Jump to content

Deacon_Frost

Stały użytkownik
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Deacon_Frost

  1. Wracając do tematu, może ktoś polecić jakomś inna obudowę niż Xigmatek Octans? Tak, żeby ładnie pasowała obok TV
  2. Może się jednak skuszę na taki zestaw z pudło swoje sprzedam tylko GPU wymontuje. A jaki PSU byście do tego polecili? Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
  3. Myślałem jeszcze o zmianie CPU na AMD X8 FX-8350 (MoBo osłuży) a w późniejszym czasie zmiana MoBo i CPU. PSU ma już z 7 lat, ale działa bez zarzutu (chyba, żeby go otworzyć i sprawdzić kondensatory czy nie "popuchły"). Co do GPU to jeszcze jest 3 lata na gwarancji (EVGA miała promocje z gwarancją na 10 lat i już mi dwa razy wymieniali:)
  4. O takim zestawie myślę ma dziś (karta winna wejść): 1.Dysk SSD A-Data Premier Pro SP920 128GB 2. Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache 3. Obudowa Xigmatek Octans 4. DDR3 1333 MHz 4 GB Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
  5. Posiadam komputer jak w stopce i zastanawiam się nad wymianą go (w sensie obudowy) na mniejszą (obecnie mam mimi ATX), będę też zmianiał HDD na SSD + HDD. Bardzo mi się podoba Xigmatek Nebula ale tam chyba moja karta nie wejdzie bo jej długość to 267mm...Ma ktoś jakieś pomysły? Chciałbym sobie postawić PC obok TV (takie pseudo STEAM Machine:) Z góry dzięki za sugestie! p.s. A może ktoś chętny kupić zestaw ze stopki wraz z monitorem 22' [ HP w2207] i głośnikami (tylko musiałbym w domu dokładnie zobaczyć jaki to model [bo są to Creative] za rozsądną cenę lub wymiana na coś w stylu STEAM Machine:)
  6. Kupiłem zestaw AMD i jestem póki co zadowolony
  7. Problem rozwiązany, okazało się bowiem że błędne kodowanie HTML wynika z faktu iż jest dodawany JPEG do podpisu - jak go nie ma to wszystko OK. Niewiem z czego to wynika, ale widocznie tak już być musi.
  8. Witam, Dostałem w "spadku w firmie" AP marki D-Link DAP-1160 z CustomFW w postaci Busybox v1.1.2 z loginem i hasłem (znanym mi). Połączyć się mogę tylko przez SSH np. Putty - ale to mi na nic nie potrzebne - chcę przywrócić orginalne FW no i zaczynają się schody, bo pomysł z ftp://ftp.dlink.pl/dap/dap-1160/documentation/Specyfikacja_funkcjonalnosci_APPro54G.pdf nie działa. Nie ma pingu na adres docelowy podany w opisie, IP ustawione w D-Link DAP-1160 to 192.168.2.254. Bardzo proszę o pomoc jak wrócić do oryginalnego FW. Z góry dzięki!
  9. Witam, Posiadam Windows Vista Business x32 SP2 na komputerze firmowym, do obsługi poczty używam WLM 2011 oraz Outlook (gdyż obsługuje kilka kont). Od jakiegoś czasu jeżeli drukuje pocztę w WLM 2011 którą Ja wysyłam to nie drukuje mi polskich znaków (mam podłączone 4 drukarki sieciowe i na każdej to samo, tak samo PDF Creator). Próbowałem zmiany kodowania, ale to nic nie daje - czy to jest Unicode-8 czy Środkowoeuropejskie (ISO), zawsze to samo - nie drukuje polskich znaków w poczcie która Ja wysyłam (w sensie sam tworze od początku jako nadawca), w każdej innej (nawet jeżeli udzielam odpowiedzi na maile) to przy druku jest OK!? Z góry dziękuje za wszelką pomoc, bo mam już dość tego problemu...
  10. Przecież piszę że "Upgrade", nie robiłem format - bo nie mam na to czasu...Teraz chce usunąć stare dane. I gdzie może być ten "Windows.Old"???
