Jump to content

Rezker

Stały użytkownik
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

Rezker's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Panowie, dostałem prośbę, żeby ustalić czy do kompa, którego dane wklejam poniżej można zainstalować jakąś lepszą grafikę ? Jęsli tak to jaką i jaki będzie ewentualny przyrost ? Processor 1 ID = 0 Number of cores 2 (max 2) Number of threads 2 (max 2) Name Intel Core 2 Duo E4300 Codename Conroe Specification Intel® Core2 CPU 4300 @ 1.80GHz Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x0) CPUID 6.F.2 Extended CPUID 6.F Core Stepping L2 Technology 65 nm Core Speed 1804.1 MHz Multiplier x Bus Speed 9.0 x 200.5 MHz Rated Bus speed 801.8 MHz Stock frequency 1800 MHz Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T L1 Data cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L1 Instruction cache 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L2 cache 2048 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size FID/VID Control yes FID range 6.0x - 9.0x Max VID 1.325 V Temperature 0 52°C (125°F) [0x30] (Core #0) Chipset Northbridge Intel i945G rev. A2 Southbridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1 Graphic Interface PCI-Express PCI-E Link Width x16 PCI-E Max Link Width x16 Memory Type DDR2 Memory Size 4 GBytes Channels Dual Memory Frequency 267.3 MHz (3:4) CAS# latency (CL) 5.0 RAS# to CAS# delay (tRCD) 4 RAS# Precharge (tRP) 4 Cycle Time (tRAS) 12 Bank Cycle Time (tRC) 1 Host Bridge 0x2770 Memory SPD DIMM # 1 SMBus address 0x50 Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Samsung (CE000000000000000000) Size 2048 MBytes Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz) Part number Serial number 08CCA309 Manufacturing date Week 06/Year 14 Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no AMP no JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency JEDEC #1 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz JEDEC #2 5.0-4-4-12-16 @ 266 MHz JEDEC #3 6.0-6-6-18-24 @ 400 MHz DIMM # 2 SMBus address 0x52 Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Hyundai Electronics (AD000000000000000000) Size 2048 MBytes Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz) Part number HYMP125U64CP8-S6 Serial number 5521FD2D Manufacturing date Week 45/Year 09 Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no AMP no JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency JEDEC #1 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz JEDEC #2 5.0-5-5-15-20 @ 333 MHz JEDEC #3 6.0-6-6-18-24 @ 400 MHz Monitoring Mainboard Model 945GCM-S2 (0x0000022B - 0x024601C8) Display adapter 0 Name NVIDIA GeForce 210 Board Manufacturer GIGABYTE Technology Revision A2 Codename GT218 Technology 40 nm Memory size 512 MB Memory type DDR2 PCI device bus 1 (0x1), device 0 (0x0), function 0 (0x0) Vendor ID 0x10DE (0x1458) Model ID 0x0A65 (0x34D5) Performance Level 0 Win32_VideoController AdapterRAM = 0x20000000 (536870912) Win32_VideoController DriverVersion = 9.18.13.4195 Win32_VideoController DriverDate = 01/29/2016 Monitor 0 Model ASUS VS198 () ID ACI19F3 Serial BBLMTF150000 Manufacturing Date Week 46, Year 2011 Size 19.1 inches Max Resolution 1440 x 900 @ 59 Hz Horizontal Freq. Range 30-83 kHz Vertical Freq. Range 55-75 Hz Max Pixel Clock 150 MHz Gamma Factor 2.2
  2. No wlasnie nie moge nic zrobic. 1. Jak podlacze go do kompa, to widzi go tak (Dysk wymienny G): 2. Po wejsciu na sam dysk wymienny sa foldery: 3. Jak wejde w jakis folder i probuje np wgrac mp3, to jest taki kwiatek: 3. Po tym komunikacie, jak wejde na dysk wymienny, to juz w ogole nie widzi folderów:
  3. Wia jest uruchumiona,a co do pamieci-w telefonie jest 60 mb pamieci wewnetrznej, a ja mam problem z dostepem do zewnetrzej karty microSd, ktora komp wykrywa jako dysk wymienny.
  4. Nie no po co mam wgrywać soft, skoro na innym kompie wszytko działa jak należy?
  5. Witam, od kilku dni jestem szczesliwym (badz i nieszczesliwym) posiadaczem Samsunga U600. Po paru godzinach zabawy zabralem sie za podlaczenie go do kompa i tu napotkalem dosyc dziwaczny problem. Telefon po podlaczeniu kabla usb moze dzialac w 3 trybach: 1. Samsung Pc Studio-standartowy tryb, ktory w polaczeniu z odpowiednia aplikacja daje dostem do sms, ksiazki telefonicznej i innych plikow zapisanych w pamieci telefonu (w tym zdjec) 2. Tryb odtwarzacza muzycznego - malo interesuje mnie ta opcja, ale dziala poprawnie. 