Jump to content

Verter

Stały użytkownik
  • Content Count

    756
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Verter

  1. Idle: 3,3V- 3,34 5V- 5,05 12V-12,31 Stress: 3,3V- 3,31 5V- 5,03 12V- 12,25 Zasilacz raczej wyrabia, bo sprawdzałem kolegi brisbane i 7900 GS jak sfurał płyte... ale bede miał możliwość pożyczenia amacroxa 450W to sprawdze. co do OC.. to mi sie strasznie słaby proc trafił.. na codzień chodzi na 2300 MHz i stock V. Edit: Tego fortrona kupiłem przejściowo bo kasy brakło jak kompa składałem i miał być wymieniony, a że po zmianie wentyla chodzi cicho i stabilnie.. nie widze żadnych zwiech itp. to zostawilem. przynajmniej na razie. Edit2: Komp full stabilny, cała noc z prime95 bez błędu. Grafika też. Na tych taktach chodzi kilka dni i nie było żadnych problemów...
  2. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    napisz do mnie na gg 9595114 będzie mi łatwiej pisać.
  3. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    jeśli temperatury na grafie masz w normie możesz spokojnie kręcić.
  4. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    podaj konfiguracje kompa (procek, RAM...) oczywiscie kręcić sie opłaca jeśli reszta części nie będzie spowalniała.
  5. elektronek.. mam prośbe. możesz odp. na moje 3 pytania? (post 1105)
  6. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    ja mam taki problem.. jak wymaluje koło 1,55V na rdzeniu komp zachowuje sie jak by nie było grafy w kompie.. ktoś wie co jest nie tak?
  7. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    A ja mam tak: http://img110.imageshack.us/my.php?image=dsc00066xh6.jpg oczywiście buda zamknięta- niższe temp, bo wiatrak (co prawda na 5V ale jest) wymusza przewiew i przewiewa całą budę, w tym pomaga mu również zasilacz. Temp na grafie idle ok. 40 stopni stres max 53.(ten tez @5V) sorry za offtop, ale macie może pomysł jak przymocować ten wentyl co wieje na chip? teraz jest oparty o kabelek SATA i leż na tunerze TV oraz kabelkach od USB na przednim panelu:P Edit: literówki
  8. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    aha jeszcze jedno... czy rezystancje oporników odczytane z miernika (przyłożenie elektrod miernika do 2 jego nóżek) są wiarygodne i czy te wartości podane w faq na pierwszej stronie są sprawdzone/przetestowane i porównane? bo skoro boje sie maznąć ołówkiem to ani nie chce mi przejść przez myśl jak będę mierzył napięcie kiedy grafa będzie włączona... jeśli te wartości są ok i wiarygodne to dlaczego by nie cieszyć sie grami na high jeszcze na wakacjach?:D Edit: Czy opłaca sie wogóle robić tego moda na moim sprzęcie (proc, pamięć, zasilacz- sig)?
  9. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    cholera boje sie tego v-moda. juz zabierałem sie za to 3 razy, na początku sie przestraszyłem i zrezygnowałem a 2 kolejne podejścia to ręce mi sie telepały jak po kilku głębszych. Chyba sie nie zbiorę na odwagę, najwyżej po wakacjach bo teraz mam w co grac a bez grafy tych 3 tygodni do końca wakacji nie chce zostać. Jeśli mnie ktoś zapewni że na 100% niczego nie spieprzę to sie odważę i to zrobię.
  10. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    dobra to będę sie zabierał za pncil-moda. Dam znać jak będe stawiał jakieś kroki.
  11. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    Do LukasAMD- jakie masz napięcia na pamięciach i rdzeniu graficznym? ja mam chłodzenie pentagram KLIK i teraz na standardowych napięciach bez v-moda jest idle koło 42, w stresie (590MHz) nie więcej niż 53. chłodzenie cały czas na 5V rewizja rdzenia B1. więc max to 1,5V na rdzeń prawda? a no i 590MHz na rev. B1 to chyba mało.. bo widzę że niektórzy jadą do 750 albo wyżej na stock v. Czy to taka słabsza karta mi sie trafiła, albo może moje słabe umiejętności OC lub zasilacz?:D Edit: Na jakim chłodzeniu jedziesz i przy jakich temp? Bo nie wiem czy gdzieś napisałeś a nie chce mi sie całego wątku przeglądać. Z góry dzięki za odpowiedź.
  12. Verter

