KAMILcom Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 http://zenfist.pl/pID/522.htm vs. http://zenfist.pl/pID/325.htm obecnego chieftecka Big Tower Dragon trzeba zmienić na coś mniejszego i praktycznego dodam że w obudowie tym razem bedzie AC ze względu wiekszej mobilności. Na procku pewnie ninija a na grafie zalman lub pentek. zrobiłem sobie male porównanko antec: zalety -okno -ładniejszy front -wentylator w zestawie 120mm świecący -usb i audio na froncie (nie tak jak w szefie z boku) -wyjmowanie dyskow i cd wady -koszyk na dyski (miałem taki w dragonie i nie są rewelacyjne) -obudowa jest krotsza od szefa (lecz to chyba nie musi byc wada jeśli bede miał AC chieftec zalety -długa -montaż dyskow -wiecej otowrow wentylacyjnych -wymienne panele -chieftec (mam obudowe tej marki i wiem że bedzie dobra ale czy lepsza?) wady -montaz dysków (mam przejsciowke ATA na SATA i bedzie problem -usb i audio z boku i to jeszcze nie tego co potrzeba -okno (a wlasciwie jego brak) czy ktoś ma tego antecka i może powiedzieć coś na jego temat ?! z tego co widze na zdjeciach to antec to jest dokladnie to samo co dragon od szefa wiec raczej sie nie rozczaruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 mialo to byc w PM, ale nabije se posta, a co mi tam :lol: a klik se na linka z sigu [; tam opisywalem AFAIR swoje wrazenia odnosnie tego anteca. swoja bude zamienilbym tylko na stackera, P180 lub lian V1x00/2x00 ;] zaleta II jest wentyl 120mm z tylu zamiast 2*80 ale jak dla mnie ma brzydszy front ;] dodatkowe fotki sa w linku z WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Antec - obudowa naprawde rewelacyjna wykonanie to samo co w chieftecu ale jeszcze wyeliminowano błedy z dragona - koszyk na dyski jest lepiej zamocowany (dodatkowe haczyki) dzieki temu nie przenosi drgań front nie dość że zajebiście wygląda to ma dużo lepszy przepływ powietrza i lepszy plastik niż w dragonie okno wykonane pierwsza klasa, te wytloczenia na nim wyglądają kapitalnie do budy kupilem maty be quiet od obudowy dragon, małe poprawki (drzwiczki i bok z oknem) i wszysko pasowało idealnie jak ktoś chce wiecej fotek pisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...