Skocz do zawartości
WRX

PlayStation 2 jako komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Na PS2 mozna zainstalowac Linuksa i urzywac wiele programow napisanych dla tego systemu. Praktycznie da sie zrobic wszystko co na normalnym PC. Czy ktos widzial taki zestaw w akcji? Jak wyglada jego szybkosc w porownaniu do PC? Najwiekszym ograniczeniem jest chyba niewielka pamiec i brak mozliwosci jej rozbudowy.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno pytanko : po co ?? kup VIA EPIA i masz komp lepszy i prościej, no i rozbudować można.

Może dlatego że na VIA EPIA nie pograsz sobie w Virtua Fighter 4 Gran Turismo 3 Soul Calibur 2 i wiele wiele innych super gierek :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może macie rację ale czy po instalacji linuxa na PS2 nadal gierki PS2 będą chodziły ?? przecież zmienia się system a wydajność gier pod windowsa w linux'ie jest kiepska, jak będzie z [brzydkie określenie na linuksa]em na ps2 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm,mm widziałem to coś w akcji

Można później pograć w gierki odłączając HDD

Ogółem twoży to dość dziwnego PC, nawet po necie można poserfować, ale nie w Polcce :P

Ogółęm jak już coś to teraz wolał bym kupić sobie Xobxa za 1100 zł i Via Epie za 2000 i już ammy całkiem fajny zestawik, który się uzupełnia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm,mm widziałem to coś w akcji

Można później pograć w gierki odłączając HDD

Ogółem twoży to dość dziwnego PC, nawet po necie można poserfować, ale nie w Polcce :P

Ogółęm jak już coś to teraz wolał bym kupić sobie Xobxa za 1100 zł i Via Epie za 2000

i tu właśnie jest ten problem. 3000 to lepiej kupić kompa ATX i nie walić się z epią i xboxem.

jeśli nie traci się oryginalnego oprogramowania PS2 to ok, linux ma tu sens ale nadal przełączanie pomiędzy linuxem i PS2 jest kłopotliwe :( co innego gdyby było to przez menu przy odpalaniu sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że taką Epię do netu i np: nagrywania płytek, niewspominając o różnych zastosowaniach biurowych i jej gabarytach to jak by znalazł, a PS2 to do grania i oglądania DVD też fajne, lecz wolał bym XboXa z powodu nadchodzących tytułów.

Może nieORT: ORT: ORT: kturym pasuje takie założenie że komp dobry do wszystkiego, ale ja wole bardziej kompa do innych zastosowań niż grania. Chmm niestać mie na wywalanie kasy w PC'ta jako maszynki multimedialnej (czyt. gry), i jeszcze ten mały 17 " monitor, niema to jak 28 calowy TV. Hmm chyba jestem staroświecki :wink: Pora zbierać fundusz na Xkloca bo już PsOne mi się zaczyna nudzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na CD32 nie ma takich problemow ;]. System laduje sie z HDD (moze byc nawet Debian 68K, czemu by nie... tylko po co :P), gry odpalaja sie z CD a siedziec na Gadulcu tez zaden problem :twisted:. I to kosztem 200 a nie 2000 zl.

Apropos tego Linuksa na PS2... to wspolczynnik cena/wydajnosc musi miernie wypadac, takze 10-krotnie taniej i wydajniej wyszedl by jakis Duron 600 i 128MB. No chyba ze chodzi o klimacik posiadania konsoli z ktorej da sie na gygy siedziec ;). Gadami@CD32 roxx! :twisted:

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi