ilubek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Cześć! Czytam forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie jak , albo raczej gdzie wpiąć przewody nowego dodatkowego radiatora. Jedyne co znalazłem to zdanie: Można go (radiator) podłączyć do żółtego i któregoś czarnego przewodu zasilającego ( ja wykorzystałem ten do stacji dysków ).” Czy to jest prawda Czy można go podłączyć bardziej konwencjonalnie do płyty głównej Mam płytę MSI 845PE Max Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 8O Ja myslalem ze sie wentylator podlacza, no ale co ty tam w kompie masz w to nie bede wnikal ;) Mozna pod plyte podpiac, tylko po co? Jak chcesz tak zrobi to sobie wtyczke zrob do tego "radiatora" i mozesz spoko podlaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 :P chodzi o wentylator oczywiscie - bo radiator to taki kawal "zelastwa" (aluminium/miedzi) jak to jak masz 3 pinowa wtyczke (jak tu ta brazowa na gorze) to wetknij w plyte - poszukaj w manualu gdzie na plycie jest 3 pinowe gniazdko SYS_FAN tylko sprawdz ile A ma Twoj wentylator i czy nie przekracza max dopuszczlnego obcizenia dla 1 gniazdka (zazwyczaj 0.5A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Benek: a może on ma SubZero bez wiatraka? ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 SubZero tez ma wiatrak 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 rekord świata: nie doczytać do końca jednego zdania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Hmm... zaiste. Mam pomysł: może wysłać niektóre jednostki z tego forum (wstyd palcem pokazywać) do Kazachstanu? W obu krajach średnia IQ wzrośnie błyskawicznie o kilka punktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 My mistake... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Rzeczywiście chodziło mi o wiatrak, a nie o radiator Jak mam rozumieć dodatkowy wiatrak z 3 pinową wtyczką wepnąć w gniazdko SYS_FAN, nawet jeżeli już tam jest jeden podpięty. Jak będą chodzić dwa to nic się nie stanie czy tak to mam rozumieć. A jak mam jeszcze jeden wiatrak z 2 pinową wtyczką (od zasilacza) to jak go podłączyć. Bo chyba on będzie lepszy bardziej wydajny. PS! Sory, że zawracam głowę, ale jestem prawie zielony w tych tematach, a nie mam kogo zapytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 jeżeli masz już jakiś wentylator wpięty w SYS_FAN to jak Ty niby chcesz wpiąć tam ten drugi, o który się pytasz :?: 8O poszukaj na płycie jest może jeszcze 1 wejście na wentylator, które powinno nazywać się bodajże PWR_FAN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ...Jak mam rozumieć dodatkowy wiatrak z 3 pinową wtyczką wepnąć w gniazdko SYS_FAN, nawet jeżeli już tam jest jeden podpięty...to poszukaj innego wolnego gniazdka - niektore plyty maja ich 4 (a moze i wiecej) jak nie masz innego wolnego, sam nie umiesz zrobic rozgaleziacza (lub nie masz dostepu do gniazdek 3pin do lutowania) i nie znasz nikogo kto to umie/moze zrobic to IMO najbezpieczniejszym wyjsciem jest zakup takiego ustrojstwa Zalman Multi Connector 1 (MC-1) kosztuje ponizej 10zl i na brak gniazdek nie bedziesz narzekal A jak mam jeszcze jeden wiatrak z 2 pinową wtyczką (od zasilacza) to jak go podłączyć. Bo chyba on będzie lepszy bardziej wydajny. musisz przelozyc kabelki (z koncowkami) do wtyczki 3 pin - bo wtyczke 3 pin dogniazdka 2 pin da sie podpiac ale w druga strone nie - przeszkdza ten plastikowy ogranicznik moze i bedzie wydajny ale moze tez byc glosny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...