3. Tryb-tryb pamieci masowej-telefon po podlaczeniu do kompa jest rozpoznawany, jako dysk wymienny i mozna wchodzic do folderow ze zdjeciami, muzyką itp, ktore sa zapisane na karcie pamieci. I tu sie zaczyna moj problem-po podlaczeniu do kompa, komp co prawda widzi telefon, jako dysk wymienny i nawet da sie na niego wejsc (widac foldery: images, videos itd), ale nie da sie odtworzyc zadnego pliku, ani tez skopiowac na karte pamieci (komunikat przy probie kopiowania: " nie mozna skopiowac-nazwa pliku-parametr jest niepoprawny" lub "nie mozna skopiowac-nazwa pliku:Nie można odnaleźć określonego pliku. Sprawdz, czy nazwa pliku i sciezka sa okreslone poprawnie"). Probowalem juz wszystkiego, co mi przyszlo do glowy, ale nic nie pomaga. Pierwszy pomysl-uszkodzony telefon, albo karta pamieci, wiec poszedlem z telefonem do kumpla, tam podlaczylem i wszystko dziala, wiec, jak widac problem lezy po stronie mojego komputera. I tu zaczynaja sie schody:najpierw myslalem, ze to problem z windowsem, wiec reinstalowalem sterowniki, wyrzucilem service pack`a 3, formatowalem karte pamieci samym telefonem i nic. Jak sie pozniej okazalo identyczny problem jest pod linuxem, ktorego mam na drugiej partycji, wiec to wskazuje na usterke typowo hardware`owa. Tylko jaka? Podlaczalem telefon do wszystkich mozliwych portow usb i za kazdym razem to samo. Odlaczylem wszystkie inne urzadzenia usb (byc moze cos sie gryzie) i tez nic. Zresetowalem bios i rowniez bez rezultatu. Ma ktos jeszcze jakis pomysl, co to moze byc? Dodam tylko, ze inne pendrive`y, telefony z karta pamieci i rozne inne urzadzenia usb dzialaja bez zarzutu. Z gory dzieki za pomoc.
  6. Nie płacze, nie ryczę nie stękam, płakac i ryczeć to sie chce, jak sie widzi, jak co poniektórzy sa sympatyczni... Ludzie, nie można inaczej???
  7. Tak czy inaczej coś jest nie tak i to widać bez mierzenia napięć (problem z odpalaniem kompa) stąd ten post...Aha, jeszcze jedno - nie to żebym był złośliwy, ale piszesz, że bałbyś się zasilac kompa modecom`em, to dlaczego masz modecom`a w sygnaturze?:mrgreen:
  8. Po pierwsze nie mam miernika i to jest jedyna możliwośc, jaka mam zeby zmierzyc napiecia,(poza tym nawet jezeli pomiar napiec z biosu nie jest zbyt dokladny, to tak czy inaczej nie moga to byc wahania na poziomie polowy minimum!!!) a po drugie modecom moze nie jest najlepszy, ale nie moze sie rownac z megabajtem czy innym wynalzkiem typu codegen, a po trzecie to na przyszlosc nie pisz odpowiedzi, jak tak maja one wygladac...
  9. Witam, Strasznie się zszokowałem, jak parę razy zdarzyło mi się, że komp który stał całą noc odłączony od prądu, rano po kilku sekundach od odpalenia się wyłączał się , i tak ze 3-4 razy zanim załadował system. Po odczycie napięc zasilacza opadła mi szczęka: +3.3V - wahania: 1,67V - 2,67V +5V - 1.32V - 2.66V +12V - 1.47V - 6V Lool każde napięcie nie osiąga nawet połowy minimum!!! Kopmletnie nie mam pojęcia co jest grane: zasilacz modecome feel 400W, który i tak jest na wyrost do takiego konfiga: ecs kt 600a+duron 1.6@2000mhz geforce 6600 350/550@440/680 512 mb ddr twinmos 80 gb dysk maxtor nagrywarka dvd żadnych peryferiów poza modemem adsl. Macie jakieś sugestie?(poza tym żeby nie włączać kompa przy takich napięciach)?
  10. Moja to wina, że identyczny spam prawie zawsze przychodzi z innego adresu? :sad: A filtr antyspamowy interii:no comment...
  11. Oba filtry są właczone, a działają jakby chciały, a nie mogły... Co do zmiany adresu email:no cóż, nie chciałbym go zmieniać, bo korzystam z niego od kilku lat, mam na nim wiele subskrypcji, wiele osoób ma mnie w swojej liście mailingowej:(Ale jak problem będzie narastać, a na to wygląda, to chyba jednak będe musiał zmienić maila.
  12. Witam, mam maila na interii od dobrych kilku lat. Zawsze starałem się nie podawać tego adresu na różnego rodzaju stronach związanych z rejestracją oprogramowania, tworzeniem kont na różnych stronach, czy forach (do tego mam osobne konto mailowe). I do niedawna nie miałem problemu ze spamem. Jednak od jakiegoś czasu zacząłem dostawać irytujące maile, w których nawet nie ma linka do unsubsribe lub maila pod który dało by się wysłać żądanie zaprzestania wysyłania takich wiadomości. Wiem, że instnieją robaki internetowe, które wyszukują na kompie informacje o adresach email i wysyłają je do spammerów. Jest to umnie tymbardziej prawdopodobne, że korzystam z klienta poczty Mozilla Thundrbird. Tak czy inaczej chciałem zapytać, czy ktoś ma lub miał podobny problem i ewentualnie, jak z tym walczyć. W załączniku charakterystyczny przykład tego spamu ;/
  13. Albo w konsoli odzyskiwania systemu.
  14. Najprawdopodobniej jest to błąd aplikacji-czesto takie rzeczy się zdarzają. Pamiętam jak to samo kiedy ś miałem przy odtwarzaniu tylko jednego pliku mp3 przez Jet Audio- zmiana wersji odtwarzacza pomogła. Oczywiście może też być inny powód związany ze sprzętem - możesz np mieć podkręcone lub uszkodzone pamięci ram-wtedy już gorsza sprawa.
  15. Rzeczywiscie zmiana skina pomogła:-) Dzięki za pomoc.
×
×
  • Create New...