  11. Dokonałem w pracy migracji z systemu Windows XP Professional do Windows Vista Business (tylko taką miałem opcję) i wszystko OK (sterowniki i programy), poza jednym małym wyjątkiem...Otóż, podczas włączania systemu pokazuje się opcja wyboru pomiędzy: 1. Wcześniejsza wersja Windows 2. Windows Vista Business 3. Windows Recovery Miejsca raptownie się zmiejszyło z 25 GB wolnego do ok. 8 GB (to chyba za dużo), żadna nowa partycja nie powstała, ale skąd takie zabranie pamięci...?! Jak usunąć opcję "Wcześniejsza wersja Windows" i wogule pozostałości po tej "Wcześniejszej wersji Windows" ?! Z góry dzieki za info i odpowiedź. p.s Migracja, znaczy Upgrade z XP do Vista z poziomu systemu, bez formata.
  12. Witam, W pracy opracowywałem dokumenty w WORD 2007 na laptopie (opcja auto-zapisu co 3 min, nie była włączona opcja kopi zapasowej), dokumenty były zapisywane nie na HDD który był w laptopie, ale na "Dokumentach udostępnionych" na komputerze stacjonarnym. Przypadkiem po zakończeniu pracy usunąłem do dokumenty z poziomu laptopa bo coś mi się pomyliło, że je zgrałem i ... nie mam ich jak odzyskać:( To jest dla Mnie bardzo ważna dokumentacja, bo pracowałem nad tym cały dzień... Próbowałem odzyskać te pliki, poprzez odzyskanie auto-zapisu (ASD) czy pliki tymczasowe (TMP) ale nic, skorzystałem chyba z 3 programów do odzyskiwania danych i nic, inne pliki są, ale tych konkretnie nie ma... Ma ktoś jakiś pomysł jak można odzyskać te pliki? Z góry dzieki!
  13. Po dłuższym zastanowieniu mam do wyboru dwa zestawy, jeden Intel a drugi AMD - z tym że kartę mam EVGA nVidia 280 SSC i tu się kieruje co by było lepsze pod tę kartę. I tak, to co sobie chciałbym złożyć: AMD:Płyta główna ASRock 880GMH/USB3 R2.0 Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965 (lub 955 - tylko czy te MOBO będzie OK do OC?) Black Edition Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 Tu bym jeszcze brał inne chłodzenie tzn. SilentiumPC Spartan HE923 INTEL:Płyta główna ASRock Z68 PRO3-M Procesor Intel Core i5-2500K Pamięć Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Cena zestawu AMD to ok. 860 PLN, natomiast INTEL to ok. 1300 PLN no i różnice widać w cenie a to trochę boli, mogę zwiększyć budżet (ale nie aż tyle!) tylko czy się opłaca i czy ma sens, skoro AMD można kręcić - zresztą INTEL też) ale bądź co bądź jest różnica w cenie ok. 450 PLN. Z góry dzięki za porady.
  14. A może by tak Phenom II X975 BE? Tylko jakie MOBO (mATX) i RAM tak aby dobrze kręcić?
  15. Ale z tego co sprawdziłem, te MOBO nie są mATX...Jakieś może inne sugestie?
  16. A może lepiej poczekać do premiery BULDOŻERA? - Tylko kiedy ona nastąpi, a nawet jeśli okażą się nie takie dobre...To byłbym skłonny dołożyć i wsiąść i5-2500, tylko jakie MOBO (chciałbym robić OC nie tylko przez Turbo w CPU) i RAM??
  17. Pytanie kolejne, jeżeli chciałbym coś z SB to o ile musiałbym podnieść budżet i co byście polecali?
  18. Witam,, Posiadam komp jak w stopce i chciałbym dokonać upgrade MOBO (płyta w formacie Micro-ATX: 24.4 cm x 24.4 cm), RAM i CPU tak do 900,00 PLN. Ponadto po sprzedaży starego zestawu chciałbym zakupić nowe HDD (2 x 750 GB). Komp używam do gier i aplikacji biurowych. Z góry dzięki za pomoc i sugestie.
  19. To też próbowałem, w końcu się poddałem i zacząłem re-instalacje Windy...I co...Padł mi kondensator przy zasilaczu i lapek jest w serwisie... Także, jak się uda naprawić, jak wróci to po re-instalacji znać dam...
