Skocz do zawartości
modoc

Jaką płytę pod athlona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem prosić was o radę zamierzam nabyć w ciągu najbliższych 2 dni płytę główną zalezy mi na następujących opcjach

1)Stabilność

2)SATA

zastanawiam się pomiędzy dwoma płytami którą ewentualnie wybrać

Asus A7V-600-X

Asus A7V-880

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może napisałbyś coś więcej? Jaki procesor i w ogóle.. bo takie wybieranie tez troche mija się z celem skoro nic nie wiemy.. tylko tyle że płyta..

Czy chcesz kręcić itp.. Zresztą było na forum tego w gromy :)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ni podkręcasz, to możesz zaoszczędzić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a7v600-x. Do podkręcania znacznie lepsza będzie a7v880, bo ma możliwość zablokowania dzielników agp/pci i regulację napięcia na pamięciach. Zależy też od aktualnej różnicy w cenie między tymi płytami. Jak jest mniejsza niż 30 zł. to chyba warto dopłacić, nawet jak nie będziesz kręcił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka bardzo fajna dużo opcji w biosie bardzo łatwa aktualizacja biosu. do wersji 007 ponieważ we wcześniejszych wentylator wył jak oszalały na procesorze, teraz działa w zależności od temperatury bardzo przydatne w nocy kiedy spię i tylko muł się pasie. Zobaczymy jak będzie dalej niedługo robię kolejną wymianę Athlonik 2.6 lub więcej i do tego 2x 512 DDR na Dualu sądze że taka konfiguracja starczy mi na dłuższy czas .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem

Podkręciłem szynę u siebie z fsb 133 na 150

system się normalnie uruchamia ale i chodzi stabilnie ale jak wchodzę do jakiejkolwiek gry to mnie albo wywala albo się resetuje. Co można z tym fantem zrobić ram mam DDR266 czy to jego wina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar zmienić ram jednak niestety nie odrazu bo już finansowo niewyrobię. I wolę poczekac i odłożyć sobie hajsu na 2 x 512 na dualu puścić . A co do tego ramu to gdzie można ustawić aby miał napięcie 2.8 i czy przypadkiem przez ten zabieg mam szansę go uszkodzić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...