dayus Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Kupilem grafike w sklepie HIS9550, i ugadalem sie z fsociem,ze moge ja wymienic na inna jak mi sie nie spodoba. Wiec tak zrobilem. Nie mili na stanie GB9550, wiec kazalem se zamowic, w cenniku byla po 283zl. A taeraz gosc mi gada,ze jest po 300zl. Czy ma prawo tak zrobic,a jesli tak to czy moge np. do 14 dni zwrocic zakupiony towar w takim stanie jak byl i niezniszczony. Prosze o jakies argumenty prawne itd. Bo jestem zdenerwowany. Gadam,mu ze chce ja oddac a on na to,ale umawialismy sie na wymiane. No to gadam,ze miala byc po 280 a nie 300zl i ze chce ja oddac.On gada,ze nie i poczekamy do kona tyg.az spadna ceny (niedoczkeanie-swieta ida) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Pewnie że możesz (z tego co wiem po tygodniu lub więcej zależy). Przedewszystki pogadaj na spokojnie z kolesiem (swą drogą ładnie w ciach!a leci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 moze Ci nafiukac. kulturalnie powiedz mu jakiesz masz prawa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jeśli to sklep internetowy to masz prawo oddać w przeciągu 10dni bez podania przyczyny w stanie sprawnym i nic nie uszkodzone jeśli koleś naprawde tak przycina to dla zasady cza go utemperować, ale jak bedzie z tym za dużo zachodu to weś mu rzuć te 20pln i po sprawie, jeśli go to zbawi i woli <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> te dwie dychy i stracićpotencjalnego klienta to jego wybór pozatym, przynajmniej na cenniku z jednego ze sklepików z lokalnego sklepu pamiętam ze pisało takie coś: "ten cennik nie jest ofertą w myśl prawa handlowego" or smth in that style a tak btw to co ci sie wtym hisie nie podoba? po co chcesz zamienić na praktycznie tą samą karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Nie na te sama! miala byc 4ns, a dal mi 5ns. A druga sprawa to His leci slabiej niz GB po vdd i vmodzie. I te pameici porazka,a gadalem cepowi, maja byc 4ns. Ale moge mu powiedziec,ze chce zwrot kasy? mam takie prawo? Czy to tylko jak jemu sie chce to odda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Jeżeli to normalny sklep (nie wysyłokwy), to sprzedawca nie musi przyjąć karty (to zależy od jego dobrej woli). Mieliście co prawda umowę, ale ustną, która jest... hmm... mało warta. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzida Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 zalezy w jakim gosciu bedzie humorze !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...