Skocz do zawartości
rayback

New Mobo & Proc

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko

Więc tak w 2002 roku jeszcze sie w miare orjętowałem jeżeli chodzi o komputrey , niestety teraz całkowicie straciłem rahubę.

Tak się nieszczęśliwie złożyło , że mój koputerek po 6 latach służby się spOlił sie się (konkretnie mobo i szanowny procesorek)

Więc tak mam w kieszeni 700 zł na te 2 podzespoły (bo technologia brnęła do przodu i wraz z wiymianą głównej dojdzie zmiana z ATA na SATA z AGP na PCI Expr. etc.)

Jestem bardzo przywiązany do platformy AMD więc prosił bym o propozycje pod tego typu procki.

Jak każdy z was , nie chciał bym kupić byle badziewia , obrabiam filmy zajmuje sie grafiką 3d i nawet sie pochwale że troszke kombinuje z muzyką

jak możecie powiedzcie co by było warto kupić za takie pieniązki aby mi nie było później smutno :)

dzięki za wszelką pomoc !

--------- wiem wiem pomyliłem działy -----

bardzo prosze osoby upoważnione o poprawnie tego błędu i przeniesienie tematu do działu

"co kupić" za uniedogodnienia z całej mocy przepraszam

Edytowane przez rayback

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no tak orjętowałem się ;]

dzięki piękne za wskazówki!

teraz tylko dosiedzę to 20 min przed komputerem za które zapłaciłem i zacznę rozglądać sie za częściami

świetnie ... naprawdę super :]

Edytowane przez rayback

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np takiego chiefteca 700Wat nie ? ;]

:damage_wall:

Cóż, na początek radziłbym przejrzenie zestawów Sysak'a, nawet topic jest przyklejony. Jak i procesor + mobo to i pamięci, grafę masz na AGP więc pozamiatane z góry, jedynym sensownym wyjściem jest sprzedanie starych gratów i pokuszenie się o kupno komputera z zestawów wyżej wspomnianego Sysak'a.

Za ok 750 zł masz takie coś:

MOBO FOXCONN MCP61SM2MA-ERS2H______________________ 175zł

CPU AMD Sempron 64 3000+ AM2 BOX _________________ 97zł

RAM Goodram 1GB 667MHz ____________________ 129zł

HDD Western Digital WD1600AAJS 160GB ______________ 179zł

DVD-RW Samsung SH-183L SATA _______________________ 97zł

Zasilacz Delta DPS-400MB-1 400W __________________________ 60zł

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi