asedas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 witam. mam jakis dziwny prblem. posiadam plyte ASUS P4P800S-X i celka 2.4 BOX. jak wchodze do biosu i badam temp procka to jest to ok. 61 C!!! co gorsza ta temperatura pojawia sie rowniesz w Probe dolaczonym do plyty. wymienilem wiec wentylator na cichszy bo tamten wyl niemilosiernie [teraz mam arctic silent] i temp taka sama! ale jak sprawdzam CPUCool'em to zaleznie od wybranego czujnika to raz jest 40C [to chyba ten czujnik jest wlasciwy], raz 60 a raz 125 :/ wiec nie wiem czy Asus bierze dane z dobrego czujnika, bo jak zmienie w CPUCooling na ten pokazujacy 40 to w Probe tez sie zmienia i pokazuje dobrze. tylko co restart to musze zmieniac ten czujnik. czy to mozliwe zeby procek tak sie grzal? cooler jest automatic i rozkreca sie do max 1300 obr a temperatura radiatora to wlasnie jakies 50-60C [na oko - jak przyloze reke]. co mi poradzicie? wsystko mam podlaczone dobrze. na jednym i na drugim wentylatorze i radiatorze [arctic ma inny niz ten Intelowski] temeratura jest taka sama - 60C. nie wiem o co chodzi, system pracuje stabilnie... blagam POMOCY!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Coś małe obroty ma ten wentyl. Pewnie ma termiczną regulację obrotów. Jak tak, to zrób obejście diody, żeby złapał wyższe obroty. W razie czego można dokupić dodatkowy regulator obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asedas Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 tak, wentylator ma termiczna regulacje obrotow. a jak obejsc diode i podwyzszyc obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Wylutuj diodę, albo zrób ścieżkę ołówkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asedas Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 wentylator ma regulacje ale jest sterowany z plyty wiec gdzie chcesz polaczyc ta sciezke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...