  20. Z kartą wifi to chyba wszytko ok, bo się instaluje bez problemu i nie ma żadnych błędów...Dowiedziałem się, że w tym lapku nie było bateri i siadł prąd i tak się stało...Próbowałem przywracanie systemu ale spełzło na niczym, bo koleżanka mi dała laptopa prawie 3 tygodnie po tym wydarzeniu bo go nie używała i tak się dzieje, są inne punkty przywracania, ale nie ma z przed 3 tygodni.... Mnie zastanawia czy coś się nie popieprzyło w tej Viscie że tak się dzieje, nie chce na nowo stawiać systemu...Ewentualnie, jak sprawdzić tą kartę (fizycznie)?? Rzecz dziwna, zainstalowałem SP1 i Sp2 do Visty i dalej to samo...Poczytałem trochę o tej karcie wi-fi Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter to ponoć koszmar dla niektórych...Ja zainstalowałem najnowsze stery ze strony producenta i nawet już w załamce wziąłem SMAC a tam mi pokazuje że karta nie aktywna - WTF?! W panelu urządzeń że działa, w tym że nie aktywna a przełącznik w lapie od wi-fi jest na ON, a jakie robię OFF to mi bluta wyłącza a nie wifi? Ma ktoś pomysł cóż to może być i jak w takim przypadku że w SMAC pokazuje że karta nie aktywna robić??
  21. Ani firewall, ani antyvirus, ani router bo wszystkie te rzeczy były sprawdzane w pierwszej kolejnosci.
  22. Z Hiren's Boot to się nie udało, nawet poprzez załadowanie:( Coś się nie wgrywa... Kartę wi-fi przeinstalowałem na najnowsze sterowniki i dalej to samo, łącze z wifi, wklepuje WAP...Następuje połączenie i po chwili "Nawiązywanie połączenia z siecią trwa dłużej niż zwykle" i lipa, a jak robię Diagnostykę to mi wyskakuje "Nie można uruchomić diagnostyki sieci, ponieważ usługa Zasady diagnostyki sieci nie jest uruchomiona" ?! W Usługach ta opcja jest na "Automatycznie"..Sam już nie wiem...Może to wina tego, że nie było SP 1 i SP2 a właściwie to ciągle nie ma?! Może ściągnąć i zainstalować? System OEM z lapka, ale czemu się aktualizacja nie ściągnęła to ja nie wiem...To nie mój laptop. Poza tym, jeżeli chcę ręcznie uruchomić "USŁUGA ZASAD DIAGNOSTYKI" to wywala "System Windows nie może uruchomić usługa zasad diagnostyki na komputerze Komputer lokalny Błąd 5 Odmowa dostępu" - tu nie pokazuje żadnych zależności A przy rozpoznawanie lokalizacji w sieci wywala coś takiego: http://img638.imageshack.us/f/96892725.jpg/ Poniżej to co wyskakuje z ipconfig /all: Microsoft Windows [Wersja 6.0.6000] Copyright © 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Users\Ewelina>cd.. C:\Users>cd.. C:\>ipconfig /all Konfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Ewelina-PC Sufiks podstawowej domeny DNS . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy Routing IP włączony . . . . . . . : Nie Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1B-9E-A8-88-BF DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta Ethernet Połączenie lokalne 2: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Bluetooth Personal Area Network Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-03-7A-A3-46-E2 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta Ethernet Połączenie lokalne: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern et NIC (NDIS 6.0) Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1B-38-B6-52-2E DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta tunelowa Połączenie lokalne*: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta tunelowa Połączenie lokalne* 13: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{6B97AB46-E8C4-4739-AB23-A1BD3DF4B FB3} Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta tunelowa Połączenie lokalne* 14: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{32E0382D-9072-4F8D-830E-BF0EB7EB1 969} Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{6B79486D-77FD-4C33-A871-8016E08E3 48B} Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16: Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{32E0382D-9072-4F8D-830E-BF0EB7EB1 969} Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak C:\> Z góry dzięki za porady! p.s Jak podłączam po kablu to też takie problemy...?? Coś jest w systemie, bo każdy inny komp się łączy z siecią (systemu XP, Vista i 7), zarówno po kablu jak i Wi-Fi.
  23. Karta wi-fi nie jest Intel, ale jakieś firmy Arthes, z tego co pamiętam bo piszę z pracy. Ponadto sprawdzałem w ipconfig, ale MAC tam nie widziałem, jednakże proszę o wskazówki. Jak sprawdzić czy jest MAC i jak wtedy działaś, czy ustawiać coś na routerze czy w laptopie? Z góry dzięki.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.