Jump to content

Fenii

Użytkownik
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Fenii

  • Rank
    Newbie
  1. ja mam taki problem, zamontowałem nowy procek celeron D 3,06 GHz + Płytę MSI PM8M3-V zainstalowałem na nowo winde, skonfigurowałem sić niezbędną do pracy i rozpoczałem instalkę nortona antyvirusa symanteca i pod sam konie instalacji komp się zawiesił, zrobiłem mu restart no i zaczęły się problemy nie chciał wogule się odpalić ciężko byóło wejść do biosu nawet, a dysk twardy wydawał dziwne dźwięki. Odłączyłem jeden z dyskow, zrestartowałem no i udało się wejść do biosa, zmieniłem startowanie z cd, wyłączyłem kompa i podłączyłem "trefny" dysk po czym uruchomiłem maszynę. w pewnym momęcie pojawił mi się komunikat "Brak pliku NTLDR Naciśnij Ctrl+Alt+Del, aby zrestartować" kilkakrotnie to uczyniłem i bez rezultatów, zawsze kończyło sie tym samym. Postanowiłem sprawdzić czy faktycznie nie matego pliku, wrzuciłem knopixa bootującego z CD wlazłem na dysk z windą i okazało się że plik NTLDR sobie tam spokojnie siedzi, dyski wydają się być sprawne. zrestartowałem kompa , wyciągnęłem płykę z knopixe majac nadzieję że winda się uruchomi po czym zastałem już znany mi komunikat. i nie wiem co teraz mam uczynić?? jakie jest z tego wyjście??
  2. Witam zamontowałem właśnie nowa płytę MSI PM8M3-V i nowego Celerona D 3,06 Ghz i niby wszystko ładnie mam dwa dyski twarde 40 i 80 na ATA 133 i na każdym dysku jest osobny Xp pro po włączeniu kompa wszystko ładnie idzie , pokazuje się menu wyboru systemu i powybraniu którego kolwiek systemu niby zaczyna ładować system po czym po chwili się sam restartuje. Nie wiem co jest tego przyczyną proszę o pomoc!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.