xavier84 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 (edytowane) Mam dylemat niedlugo wakacje no i zamierzam kupic aparacik za ok 900 zl prosze o rade gdzyz jestem laikiem w tej dziedzinie thx!!! Edytowane 8 Lipca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 canon 160 chyba nejlepszy, dużo opcji manualnych, świetna optyka, renoma firmy. omijaj HP, są bardzo awaryjne, pomyśl jeszcze nad olympusami. canon a60 2mpix 3x optyczny, ok 950zł z kartą16MB. ja kupiłem używany (niedługo) niemiecki jenoptik, 3.3 MPix, 3xzoom optyczny 2x cyfrowy, tylko 2 baterie, iso 100, 200 i 400 :!: full manualnych ustawień, zawalicho optyka, ogólnie bardz odobry aparat za 392 zł z kartą 128MB w zestawie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 canon 160 chyba nejlepszy, dużo opcji manualnych, świetna optyka, renoma firmy. omijaj HP, są bardzo awaryjne, pomyśl jeszcze nad olympusami. canon a60 2mpix 3x optyczny, ok 950zł z kartą16MB. ja kupiłem używany (niedługo) niemiecki jenoptik, 3.3 MPix, 3xzoom optyczny 2x cyfrowy, tylko 2 baterie, iso 100, 200 i 400 :!: full manualnych ustawień, zawalicho optyka, ogólnie bardz odobry aparat za 392 zł z kartą 128MB w zestawie :!: chyba Ci się z tą ceną coś pomyliło... ten aparacik chodzi raczej po 850 zł,za 950 można już łyknąć a70 na allegro ja kupiłem a60 tutaj : proline tylko, że ja dałem jeszcze 795 zł a za tą cenę co teraz jest to nawet bym się nie zastanawiał... musisz pamiętać, że do tego trzeba kupić kartę pamięci,ja wziąłem Kingstona 256 Mb bo miała najlepszy stosunek cena/pojemność (też w tym sklepie kupiłem),do tego ładowarka i akumulatorki 4x2300mAh(zestaw Energizera który mam - 140 zł) i jakiś futerał - ok 30 zł poproś kogoś z rodziny niech Ci to weźmie na firmę wszystko to zmieścisz się jakoś poniżej 1000 zł za wszystko...do tej kwoty lepszego zestawu nie znajdziesz raczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mam dylemat niedlugo wakacje no i zamierzam kupic aparacik za ok 900 zl prosze o rade gdzyz jestem laikiem w tej dziedzinie thx!!! tylko canon A70 w tej cenie znajdziesz nawet z kartą 64/128 MB poszukaj recenzji na www.dcresource.com - i popatrz jakie zdjęcia cyka canon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 chyba Ci się z tą ceną coś pomyliło... ten aparacik chodzi raczej po 850 zł,za 950 można już łyknąć a70 na allegro ja kupiłem a60 tutaj : proline normalna cena canona A70 1145zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4341...14e4f4e5f413730 A60 po 779zł niedawno był w MM po 850zł i sta taką cenę podałem. w zestawie do A70 dają kartę 16MB, wystarcza do domu ale na dłuższy wyjazd bez kompa już niezbyt. chyba najlepiej A60 kupić i jaką śkartę 64 lub 128MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Canon A60 +karta pamiecie + akumulatorku i ladowarka i etui i jestes w niebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier84 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6805 konkretnie myslalem albo HP 735 albo Canona A60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6805 konkretnie myslalem albo HP 735 albo Canona A60ja brałbym canona i tak zrobiłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier84 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a najbardziej obtymalna karta pamieci - chodzi o stosunek ceny do pojemnosci!!!??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a najbardziej obtymalna karta pamieci - chodzi o stosunek ceny do pojemnosci!!!??? HP robi dobre drukarki - widziałem zdjęcia robione HP 735 vs Canon A60 tak samo 745 vs Canon A70 - Canon bije HP na głowę !! oblookaj na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28885062 ja za 1199 zł kupiłem A75 z sklep.polusa.com Karta najlepsza - 128 MB do niego ja mam 256 MB ale miałem więcej kasiorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a najbardziej obtymalna karta pamieci - chodzi o stosunek ceny do pojemnosci!!!???imho Kingston 256 Mb - np. w proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Najlepsza karta to 256MB(Kingston). Mój Nikon na standard ustawieniach (2048x1536 kompresja 1 do 8)zapisuje na niej 311 zdjęć. Update Pomyliłem ilość zdjęć na karcie :oops: A co do wątku to A60 lub jak się uda to A70 to bardzo dobry wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6805 konkretnie myslalem albo HP 735 albo Canona A60ja brałbym canona i tak zrobiłem :DDobrze gadaja ja mam A60 i jest swietny :D Zdjecia nim robione znajdziesz w tym watku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 za te cene to nic lepszego od A60 nie dostaniesz - jakbys dolozyl do ok. 1170 zl mialbys duzo lepszego A75 - filmiki nagrywa o niebo lepsze niz A60 np :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Mój Nikon... Madness jakiego masz Nikona? jestes zadowolony? ja slyszalam ze Nikon Coolpix 4100 jes lepszy niz Canon A80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Chłopaki a jaki polecacie aparat tak od 1200 do 1400 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Minolta Z1, Canon A75 :] moze Fuji S5000 bo stanial ostatnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 do konca tygodnia bede mial Z1 ,a musze przyznac ze sie ostro zastanawialem tez nad A75 bo cena podobna. Bedzie to moj pierwszy cyfrak ,wiec do perfekcji dluga droga :].Narazie po wielu rackach napewno wiem,ze automat czasami zawodzi,ale juz juz sie opanuje prace na manualu to jest poprostu miodzio :] (nie ma tak duzej aberacji chromatycznej) Z1 mozna juz kupic za niecale 1300zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Weronica ja mam Nikona Coolpixa 3200. Do mojego amatorskiego użytku wystarcza w zupełności. Robi świetne zdjecia i jest bardzo szybki. Wady to słaby flash i ziarnisty wyświetlacz. A poza tym same plusy i można całokwicie ręcznie wszystko ustawić tylko po co? Tryb automatyczny jest naprawdę dobrze zrobiony. A i pozwala na strzelenie ok. 150-160 fotek z fleszem. To też jego duży plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ja mam nikon'a coolpix'a 4100, uleglam i go kupilam - chociaz moglam wybrac Canon'a A80. Chyba zrobilam blad, bo mam problem. Nie wiem czy u Ciebie jest to samo - ale jak robie zdjecia wieczorem z odleglosci 30-40 metrow, to fotki wychodza bardzo ciemne. Robie z fleszem a wychodza strasznie, prawie nic nie widac. Jak przestawiam Jog dial na Night Landscape, to zdjecia wychodza zamazane - caly czas pokazuje sie obrazek Blur Warning. I Kicha, moze nie umiem robic nim zdjec ale wydawalo sie ze jest wszystko wporzadku. Wieczorem zrobie kilka zdjec i wrzuce na serwer. Zdjecia robione za dnia, wychodza super! gorzej jesli musze robic fotki w nocy... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty. Jeśli chodzi o foty za dnia to się zgadzam są zajefajne. Porównywałem do kilku aparatów znajomych i naprawdę Nikon nie ma się czego wstydzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ja polecam Minolte F200, recenzja: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfro...a_dimage_f200.2 Kupiłem na Allegro w cenie 850 zł, a w sklepie widziałem za 1600 zł!!! Sprzedawca o ksywie "meramoney" to pewniak, kolo mieszka w USA i towar wysyla bezposrednio z Kaliforni 8) Zresza inna okazja byla ostatnio mozliwosc zakupu cyfraka HP 735 w cenie - UWAGA - 520 zł!!! Po kiego przepłacać w śmiesznej cenowo Polsce!!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty a moze zaproponujesz jakies ustawienia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty a moze zaproponujesz jakies ustawienia ?? jeśli coś ma być ostre i dobrze doświetlone z tej odległości to raczej polecam statyw...nie wiem jaką czułość ISO maksymalną ma twój aparat ale 400 to za mało na dobre nocne fotki i trzeba się bawić z dłuższym czasem naświetlania żeby coś dobrze wyszło...przy takich odległościach lampa Ci nic nie pomoże...operuj czasem i przysłoną... 2 przykłady(Canon A60): czas: 0.5 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: +2, ISO 400,White Balance: Auto czas: 1 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: 0, ISO Auto,White Balance: Auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Polecam Canon A75 Aparat cyfrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mam tę samą przypadłość. Lampa jest za słaba ale pokombinuj jeszcze ręcznie z ekspozycją może to przyniesie efekty a moze zaproponujesz jakies ustawienia ?? jeśli coś ma być ostre i dobrze doświetlone z tej odległości to raczej polecam statyw...nie wiem jaką czułość ISO maksymalną ma twój aparat ale 400 to za mało na dobre nocne fotki i trzeba się bawić z dłuższym czasem naświetlania żeby coś dobrze wyszło...przy takich odległościach lampa Ci nic nie pomoże...operuj czasem i przysłoną... 2 przykłady(Canon A60): czas: 0.5 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: +2, ISO 400,White Balance: Auto czas: 1 s, przysłona: 4.8, Exposure Compensation: 0, ISO Auto,White Balance: Auto lespiej byś zrobił dając czas 1 sekunde a iso 200 bo przy 400 to już niestety widać szumy matrycy, wiem o tym bo mam też a 60 a i na zdjęciu tym u gury widać to wyraźnie. Ja bym polecił jeszcze moiże coś z Olympusa, bardzo dobre aparaty i ostatnio troche jakby staniały za ok 1200 można kupić nówkę na allegro olka C-740, ostatnio troche takim pstrykałem i ma super zoom, jasny obiektyw, i bardzo szybko ustawia parametry !! Zauważalnie szybciej niż mój canon a 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Nikon 4600. Cena ok 700 PLN, jakość zdjęć świetna, matryca 4. MPX, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 DATA !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 uups, początkujący na forum, proszę wybaczyć:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzała Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Co byscie radzili zakupic do okolo 1000zl. Jestem raczej laikiem ale co powiecie o takich jak Nikon 5900/7600, Casio EX-Z110, Fuji F710, Panasonic DMC-LZ2, a moze jakis Canon albo Kodak? A moze jakis o wiekszych gabarytach Panasonic FZ10 czy cos :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...