Skocz do zawartości
piotres

Moj Zestaw Pc - Prosze Ocencie - 13 Fotek :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Lista modyfikacji jest bardzo dluga , wiec opisze wszystko w wielkim skrocie, prosze Was bardzie o opis tego co widziecie na fotkach , bez wnikania w szczegoly techniczne modow :-).

Komputer :

- buda Codegen MIDI ATX fabryczne srebrna

- wstawione okno (plexi) z wygrawerowanym japonski znakiem (co on znaczy jest moja slodka tajemnica ;-)

-podswietlne grawerki 8 ledami czerwonymi 5 mm

- wstawione dwa wloty z siatki alu - pod oknem i na gorze znak AMD z siatki

- znak AMD z siatki podswietlony 4 ledami 5 mm

- podstawa pod obudowe z plexi 5 mm (w plexi 12 diod czerwonych 3 mm i 10 diod od wskaznika pracy HDD - taki prosty ukladzik - didki zaplaaja sie jedna po drugiej jak pracuje HDD)

- VU-meter (kit Nord) na 10 ledach 3 mm czerwone mat

- caly szkielet obudowy pomalowany farba UV active

- Sunbeam CCFL kit - 2 lampy UV

- obudowa zasilacza (Codegen "prawdziwe" 400 W PFC) CALA (!!!) z plexi 5mm i 2 mm ( 0% blachy) z wentylatorem Coolermaster 4 LED czerwony

- WC : Frost z 2 ledami UV w topie , PH 802 , Lublin alu z shroudem podswietlanym i 2x120 (zestaw jest juz sprzedany i teraz jade na Glaciltechu Silent Breeze II , bo robi sie Freon Cooler :twisted: )

- flop podswietlony od srodka 2 ledami czerwonym 5 mm i usunieta klapka, pomalowany na srebrno

- zmieniona kontrolka POWER na niebieska

- radiatory na R9550 (v-moded) i mosfetach NF7 - tu pomalowane farba UV

Klawiatura :

- Turbo Stream PS/2

- pomalowana na srebrno

- 10 ledek 3mm czerwonych pod klawiszami

- CCFL Sound-active Tracer czerwona nad klawiatura (przykrecona do biurka)

Drukarka :

- HP 690C

- pomalowana na srebrno

- 2 okna z plexi 3 mm

- 6 ledek 8 mm czerwone

Aktualnie od 2 tygodniu juz jej nie uzywam bo kupilem Lexmarka X6150 . Moglbym ja sprzedac. Info na piotres@w.pl

Monitor (brak na zdjeciach) :

- CRT Compaq 17' P700 (na Trinitronie)

- pomalowany na ....... srebrno ;-)

W opisie na 100% czegos zapomnialem bo przerobek jest tyle ze ja juz sam nie pamietam co jest zrobione :-D .

"Stejdzow' tego zestawu bylo juz kilka - byl inny kolor szkieletu (zielony) , najpierw ten Tracer CCFL sound byl w budzie, byl tez wentyl Evercool 3-color LED z przodu budy, byl homemade'owy okragly kabel HDD podswietlany itp. itd.

Moddingiem interesuje sie od 2 lat (ta bude tworzylem przez 2 lata powoli) , a od maja tego roku takze Overclokingiem i to takim mocniejszym (wczesniej w tej budzie siedzialo QDI KuDoz 7 i Palomino 2000+ non o/c) , teraz jest Abit NF7 , Hynix D43 i 1700+ JIUHB DLT3C , ktory na WC procowal sobie na 250x10 :-) .

Jak juz pisalem tworze powoli FC . Swoje dotychczasowe dokania krotko opisalem w tym topicu : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=9037&st=3600

Prosze o wszelkie komentarze co do mojego skromnego zestawiku PC B) ...

pozdrawiam

Piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za komentarze , prosze o wiecej ... ;-)

Sorry, ale w styczniu juz wiecej fotek nie dam , bo przekrocze limit transferu na moim darmowym koncie na republice :? .

A ten czerwony wcale nie jest mocny , to tylko na zdjeciu tak wyszlo :-)

Moze i troche odpustowo , ale na mioch kumplach przynajmniej robi wrazenie :lol:

pozdrawiam

Piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

Dobra powiem wam co znaczy tez znak ale tylko bez polewek - RESPECT (tak wlasnie to , przynajmniej tak napisali w gazecie SPOILER - znaczeg skopiowale z jednego z opisywanych tam samochodow - nissan 200 SX by HOT) .

Radiatorki to pociete coolery - DX4-100 na mosfetach i Amd Athlon XP na grafie.

pozdro for all

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, mogło być bardziej litowo dla mnie... Kable bym bardziej schował na twoim miejscu... Fajnie by też wyglądał płyn uv w wc... drukarka całkiem, całkiem - tylko cholera wszystko jakieś czerwone :P Widać, że dopicowane na maxa. Dużo pracy...

Ocena: db+(minusy za mnogość pierdółek w oświetleniu)

PS. Sorry, że się tak czepiałem trochę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No po pierwsze ta drukarka to bardzo ciekawy pomysł, bardzo elegancka. Fajny ten znak AMD z kratki. tylko jakos niezabardzo mi ten chiński znaczek.. :P, i to owalne okienko pod spodem. Ale po prostu ekstra jest ta podświetlone FDD!! Dla mnie bomba!!! I fajny wentylator w zasilaczu. Dobra robota 11/10 daje!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamocny!! P9odoba mi sie ten mod. :D Ceikawie zrobiony bok a najciekawsze mod drukary pierwszy raz widze coś takiego i mi sei spodobało. Jutro sobie sam zaczne robić. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

No i doopa - narazie nie mozecie ogladac fotek ... :cry:

Limit transferu na republice zostal przekroczony :mur:

Jakie bezplatne konto mi polecacie ???

Jak cos mi sie uda to zamieszcze znowu foty .

pozdrawiam

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi