badboy88 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam,jak kupowałem poprzedniego kompa to wybrałem sobie do niego grafike hisa Ati X550 128/128,od samego początku były z nią problemy,w trakcie gry (zawsze GTA SA) wywalało błąd że nastąpił reset rdzenia graficznego czy jakoś tak :( (catalysty to wywalały rzecz jasna) Inna ciekawostka,pod xp(pod vistą nie) zaraz po instalacji windowsa jak jescze nie zainstalowane były sterowniki to w rozdzielczości standardowej dla grafiki bez sterownikow tzn 800x600 były tzw krzaki,przykłamania obrazu objawiające sie kropeczkami na pulpicie w miejscach gdzie np. było jakieś okno. Po instalacji sterowników było ok ale w gta SA wywalało ten błąd :( Pod vistą w dodatku na nowym kompie jest to samo,gram gram a tu nagle gra potrafi sie ''zamrozić'' na 5 sekund a potem działa dalej a po wyjściu z gry dymek na pasku zadań że sterownik karty graficznej przestał odpowiadać... Mam taką karte jak ta : http://allegro.pl/item222944602_ati_radeon...bit_tanio_.html tyle że 128 mb. Dodam tylko że fabryczny radiatorek jest o pupe rozbić bo nawet w idle nieraz poparzyłem paluchy na nim,żeby było smieszniej to jest tak gorący rdzeń że druga strona laminatu karty ma naklejki z tyłu rdzenia ...które były białe...teraz są brązowe :mur: A żeby było jescze śmieszniej to na allegro spotkałem już 3 takie same karty jak moje...w dziale uszkodzone....z takimi samymi objawami jak ja mam !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Trudno powiedziec jakie? :lol: No karta Ci sie przegrzewa, nothing less, nothing more. Daj na nia jakis nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Bez przesady. Jeśli na fabrycznym chłodzeniu i fabrycznych ustawieniach się przegrzewa to nie nawiew tylko gwarancja i do serwisu odeślij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) No właśnie ,bez żadnego oc nie ma prawa sie przegrzewać,gadałem dziś z serwisem,powiedzieli że wszystkie hisy x550 128/128 tak mają bo mają wade fabryczną zasilania :mur: Przynajmniej mam teraz podstawe do zmiany na 2600XT :twisted: :twisted: :twisted: Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez badboy88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Albo serwis albo jednak wymiana karty... ja bym może szedł do serwisu, sprzedał kartę na np. allegro i kupował bym nową, jak i tak trza kupić... karta twoja jest chyba stara ? Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 mam nadzieje że nie miałeś na myśli sprzedaży karty uszkodzonej na allegro jako sprawną ? ..bo to oszustwo .... No karta ma ponad rok,wyrzuce ją albo sprzedam na giełdzie purepc jako uszkodzoną za 30 złotych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Chodziło mi o to że najpierw SERWIS a potem dopiero Allegro i następnie kupno nowej karty A jak nie ma gwarancji, to ja raczej bym wyrzucił tą gpu Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...