Łukaszek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Witam - mam do dyspozycji ok 800zl, parę osób poleciło mi kupić "gołego" radeona 9800 (nie SE, nie pro, nie XT) ale on występuje chyba w wersji 128bit. Wcześniej myślałem nad 9600 XT z 256ramu ale znajomi powiedzieli że lepszy ten goły 9800 ("podkręcony dwoma kliknięciami a'la 9800pro") aniżeli najmocniejszy 9600. Czy mogę prosić o pomoc - najlepiej z adresami sklepów w których można kupić coś w wymienionym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 tylko i wyłacznie Radeon 9800 PRo 256 bit lub radeon 9800 SE 256 bit z gwarancja na soft mod nie ma sensu brac radeona 9800 z 128 bit bo ona ma podcięte skrzydła . 9800 Se z gwarancja na soft mod: http://allegro.pl/show_item.php?item=34513447 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 dokładnie 9800 se z gwarancją modowalności i masz 9800 pro i kase w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Ok, ale po ludzku proszę bo się średnio znam. Co to znaczy z opcją modowalności. W życiu niczego nie podkręcałem. Wszędzie mówią by za cholerę nie kupować SE jako najgorsze z możliwych rozwiązań. Na allegro boję się kupować, bo mam kiepskie doświadczenie z tym związane. Zresztą - poniżej link do mojego pytania i porad tamtych ludzi: http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=7984 Czyli sprzeczne polecenia ... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 bierz tego radka se, sam mam takiego na rdzeniu r360 i pieknie biega na vga silencerze na wartosciach 425 mhz dla rdzenia i 730 mhz dla pamieci i jest gucio, potoki sobie bezproblemowo odblokujesz na sterach omega, nic wiecej do szczescia w tej kwestii nie potrzebujesz :PP ps. porady z tego drugiego forum mozesz sobie o kant [gluteus maximus] rozbic, sluchaj sie ludzi na tweaku to dobrze wyjdziesz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ciekawe za co dojebali mi 2 punkty kary ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 9800 128bit to nic innego jak podrecony 9500PRO. Modowalnosc polega na tym ze kupujesz karte 9800SE z 4 potokami(czyli taki 9600 z 256bit'owa szyna do pamieci) ale dzieki sterownikom odblokowujesz dodatkowe 4 potoki czyli w sumie jest ich 8. I caly cymest polega na tym aby to dzialalo bez artow(przeklaman w grafie) jesli dana osoba daje na to gwarancje to super bo dostajesz pelnego radeona 9800 za mniejsza cene a o to chyba chodzi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ok, ale czy oblokowanie potokow ma cos wspolnego z dokupywaniem skuteczniejszego chłodzenia? Cholera, miedzy mlotem a kowadlem - bo to co tutaj proponujecie jest zwiazane z zakupem na allegro a to jest ostatnia rzecz jaka chciałbym robić, poza tym fajnie się znać na O/C przy tego typu zabawach a ja nie mam do tego predyspozycji. Z kolei jest też taka aukcja na allegro (co o tym myślicie?): http://allegro.pl/show_item.php?item=34764237 ale raz się już naciąłem na jakiegoś Uczciwego- Sprzedawcę-Z-Setkami-Pozytywnych-Opini. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Sprzedający z deka nie wiarygodny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ok, ale czy oblokowanie potokow ma cos wspolnego z dokupywaniem skuteczniejszego chłodzenia? Cholera, miedzy mlotem a kowadlem - bo to co tutaj proponujecie jest zwiazane z zakupem na allegro a to jest ostatnia rzecz jaka chciałbym robić, poza tym fajnie się znać na O/C przy tego typu zabawach a ja nie mam do tego predyspozycji. Z kolei jest też taka aukcja na allegro (co o tym myślicie?): http://allegro.pl/show_item.php?item=34764237 ale raz się już naciąłem na jakiegoś Uczciwego- Sprzedawcę-Z-Setkami-Pozytywnych-Opini. tego nie tykaj, drogo i koles niepewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Zaraz, zaraz, czy są w ogóle 9800 128bitowe? Nie SE i Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante11 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 No i nie wiem też się zastanawiałem nad Radeon 9800SE którą wy chwalicie, ale tutaj znalazłem zupełnie inne komentarze http://www.proline.pl/forum.php?dzial=hard...roline_za_595zl To jak warto czy nie bardzo skusić sie na tego Radka. Myślałem również o tej Asus FX 5700 256Bit 256 MB TV DVI http://allegro.pl/show_item.php?item=34425844 oczywiście nie ze względu na gry Która lepsza? No ta druga to GeForce FX a ATI są ponoć bardziej energożerne, ktoś na forum napisał że do Radka 9800 SE trzeba mieć mocny i przedewszystkim firmowy zasilacz za jakieś 100-150zł ja takiego nie mam , mój to jakiś Megabajt MGB-350S Jeśli do Radka trzeba wymienić zasilacz to u mnie odpada. Dodam jeszcze że nie bedę karty podkręcał, jaką grafe byście mi polecili bez zmiany zasilacza bez podkręcania i do 700zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 No to rzeczywiście się robi niejasno - bo i ja nie bardzo mam więcej kasy by dołożyć do nowego zasilacza - już jest lekko przeciążony (i być może nowej obudowy), dołożyć do chłodzenia karty by ją podkręcić. Tak więc w pewnym sensie, jeśli ktoś nie bawi się i nie ciągnie go do overclockingu - w istocie zapłaci tyle samo za 9800se podkręcane do czegoś w stylu pro, co za pełnoprawne pro (ew. w wersji oem) w którymkolwiek ze sklepów. Z tego co widzę, obecnie przedział cenowy 700-800 zł jest "ślepy" z punktu widzenia kart graficznych. Trzeba szukać u znajomych ze sklepem komputerowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...