kuwerty Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam! Mam takiego kompa: Duron 1400MHz@Athlon 2300MHz + Pentagram QC80CU, 512MB DDR400, ABIT KV7, Gigabyte 9550 250/200@400/250, Caviar 80GB, Szajsung 20GB, CD-RW LG 40/12/40, SB Live!, Chieftec 350W GPS-350BB-101L + do calego systemu 4 dodatkowe wiatraczki. Sprzet na takich ustawieniach chodzi stabilnie i nie mam powodu do narzekan. Zachcialo mi sie jednak nieco jeszcze podciagnac procka i w zwiazku z tym napotkalem na problem. Przy ustawieniu procka na 2400MHz napiecie na linii potrafi mi spasc do poziomu 11,66 albo i nizej, bo robi mi sie zwiecha/restart do wyboru. Podejrzewam ze moja plyta wlasnie z tego napiecia daje na procka zasilanie. No i robi sie nieciekawie. W zwiazku z podobym zmienilem niedawno zasilke Codeshita i wybralem Chiefteca :? . Wiem ze musze doinwestowac (chociaz myslalem ze ten zasilacz mi wystarczy na nieco dluzej niz miesiac :( ), tylko teraz pytanie w co? Nie mam ochoty wydawac ponad 300zl za zasilacz, a z drugiej strony nie widze nic ponizej tej granicy co mogloby mi odpowiadac. Myslalem poczatkowo o Chieftecu 420W ale jak spojrzalem na jego tabliczke to on ma tylko 1A wiecej, niz mam poki co, na linii 12V, wiec jak sadze odpada (jesli nie to mnie poprawcie). No i nadal nie wiem co z tym zrobic. Poradzcie cos! Nie chce sie splukac do cna na zasilacz! Z powazaniem JA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 a nie można podregulować napięć ??:> czy coś mi sie przesłyszało :>?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuwerty Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Slyszalem tez ze Szefy daja sie podregulowac potencjometrami, ale nie wiem co, gdzie i jak mam robic. Poza tym i tak sadze ze to wybitnie dorazne dzialanie, bo to napiecie spada drastycznie musze przyznac. Na 2300MHz mam na linii 12V 11,77, ale na 2400MHz juz tylko 11,65 i potrafi spasc nizej. Nadal wiec mam otwarta prosbe o pomoc. Jesli zmienic to co mialbym brac, a jesli da sie podregulowac tak bym nie mial klopotu z wyzszym podkrecaniem to gdzie sa te potencjometry? Z powazaniem JA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 chiefteci od sirtec'a (360,420) maja mozliwosc podciagniecia linii +5V i +12V...model 350W jest od Delty i raczej watpie czy bedzie taka mozliwosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Akurat w tym zasilaczu reguilacja napiecia +5 V +12 V jest.. Oczywiście obue linie napicia reguluje sie ronocześnie za pomoca 1 potencjomteru. Tak wiec regiulacja jest mozliwa. Istnieja tam dw potencjomtery jeden do reglacji napiecia a drugi najprawdopodobniej do regulacji ograniczenia pradowego. Przy eksperymentach z regulacja polecam przemierzenie ustawioen na potencjomterach za pomoca omomierza ( jakby co pozwala to poniej powrocic do straych ustawień :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuwerty Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Jesli mialbym podciagnac dwie linie, tzn. 12V i 5V to jednak mnie taka opcja zanadto nie pasuje, bo 5V mi trzyma zasilacz w okolicach 5,1 wiec jak podniose je wyzej to moge wiecej sobie zlego niz dobrego narobic. Widzialem ze ludzie na podobnych zasilaczach maja ladniej wykrecone sprzety wiec troche mnie to boli ze nie moge wyzej i ze to wlasnie zasilacz mowi mi kiedy mam przestac :evil: . A moze po prostu felerny mi sie jakis ten Chieftec trafil. Zaczne zbierac na jakiegos Neoteca chyba. Dzieki za odpowiedzi. Z powazaniem JA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...