Jump to content

maki1000

Stały użytkownik
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About maki1000

  • Rank
    Uczestnik
  • Birthday 07/06/1982

Contact Methods

  • Strona WWW
    http://www.zapasy.friko.pl
  • GG
    4352834

Profile Information

  • Skąd
    Rzeszów
  • Zainteresowania
    Komputery, sport
  1. No i kupiłem na allegro za 280zł z chłodzeniem. Jednak ja mam swoje chłodzenie Ninija i przy nim zostanę. Jak tylko dojdzie podzielę się wrażeniami czy coś się zmieniło przy użytkowaniu lightrooma
  2. Czytam, czytam, czytam i tak mi coraz bardziej po głowie chodzi żeby po prostu procka wymienić na C2D Q6600. Duża ilość cache 8mb, dobre OC i cztery rdzenie rozwiążą mój problem z Lightroomem. Tylko czy ten procek będzie działał na moim Abit AB9 PRO?
  3. Witam Aktualnie zdjęcia (rawy z 5dmkII) wywołuje w Lightroom i czasami jakieś bardziej zaawansowane operacje w PS5. Czasem też potrzebuję mocy do sony vegas ale to już sporadycznie. O ile praca na PS jest w miarę komfortowa to o lightroomie nie mogę tego powiedzieć. Spędzam przy obróbce sporo czasu w tygodniu i zaczyna mi to coraz bardziej przeszkadzać. Aktualny zestaw to: IntelDualCore E2160 podkręcony 3000 MHz (9 x 333) (gniazdo 775) 4Gb ram 800Mhz (system wykrywa 3,25) ATI Radeon HD3870 (512 MB) Seagate 500Gb 7200obr 16mb cache Windows 7 32bit Pytanie: Czy opła
  4. Panowie dysk ma mniej niż miesiąc czasu, a na nim ważne pliki (bardzo ważne). Czy to co pokazał everest powinno mnie zmartwić i nadaje się do reklamacji?
  5. Nikt nie pomoże? choćby link do podobnego problemu - bo szukam czegoś podobnego i nie mogę trafić
  6. A jak sprawdzić z jaką się łączy prędkością? i ewentualnie co można zrobić by łączył się z większą prędkością?
  7. Mam problem z bardzo małym transferem między Laptopem a PC. 1) Router D-link DI-524 2) Laptop HP połączony z routerem przez WIFI 3) PC z kartą sieciową zintegrowaną Grupa robocza wszędzie ta sama. Transfer w obydwie strony to nie więcej niż 1,3 MB/s :( Oczywiście transfer między PC a laptopem w sieci domowej. Transfer z netem z laptopa i pc maksymalny ok 720kB/s IP routera 192.168.0.1 i ten adres w PC jak i laptopie ustawiony jako Bramka domyślna. IP PC końcówka 103 IP Laptop 101 Czy to normalny transfer? Bo wydaje mi się że kiszka straszna. Jak to przyśpieszyć
  8. Z drukarką już sobie poradziłem - wystarczyło wejść na skrót do pc który utworzylem na laptopie i tam mi się pokazała między innymi drukarka, kliknąłem i zainstalowała mi się bez problemu. Dzięki za wszystko pozdrawiam
  9. Foldery oczywiście udostępnione. Zrobiłem jak mówiłeś z tymi skrótami i poszło ładnie ale mam jeszcze jeden problem. Jak dodać drukarkę sieciową? Wchodze na laptopa potem daje dodaj drukarkę/ wybierma sieciową i potem jest problem z jej wyszukaniem. Kiedyś jak klikałem na siec microsoft windows network to pod tym znajdowalo mi drukarke i moglem ja zainstalowac na laptopie, teraz jej nie wyszukjue wcale PS co znaczy użyj prostego udostępniania?
  10. Naprawdę przeczytałem już masę postów ale dalej coś jest nie tak: Pc win XP sp2 Laptop XP sp2 Router: Dl-524 Internet: stałe łącze od multimedia ze stałym IP przez modem motoroli. Router podłączony do modemu motoroli rzecz jasna. Do routera na kablu przez sieciówkę podłączony jest Pc stacjonarny, a przez wifi podłączony jest laptop (z routerem) Internet działa na laptopie jak i na Pc ale mam problem taki że obydwa kompy nie działają w sieci. Zmieniałem ustawienia na stałe ip kombinowałem jak tylko mogłem i przez wpisanie polecenia ping kompy sie widzialy a jak chcialem
  11. Uporałem się z tym kontroler magazynu masowego usuwając to i potem wsadzałem wszystkie mozliwe plytki ze sterownikami jak wyskoczyl mi proces instalacji po ponownym uruchomieniu. zostalo jeszcze to nieszczesne nieznane urzadzenie :(
  12. Oj bardzo mi to przeszkadza, mniej więcej tak samo jak by mi coś skrzypiało w samochodzie B-)
  13. Witam Panowie mam problem bo w men. urządzeń mam 2 rzeczy których nie mogę zlikwidować :( Czytałem już wątki z podobnym problemem ale u mnie nie dają nic rozwiązania w nich napisane. Odłączyłem wszystkie rzeczy usb i dalej jest. Zainstalowałem stery do wszystkiego i nie mam problemów z działaniem żadnego urządzenia. Nowe stery do chipsetu płyty głównej ABIT AB9PRO też nic nie zmieniły. Wczym problem?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.