_maras Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Wielu mowi, ze to najlepszy zestaw 2.1. Ktos z was je posiada lub mial z nimi stycznosc i moze cos na ich temat powiedziec? :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14445 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Stary nikt ci tu nic ciekawego nie powie bo nie chce sie nikomu pisac kiedys to forum bylo o wiele lepsze a teraz jakies gowniane podzialy na 1000 działów. Ja chcialem sie poradzic o Z-5500 ale tylko jedna osoba mi odpisala ale i tak danego slowa nie dotrzymala i nie dostalem obiecanego testu na maila. W tej chwili mam juz zamowiony Z-5500 + Audigy 2 ZS BOX i jak bede juz mial to moge sie podzielic z tobą wrazeniami. Co do 2.1 to miałem Creative Megaworks 250D + Audigy i głosniki bardzo fajne szkoda tylko ze padły po mniej więcej pół roku a dokładniej wzmacniacz w niskotonowcu sie spalił ale to juz jak były w posiadaniu kolegi. Obecnie wracam na 5.1 (wcześniej miałem Creative 550THX i grały rewelacyjnie) ale podczas podejmowania decyzji przeszły mi przez myśl również Z-2300 ktore obecnie rzeczywiscie sa najlepszym 2.1 do komputera na rynku. Sa na pewno o wiele głosniejsze od 250D ktore rzekomo maja zadeklarowaną moc 300W RMS co jest niestety bzdurą i głośniki nie mają az tak wielkiej mocy. Bierz Z-2300 do tego dobrą dzwiękówkę np Audigy 2 ZS i masz wypas sprzęt do muzyki z komputera. Jak sie dobrze potargujesz to kupisz za 550 zł w sklepie. Karta to 250 zł OEM ale polecam BOX bo Creative oficjalnie nie sprzedaje OEMów i nie wiadomo nigdy skąd i co to jest (obrecnie na rynku mozna spotkac sporo okrojonych wersji kart dzwiekowych) a 80 zł cie nie zbawi a bedziesz miał 2 fajne gry na DVD programiki i lepszej jakości pozłacane złącza w karcie. Jakbyś miał jeszcze jakies pytania to wal na GG jak w dym chętnie pogadam o głośnikach bo miałem ich juz 3 zestawy i wiem mniej wiecej jak graja poszczegolne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 czekalem az ktos napisze cos na temat tych glosnikow ale jak widac gowno :| Zastanawiam sie nad ich kupnem i jestem pewny na 99 %, ze je nabede. Ten 1 procencik zalezy od mojego taty, ktoremu zlecam zakup tego zestawu w austrii.... Mam nadzieje ze beda grac fajniscie :) Jak je bede mial na pewno napisze jakas mini recke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Obecnie mam Creative Inspire P5800 ale jestem srednio z nich zadowolony, chociaz jeszcze pare miesiecy temu sie nimi zachwycalem (moze dlatego ze przesiadlem sie z 2.0 jakies Primaxy :P). W P5800 bas dudni, ze czasami glowa boli, nawet jak jest przyciszony i to dosyc mocno. Dlatego postanowilem zainteresowac sie jakims zestawem 2.1 (bo z 5.1 mam problemy z kablami i ogolnym rozmieszczeniem po pokoju :/) ale takim z wyzszej polki. Slyszalem sporo opinii, ze Logitech robi bardzo dobre glosniki, raz na jakis czas zrobia jedne ale przynajmniej porzadne a nie jak Creative robi tyle zestawow, ze juz sie gubie. Tak wiec padlo na Logitechy Z-2300 THX :) Co do karty dzwiekowej to mam Audigy 2 ale zwykle, nie ZS. Myslalem zeby zmienic karte wlasnie na ZS tylko nie wiem czy jest sens. Jak myslicie? Edytowane 19 Czerwca 2005 przez _maras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Jak masz Audigy 2 to raczej nie zmieniaj na ZS bo to tylko 1 kanał więcej i dekodery których nie wykorzystasz bez dzwięku dookólnego zarówno tych odnoszących sie do projekcji filmów jak i EAX czy CMSS2 wspomagających gier. Miałem Audigy 2 przy Megaworksach 550THX i karta świetna nie warto tracić pieniędzy na zmiane. Chyba że masz Audigy 2 Value to jak najbardziej zmień to na Audigy 2 ZS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Dokladnie to mam ta wersje Audigy 2 -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6921 Wracajac do tematu, ktos mial stycznosc z Logitechami Z-2300? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 No ja tez taką miałem. Nie zmieniaj chyba ze sie z kims zamienisz :) Z-2300 sa najlepszymi 2.1 na rynku i mozna w ciemno kupowac. Czytalem duzo recenzji i testow tego zestawu i jest na prawde ok ale jak ktos go ma to niech napisze jak sie go odsłuciach!e bo to jest najwazniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) W necie czy gazetach? A pamietasz jakies linki? :P Bo ja tylko na tomshardware.com znalazlem jeden test. Edytowane 19 Czerwca 2005 przez _maras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 W necie i w gazetach - jak chcesz 2.1 to bierz te póki ceny niskie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 W necie i w gazetach - jak chcesz 2.1 to bierz te póki ceny niskie :) 1505249[/snapback] a maja zdrozec ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No po wakacjach przewaznie sprzet drozeje poza tym dolar nieco w gore leci wiec roznie moz byc a teraz jest pokomunijny okres wiec tylko brac :) Takie glosniki taniej jak 550 nie spadna bo smiech by byl i oni nawet ich taniej nie dostaną hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 No wiec tak glosniki juz dostalem, w porownaniu do moich poprzednich Creative P5800 (5.1 jakby kto nie wiedzial :P) to... nie ma porownania!! Creativy juz spakowalem do pudla :D Masakra, szok, dzwiek czysty, znakomity, jeszcze nie sluchalem glosno tylko raz i to wcale nie na full! Powiem krotko, ksiazki po chwili spadaly z polek :D to chyba wszystko obrazuje. Nie wyobrazam sobie mocy Z-5500 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ja swoje też już mam :) Narazie jestem w fazie testów bo tryby jakie oferuje Audigy i te głośniki to istna kopalnia i musze to jakos ze sobą pogodzic i nauczyc sie komponowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jak głośniczki sprawują się w ostrzejszej muzie :) bo przymiezam się własnie do nich. A nie wiem czy będą pasowaly do ciężkiej muzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ale które bo sie lekko zamieszało :) Z-2300 czy Z-5500 i do jakiej karty wpinasz ? Kupujcie karty tylko w pudełkach są zajebiste :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 do zintegrowanej na moim mobo ;) a głośniczki to Z-2300 bo na te 5500 szkoda mi kaski i w ogóle za dobre są dla mnie :) a karte może wymienię na nowego x-fi jak wyjdzie, ale cos nie mam przekonania do creativa, taka dla mnie ta firma lolowata jest, która praktycznie nic nie wnosi w segment kart muzycznych tylko wypuszczają odgrzewane kotlety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 wiesz co mialem na mysli. a po za tym to karte muzyczna moge sobie wymienić na inną jak będą takie dostępne na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 No to mogę już troszke powiedzieć o Z-5500 bo mam je od kilku dni. Troszkę bo nie ma mnie prawie w domu i nie obejrzałem jeszcze ani jednego filmu w całości ani nie pograłem w nic tylko trochę muzyki mp3 cd-audio i dvd-audio. Głośniki grają bardzo czysto. Bass jest zupełnie inny niż w Creativie i wydaje się być bardziej dudniący ale to zależnie od ścieżki i jakości nagrania bo porównywałem kilka i było zupełnie różnie. Są na pewno głośne bo sąsiedzi już się upominali o dziwo kilka pięter poniżej że bass daje im po uszach ale cóż trudno się mówi :) Mają ogromną gamę funkcji i możliwości podłączeń a połączeniu z tym co oferuje Audigy 2 ZS ciężko jest dostroić to wszystko bo nie wiem co włączyć a co wyłączyć zeby bylo ładnie (jak ktoś wie co z czym to proszę o podpowiedź). Postaram się napisać więcej po projekcji jakiegoś filmu może w weekend uda mi się coś obejrzeć. Mam nadzieję że ułatwiłem komuś podjęcie decyzji o zakupie. W razie pytań to jest podane gg albo pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 teraz ja powiem cos o logitech z-2300 :P Glosniki R E W E L A C J A !! Graja bardzo ladnie, szczegolnie pozytywnie zaskoczyl mnie basik. Satelitki tez niczego sobie, wykonanie glosnikow jak to w przypadku Logitech'a bez zarzutow-najwyzszy poziom. Wszystko ladnie zapakowane, wszystkie kabelki dolaczone, pilocik bardzo podreczny i rowniez perfekcyjnie wykonany. Jednym slowem brac, nic lepszego sie nie znajdzie :P Aha najlepiej kupic je za granica bo w polsce cena troszke wysoka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 A za ile udało Ci się je nabyć za granicą właśnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 A za ile udało Ci się je nabyć za granicą właśnie? 1516762[/snapback] 116 ojro w austrii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 116 ojro w austriito tanio ale wysylka chyba tez cos kosztowala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) to tanio ale wysylka chyba tez cos kosztowala :) 1517200[/snapback] nic nie kosztowala, ojciec byl u znajomego pracowac i przejezdzajac przez wieden zakupil je :P Edytowane 27 Czerwca 2005 przez maziboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 troche fotek logitechow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 ahh ten sub jest piekny :P a jeszcze piekniej drży podłoga gdy on gra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 nic nie kosztowala, ojciec byl u znajomego pracowac i przejezdzajac przez wieden zakupil je :P 1517322[/snapback] a kiedy ten twój ojczulek będzie jeszcze raz przejezdzał przez Wiedeń ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Skoluje sobie cos takiego z usa bo wujek w sierpniu przyjezdza :D PSP + glosniczki = spory wydatek ... nie wiem czy zarobie przez wakacje na to wszystko :) Edytowane 27 Czerwca 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 a kiedy ten twój ojczulek będzie jeszcze raz przejezdzał przez Wiedeń ;) 1518681[/snapback] niestety nie wiem :? najlepiej niech jedzie jak bede mial znowu kase hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 A ja mam jedno pytanie. Czy Z-2300 posiadaja wejście sygnału cyfrowego? Czy tylko analog? Szkałem ale nic nie znalazłem :? Nawet na stronie logitecha nic nie ma napisane, chyba że przeoczyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Z-2300 nie posiada wejście sygnału cyfrowego ma tylko analogowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...