowo wypada lepiej 8500 - tylko teraz jeszcze jakiej produkcji najlepiej - bo ladowac kase w NO NAME mi sie nie chce - to jakos potem tak dziwnie dziala

No to jakim cudem cenowo bedzie lepiej jak nie chcesz noname.

Pamietaj, ze za R8500 musisz wybulic minimum 650-700 pln zebys byl zadowolony w 90 %. Jednak za ta kase mozesz byc zadowolony w 100 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi się wydaje że każdy powinien kupić to na co ma ochotę a jak chodzi o wydajność to konkretne przykłady proszę bo przez te przepychanki każdy temat na forum ma kupe postów i mało treści :?

przeciez gosc juz jest przekonany co do marki - nie robcie mu metliku w glowie !!!

zreszta zobaczcie w statystyki kto napisal najwiecej postow :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...