Jump to content

Picior

Stały użytkownik
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Picior's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Robiłem kiedys ktoregos z HP-ków i tam była sytuacja ze instalacja sterowników za pomocą orygianlnej instalki nic nie dawała, caly czas byly nierozpoznane urzadzenia w menadżerze urządzeń. Dopiero ppm na nierozpoznane urzadzenie (chyba Sterowniki dzieku HD Microsoft) aktualizuj sterowniki i reczne wskazanie bibliotek sterownikow rozwiązalo problem. Powodzenia
  2. ja mam aristo i nie narzekam. Musisz jednak zadac sobie pytanie, czy bedzie wiecej stal w domu, cyz też bedziesz go nosil. Jesli do stania na biurko to aristo wystarcza, i masz lepsze podzespoly wewnątrz w porownywalnej cenia. Jeżeli zas do noszenia to moim zdaniem lepiej kupic cos firmowego bo: i tak nie wykorzystasz na baterii pelnej mocy, a plastiki sa zapewne lepsze. Ja mam 790s, na 1,5 roku raz byla w serwisie na 8 dni roboczych. A tak to bez problemow. Widzialem na forum maja nowsze arsto i to na wypasie wiec poszukaj i popytaj jak sie sprawuje. Pozdrawiam
  3. To juz nie ten Asus co pierwsze laptopy tego producenta, ale nadal stoja na wysokim pozimie. Miałem przyjemność pracować na Starszych modelach z serii A6... i mialem na tamten czas (ok 1 rok wstecz) bardzo pozytywne wrażenia. M-c temu pracowalem na Asusie f3f-ap075 mojej dziewczyny i tez moge polecic. Co prawda plastkiki juz nie tak solidne jak we wcześniejszym modelu, ale godne uwagi. Serwis Oriki nie jest znow taki najgorszy, zalezy jak trafisz. Teraz Asus bedzie mial rownież drugi punkt serwisowania wiec polepszy sie troszke.
  4. A co z biosem? Próbowałeś aktualizować? BTW ja tez mam Tecre, ale model 8200 i mam z nim spore problemy. Pożyczyłem go na 2 tygodnie z 256 MB RAMU, Prockiem 750 MHz itd. Trzy dni próbowałem wrzucić tam XP-ka. Myślalem, że ram jest skopany, ale dopiero po przestawieniu procesora na low w biosie, Win XP sie zainstalował. Przez 3 dni było gucio, czwartego dnia padła jedna kość ramu, a po kolejnych dwóch druga. Teraz po włączeniu lapka zapalają się diody i nic poza tym. Ram w innym lapku chodzi, jest tam co prawda tylko Win98, ale sam bios stratuje. Sprobuj z biosem, powinno pomóc choć tu http://tnij.org/ta5 piszą ze w 8100 maksymalnie 800 MHz... Pozdro
  5. Przepraszam, że zapytam ale czy na pewno wi-fi wlaczyles? Masz on na obudowie i Ustawieniach sieciowych? Może masz program intela do niej to sprawdź jego status. Moja kobita ma Asusa F3F i tam wifi mozna na 3 sposoby wł/wył. Jesli tu jest wsio okej to stawiam na stery do visty. Jesli zaś tego jesteś pewien to chyba karta jest walnieta. Swojego czasu Toshiba miała całą serie uszkodzonych wi-fi. Powodzenia
  6. Z tego co słyszałem metoda ta nie jest skuteczna dla baterii litowo-jonowych.
  7. Aristo nie są takie złe. Oczywiście zależy jak trafisz. Ja mojego musiałem wysłać do serwisu, ale to raczej z mojej winy.
  8. To i ja się dopisze. Jak już wcześniej pisałem padł mi inwerter w lapie, ociągałem się ile można było (praca na zew monitorku) ale w końcu wysłałem. Dopisałem przy okazji nadmierny luz zawiasów matrycy (usunięto) i prośbę o wyczyszczenie układu chłodzenia (ciężko stwierdzić czy została wykonana). Z DHL umówić się nie mogłem, spóźniali się notorycznie więc pofatygowałem się osobiście. Paczka doszła do oriki 10 stycznia. 11 stycznia pojawił się status przyjęte. Ciekawą rzeczą był opis z przyjęcia:) Okazało się, że totalnie wszędzie mam ryski heh. Dodatkowo stwierdzono, że nie mam zaślepki kart SD (ten model nie posiada takowej) i niemożność sprawdzenia konfiguracji (brak obrazu - normalne przy padniętym inwerterze:) ). Status przyjęte był cały czas aż do zmiany na wysłany do klienta (24.01). W sumie naprawa trwała 9 dni roboczych. Kontakt: tylko mailowy (całkiem sprawnie i szybko), telefonicznie nie miałem szczęścia. W trakcie napraw pisałem kilkakrotnie do nich bo martwiła mnie ta cisza w statusie. Odzew zawsze był i informacja o testowaniu sprzętu. Generalnie nie było źle. Kilka plastików nie było dociśniętych po rozbiórce, ale to szczegół. Grunt, że wrócił. Miał nawet folię na pokrywie. Moja przygoda się zakończyła w sumie pozytywnie. Mam nadzieje ze i Twoja skończy się niebawem. Pozdrawiam
  9. Ja mialem podobne problemy z Tecra 8200. Reistalka Windy obowiązkowo plus update biosu jesli możliwy załatwi sprawę.
  10. heh tu może być problem:) bo jestem raczej teoretykiem. Wiem jedynie, że za takie objawy mogą odpowiadać te dwa elementy.
  11. No to tylko współczuć:( U mnie w Aristo niestety po tym jak nim "delikatnie" rzuciłem coś sie rozłączyło w okolicach inwertera. Oczywiście pierwsza myśl rozbiorę i zrobie. No ale z racji tego ze mam jeszcze sporo gwarancji postanowiłem jej nie tracić. Napisałem maila do Oriki, a sumie to wyszła całkiem pokaźna korespondencja. Kobitka z biura obsługi (o imieniu Justyna) okazała się bardzo pomocna i szczera. Na podstawie wstępnej diagnozy ustaliliśmy ewentualne elementy niezbędne do naprawy oraz ich stan magazynowy. Już miałem wysyłać, jednakże w odpowiedzi na mojego maila napisała, żeby lepiej poczekać bo może teraz być problem z naprawą. Ciesze się, że napisała wprost (duży plus za to), gdyż dzięki temu mam na czym pracować. Życzę dużo powodzenia i wytrwałości. Napisz jak to wszytko się zakończyło.
  12. Polecam tuner na usb. Jest dzis tego cała masa. Nie bede podawał przykładów i linków bo wystarczy wklepac na allegro i masz po sprawie. Powodzenia
  13. Jesli moge cos od siebie:) A probowałeś odpalić kompa jedynie na tej nowej kości włożonej w teoretycznie dobry (tam gdzie była poprzednia) bank pamięci? Co do biosu, wydaje mi sie, żę aktualizacja nie zaszkodzi.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.