Skocz do zawartości
xavier84

Aparat Cyfrowy - Jaki - Do 900zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

canon 160 chyba nejlepszy, dużo opcji manualnych, świetna optyka, renoma firmy. omijaj HP, są bardzo awaryjne, pomyśl jeszcze nad olympusami. canon a60 2mpix 3x optyczny, ok 950zł z kartą16MB.

ja kupiłem używany (niedługo) niemiecki jenoptik, 3.3 MPix, 3xzoom optyczny 2x cyfrowy, tylko 2 baterie, iso 100, 200 i 400 :!: full manualnych ustawień, zawalicho optyka, ogólnie bardz odobry aparat za 392 zł z kartą 128MB w zestawie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

canon 160 chyba nejlepszy, dużo opcji manualnych, świetna optyka, renoma firmy. omijaj HP, są bardzo awaryjne, pomyśl jeszcze nad olympusami. canon a60 2mpix 3x optyczny, ok 950zł z kartą16MB.

ja kupiłem używany (niedługo) niemiecki jenoptik, 3.3 MPix, 3xzoom optyczny 2x cyfrowy, tylko 2 baterie, iso 100, 200 i 400 :!: full manualnych ustawień, zawalicho optyka, ogólnie bardz odobry aparat za 392 zł z kartą 128MB w zestawie :!:

chyba Ci się z tą ceną coś pomyliło... ten aparacik chodzi raczej po 850 zł,za 950 można już łyknąć a70 na allegro

ja kupiłem a60 tutaj :

proline

tylko, że ja dałem jeszcze 795 zł a za tą cenę co teraz jest to nawet bym się nie zastanawiał...

musisz pamiętać, że do tego trzeba kupić kartę pamięci,ja wziąłem Kingstona 256 Mb bo miała najlepszy stosunek cena/pojemność (też w tym sklepie kupiłem),do tego ładowarka i akumulatorki 4x2300mAh(zestaw Energizera który mam - 140 zł) i jakiś futerał - ok 30 zł

poproś kogoś z rodziny niech Ci to weźmie na firmę wszystko to zmieścisz się jakoś poniżej 1000 zł za wszystko...do tej kwoty lepszego zestawu nie znajdziesz raczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat niedlugo wakacje no i zamierzam kupic aparacik za ok 900 zl prosze o rade gdzyz jestem laikiem w tej dziedzinie thx!!!

tylko canon A70 w tej cenie znajdziesz nawet z kartą 64/128 MB

poszukaj recenzji na www.dcresource.com - i popatrz jakie zdjęcia cyka canon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba Ci się z tą ceną coś pomyliło... ten aparacik chodzi raczej po 850 zł,za 950 można już łyknąć a70 na allegro

ja kupiłem a60 tutaj : 

proline

normalna cena canona A70 1145zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4341...14e4f4e5f413730

A60 po 779zł niedawno był w MM po 850zł i sta taką cenę podałem. w zestawie do A70 dają kartę 16MB, wystarcza do domu ale na dłuższy wyjazd bez kompa już niezbyt.

chyba najlepiej A60 kupić i jaką śkartę 64 lub 128MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a najbardziej obtymalna karta pamieci - chodzi o stosunek ceny do pojemnosci!!!???

HP robi dobre drukarki - widziałem zdjęcia robione HP 735 vs Canon A60

tak samo 745 vs Canon A70 - Canon bije HP na głowę !!

oblookaj na to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28885062

ja za 1199 zł kupiłem A75 z sklep.polusa.com

Karta najlepsza - 128 MB do niego

ja mam 256 MB ale miałem więcej kasiorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza karta to 256MB(Kingston). Mój Nikon na standard ustawieniach (2048x1536 kompresja 1 do 8)zapisuje na niej 311 zdjęć.

Update

Pomyliłem ilość zdjęć na karcie :oops:

A co do wątku to A60 lub jak się uda to A70 to bardzo dobry wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do konca tygodnia bede mial Z1 ,a musze przyznac ze sie ostro zastanawialem tez nad A75 bo cena podobna.

