Skocz do zawartości
Radioactive

Jaka Płytę Główną Kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o radę, jaką płytę główną kupić jeszcze na Socket A ? Nie mam wystarczających środków żeby przejść na inną platformę, a poprzednia płyta główna mi padła więc czas mnie nagli ... Cena max. 200-250 zł, ważne żeby była dobra pod OC (w końcu mam XP-M).

Z góry dzięki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Abit NF-7, Epox 8rda3i, DFI Ultra-B. IMO jeżeli weźmiesz każdą z tych to będziesz sie cieszył wyśmienitym oc.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za Abit NF7.

Troszke informacji, wad, zalet, rad.

Wszystko o - ABIT NF7 (S) = Złote rady itp.

Abit NF7 (S) = problemy, złote rady, itp. cz. 2

BIOS

Kompedium

No i oczywiście DFI Ultra-B jeśli jesteś naprawde wymagający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoregos z epoxow albo shuttle An35N jest uda ci sie taka znalesc to za grosze masz niezla platforme do podkrecania (jedyna wada to max 2.7V na pamieci, ale regulacja napiec dla procka imponujaca) do tego duzo wolnego miejsca wokol socketu co pozwala wrzucic praktycznie dowolny cooler).

Moja poszla za 65 pln ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NF7-S i NF7-SL to wlasciwie to samo :D wersja S ma w zestawie (przejściówke SATA tzw serillel) natomiast o S2 zapomnij bo to slaba plyta takze musisz poszukac NF7-SL rev. 2.0 lub NF7-S rev. 2.0 na alegro jest ich troche , ja wlasnei bede sprzedawal swojego abita :D moze chcesz kupic?

daj znac na PM lub gg:4820377

pozdrawiam

Edytowane przez FiSz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam... mam podobny problem. Nie wiem gdzie moge dostać dobra płyte glowna na socket A. Pisze ponownie zamiast stosujac sie do powyzszego bo zdaje sobie sprawe ze sytuacja sie zmienila. Potrzebuje czegos na Socket A, AGPx8... ramy stare i tak takiej nie dostane na pewno (SDRAM).

Ewentualnei poprosze o jakies namiary na komisy w Poznaniu... to pilne prosze o odpowiedz i z góry dziekuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Witam... mam podobny problem. Nie wiem gdzie moge dostać dobra płyte glowna na socket A. Pisze ponownie zamiast stosujac sie do powyzszego bo zdaje sobie sprawe ze sytuacja sie zmienila. Potrzebuje czegos na Socket A, AGPx8... ramy stare i tak takiej nie dostane na pewno (SDRAM).

Ewentualnei poprosze o jakies namiary na komisy w Poznaniu... to pilne prosze o odpowiedz i z góry dziekuje!

Jak chcesz sdr to może stary poczciwy ecs k7s5a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) SDR sobie moge odpuscic chodzi mi o plyte z ramkami o kosztach góra 400-430 zl wszystko :) Niezbyt sie na tym znam a nie chce by jakis koles ze sklepu komp zrobil mnie w jajo :/

ja na Twoim miejscu sprzedalbym proca na socketA - jakikolwiek by on nie byl. za te pieniadze spokojnie dostaniesz cos na socket 754 - mobo + proc + ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi