sikor_soft Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 No właśnie, jak w temacie. Co wybrać, aby go za mocno nie przymulić - zastosowanie na razie jako do nauki linuxa, dawno w tym systemie nie siedziałem. Bardziej mnie interesuje programowanie, choć jakieś proste X-y i przeglądarka by się przydały, ale jakieś zajmujące mało pamięci (bo Gnome czy KDE to raczej nie wchodzi w rachubę ;) )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Chodzi ci o to jaka dystrybucje? Zalecam Slackware 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor_soft Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Twój :) zapowiada, że ta wersja może mieć na tym "sprzęcie" kłopoty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Jak nie 10 to 9.1 albo 8.1, pozatym jeszcze nie widziałem kłopotów których nie dało by się rozwiązac. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Na takim sprzecie ciezko troszke z iksami. Ale jak już potrzebujesz to może fluxbox/FVWM przeglądarka nie wiem moze lynx :P tylko ze w trybietekstowym ona jest;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Dystrybucje jakas nie przeladowana mozna by polecic. Slackware, Debian - zalezy od gustu. Ja osobiscie ArchLinux (www.archlinux.org). Tyle, ze te dystrybucje u poczatkujacego wymagaja pewnego samozaparcia. Jednak, z Twojego postu wnioskuje, ze takim dysponujesz. WM - duzo jest malych, najmniejszy TWM, chociaz troche archaiczny :) ja lubie fluxbox, jest jeszcze fvwm, evilwm, pekwm, i sporo innych. Przegladarka - do glowy tylko dwie mi przychodza: links -g,oraz dillo. Dillo jest calkiem niezla, a malutka, wiec moze pójdzie. Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor_soft Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 O.K. - coś z tego spróbuję zarzucić. Dzięki za podpowiedzi!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...