Bedzie to moj pierwszy cyfrak ,wiec do perfekcji dluga droga :].Narazie po wielu rackach napewno wiem,ze automat czasami zawodzi,ale juz juz sie opanuje prace na manualu to jest poprostu miodzio :] (nie ma tak duzej aberacji chromatycznej)

Z1 mozna juz kupic za niecale 1300zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weronica ja mam Nikona Coolpixa 3200. Do mojego amatorskiego użytku wystarcza w zupełności. Robi świetne zdjecia i jest bardzo szybki. Wady to słaby flash i ziarnisty wyświetlacz. A poza tym same plusy i można całokwicie ręcznie wszystko ustawić tylko po co? Tryb automatyczny jest naprawdę dobrze zrobiony. A i pozwala na strzelenie ok. 150-160 fotek z fleszem. To też jego duży plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam nikon'a coolpix'a 4100, uleglam i go kupilam - chociaz moglam wybrac Canon'a A80. Chyba zrobilam blad, bo mam problem. Nie wiem czy u Ciebie jest to samo - ale jak robie zdjecia wieczorem z odleglosci 30-40 metrow, to fotki wychodza bardzo ciemne. Robie z fleszem a wychodza strasznie, prawie nic nie widac. Jak przestawiam Jog dial na Night Landscape, to zdjecia wychodza zamazane - caly czas pokazuje sie obrazek Blur Warning. I Kicha, moze nie umiem robic nim zdjec ale wydawalo sie ze jest wszystko wporzadku. Wieczorem zrobie kilka zdjec i wrzuce na serwer. Zdjecia robione za dnia, wychodza super! gorzej jesli musze robic fotki w nocy... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty. Jeśli chodzi o foty za dnia to się zgadzam są zajefajne. Porównywałem do kilku aparatów znajomych i naprawdę Nikon nie ma się czego wstydzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Minolte F200, recenzja: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfro...a_dimage_f200.2 Kupiłem na Allegro w cenie 850 zł, a w sklepie widziałem za 1600 zł!!! Sprzedawca o ksywie "meramoney" to pewniak, kolo mieszka w USA i towar wysyla bezposrednio z Kaliforni 8) Zresza inna okazja byla ostatnio mozliwosc zakupu cyfraka HP 735 w cenie - UWAGA - 520 zł!!! Po kiego przepłacać w śmiesznej cenowo Polsce!!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty

a moze zaproponujesz jakies ustawienia

??

jeśli coś ma być ostre i dobrze doświetlone z tej odległości to raczej polecam statyw...nie wiem jaką czułość ISO maksymalną ma twój aparat ale 400 to za mało na dobre nocne fotki i trzeba się bawić z dłuższym czasem naświetlania żeby coś dobrze wyszło...przy takich odległościach lampa Ci nic nie pomoże...operuj czasem i przysłoną...

2 przykłady(Canon A60):

Dołączona grafika

czas: 0.5 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: +2, ISO 400,White Balance: Auto

Dołączona grafika

czas: 1 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: 0, ISO Auto,White Balance: Auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty

a moze zaproponujesz jakies ustawienia

??

jeśli coś ma być ostre i dobrze doświetlone z tej odległości to raczej polecam statyw...nie wiem jaką czułość ISO maksymalną ma twój aparat ale 400 to za mało na dobre nocne fotki i trzeba się bawić z dłuższym czasem naświetlania żeby coś dobrze wyszło...przy takich odległościach lampa Ci nic nie pomoże...operuj czasem i przysłoną...

2 przykłady(Canon A60):

Dołączona grafika

czas: 0.5 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: +2, ISO 400,White Balance: Auto

Dołączona grafika

czas: 1 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: 0, ISO Auto,White Balance: Auto

lespiej byś zrobił dając czas 1 sekunde a iso 200 bo przy 400 to już niestety widać szumy matrycy, wiem o tym bo mam też a 60 a i na zdjęciu tym u gury widać to wyraźnie.

Ja bym polecił jeszcze moiże coś z Olympusa, bardzo dobre aparaty i ostatnio troche jakby staniały za ok 1200 można kupić nówkę na allegro olka C-740, ostatnio troche takim pstrykałem i ma super zoom, jasny obiektyw, i bardzo szybko ustawia parametry !! Zauważalnie szybciej niż mój canon a 60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi