Jeshua Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Mam troszke kasy i chce kupic karte-juz pyalem jaka i przekonaliscie mnie nie do GF tylko do ATI. Tylko teraz dostalem lekkiej goraczki jak sie okazalo ze oznaczenia REDEONOW sa mylne. 7500, 8500, 9000 i 9700 - te o nizszych oznaczeniach maja parametry wyzsze i odwrotnie. Dochodzi do tego mentlik z taktowaniem - lekko sie pogubilem. Czy ktos wyjasnie mi oznaczenia rodziny ATI? Z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 7500 ma taktowanie 270-290 na rdzeniu i 400-460 na pamieciach, odpowiednik gf2ti 8500- rdzen 250-300, memorki od 400 do 600mhz, lepszy od gf3, w testach "brute force" gorszy od gf4, w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy 9000- low end'owy 8500 z obcietymipotokami texturujacymi i bez 1 vertex shader'a, 250-275 rdzen, 400-550 pamieci 9700- najnowsze, najszybsze dzielo ati (niezrownany :) ) taktowanie 325 rdzen i 620 pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 z gory ci powiem zebysz nie patrzyl na inne niz 8500 i 9700 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 z gory ci powiem zebysz nie patrzyl na inne niz 8500 i 9700 ;) podzielam zdanie kolegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeshua Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 dzieki - teraz jest oki - wszystko sie poukladalo ;). Mam jeszcze jedno pytanko: czy moze znasz kogos kto ma rozpracowana plyte ASUS A7V333 i RAID'a, ktory na niej siedzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 8500 w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy od gf4 Chyba raczysz sobie ze wszystkich zartowac :) (pozwolilem sobie troszke zmienic Twoj cytat dla uwidocznienia o co mi chodzi ale koncepcja jest niezmieniona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 kiedy radek 9500 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Szczerze mówiąc, ja juz zrezygnowałem z radka 9500, raz, że wyjdzie w wersji 9500 i 9500 PRO , a dwa, że ma być skierowany do walki o wydajność z GF4Ti4200... pewnie będzie od niej poro droższy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 kiedy radek 9500 ? http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1032715046 Ale to bedzie raczej koniec pazdziernika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 8500 w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy od gf4 Chyba raczysz sobie ze wszystkich zartowac :) (pozwolilem sobie troszke zmienic Twoj cytat dla uwidocznienia o co mi chodzi ale koncepcja jest niezmieniona) poogladaj sobie testy, w nature radeon 8500 doskonale sobie radzi z gf4 4600... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 8500 w testach bardziej finezyjnych w stylu nature- lepszy od gf4 Chyba raczysz sobie ze wszystkich zartowac :) (pozwolilem sobie troszke zmienic Twoj cytat dla uwidocznienia o co mi chodzi ale koncepcja jest niezmieniona) poogladaj sobie testy, w nature radeon 8500 doskonale sobie radzi z gf4 4600... poproszę linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Testy na stronkach mam w d... Widze na stronce madonion u zwyklych i niezwylkych zjadaczy komputerow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 THG i Xbit Labs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 THG i Xbit Labs Daj konkretny link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeshua Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 to wszystko bardzo interesujace - mysle ze cenowo wypada lepiej 8500 - tylko teraz jeszcze jakiej produkcji najlepiej - bo ladowac kase w NO NAME mi sie nie chce - to jakos potem tak dziwnie dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 to wszystko bardzo interesujace - mysle ze cenowo wypada lepiej 8500 - tylko teraz jeszcze jakiej produkcji najlepiej - bo ladowac kase w NO NAME mi sie nie chce - to jakos potem tak dziwnie dziala No to jakim cudem cenowo bedzie lepiej jak nie chcesz noname. Pamietaj, ze za R8500 musisz wybulic minimum 650-700 pln zebys byl zadowolony w 90 %. Jednak za ta kase mozesz byc zadowolony w 100 %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a mi się wydaje że każdy powinien kupić to na co ma ochotę a jak chodzi o wydajność to konkretne przykłady proszę bo przez te przepychanki każdy temat na forum ma kupe postów i mało treści :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeshua Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ...ta kwota ktora zostala wymieniona jest OKI - jesli ktos by mogl powiedziec jaka firme - tak prosto z mostu - moze poparty linkiem do testow. By bylo super... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a mi się wydaje że każdy powinien kupić to na co ma ochotę a jak chodzi o wydajność to konkretne przykłady proszę bo przez te przepychanki każdy temat na forum ma kupe postów i mało treści :? przeciez gosc juz jest przekonany co do marki - nie robcie mu metliku w glowie !!! zreszta zobaczcie w statystyki kto napisal najwiecej postow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 jak zamierzasz radeona kupowac to proponuje http://www.twojepc.pl, "Wojny Klonow", osobiscie polecam cos z stajni gigabyte'a i hercules'a, oczywiscie jesli masz dostep do made by ati to te bierz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ....oczywiscie jesli masz dostep do made by ati to te bierz. Ta... Nie ma to jak built by ATi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...