    Geforce 7300 Gs / Gt

    Witam ja również dorzucę pytanko. Mianowicie przymierzam sie do vmoda bo kreci sie słabo, tak jak w podpisie, pamięci pójdą wyżej ale z artami, rdzeń też ale jsli nie krece pamięci bo inaczej zwiecha.. posiadacze wiedzą jak to jest. i teraz pytanie: Czy jeżeli (odpukać) sfuram ją to po zmyciu ołówka i jeśli nie będzie żadnych widocznych śladów spalenia to przyjmą na gwarancje i wymienią? Po drugie... jakoś zabezpieczacie swoje v-mody czy są na wolnym powietrzu? jesli ktos ma pod ręka to bede wdzieczyny za zdjęcie pomalowanego opornika
  13. masz racje Przemek, widać po taktach, że to jakaś starsza grafa i na pewno nie ma czujnika
  14. Witam. Dołączam sie do tematu bo nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. otóż mam Dysk Seagate 320 GB SATA II ST3320620AS Firmware 3.AAK. Mam 3 problemy/ pytania: 1)Podczas ładowania systemu dysk w pewnym momencie jakby milknie... dioda hdd zaczyna szybko i w takich samych odstępach czasowych migać, ale z dysku nie doczytuje.. w ogóle nie słychać. Zdarza sie to powiedzmy raz na 5 włączeń i albo po ok. 5 sekundach "zaskoczy" i zacznie czytać system dalej, albo chyci zwieche. 2)Z dysku od czasu do czasu najczęściej podczas dłuższej intensywnej pracy słychać metaliczne trzaski, jakby igła w coś uderzała?. Nie sprawia to żadnych zmuleń w systemie, żadnych zwiech, ale wydaje sie to niepokojące. 3)Kiedy w Biosie płyty głównej ustawie kontroler na SATA II to podczas pracy systemu, np słuchanie muzyki, czy też granie.. po prostu wszystkiego od czasu do czasu łapie taka zwieche na ok 0,1sek, a dysk jest na SATA II więc powinien działać. oczywiście jeśli przełączam go na SATA II wyciągam zworkę i robie wszystko jak trzeba mimo tego i tak są problemy. Dysk posiadam około 4 miechy... Odczyty SMARTa są dość niepokojące ale BAD sektorów nie ma, danych nie traci, nie wiesza sie, nie wyłącza.. wszystko ok poza tymi problemami opisanymi wyżej. Teraz dysk działa na SATA I tu jest odczyt SMARTa: http://img529.imageshack.us/my.php?image=hdd3ub5.jpg Jeśli trzeba będzie odczyty z jakichś innych programów napiszcie i z góry dzięki za pomoc i odpowiedź. Sprzęt taki jak w podpisie, dysk oczywiście Barka 10
  15. ja kiedyś miałem seagate160 GB i wszystko na pasywie z wyjątkiem zasiłki która była niesłyszalna. Dysk mnie delikatnie mówiąc denerwował... więć położyłem gąbkę pod CD-Romem i dysk umieszczony na kołkach ze styropianu (home made) Dysk cichutki, niesłyszalny, jedynie przy rozpędzaniu było go słychac a pozniej nic.. i pewnego dnia zaczął wydziwiać, traciłem dane, zmulał. po zakręceniu go spowrotem na jego miejsce działał miesiąc i problem ten sam. widać to wiszenie w powietrzu mu nie sprzyjało. To tak dla przykładu podaje nie chce sie z nikim kłócić ani podważać czyjegoś zdania
  16. odczyt ze smarta nie bedzie wiarygodny, ponieważ te dyski podają błędne dane. jeżeli by patrzec, że to prawda to wyniki sa fatalne http://img54.imageshack.us/my.php?image=hddfx7.jpg Aha i dodam że nie ma bad sektorów.
  17. Witam. też dołącze sie do tematu.. mam dysk seagate 320 GB na SATAII, aktualnie działa na SATAI bo miał dziwne fochy (zwieszki na 0,1sek) dysk to ST3320620AS. Wasze liczby to nic przy moich. Czy ten dysk sie tez kwalifikuje na gware czy stawiacie na błędne odczyty? http://img54.imageshack.us/my.php?image=hddfx7.jpg prosze o odpowiedź bo szkoda aby wszystko przepadło. Aha. dysk mam od kwietnia, więc około 4 miechy
  18. sprawa prze****na jak złoto:P dla przykładu podam, że mój kuzyn jakoś 3 lata temu.. moze 4 juz nie pamiętam ale to nieistotne kupil kompa uwaga w BIEDRONCE! (dał 2000 z monitorem) miałem wtedy Athlona 1000 on sie podniecał że ma 2400 MHz ale w celeronie:P po 2 miesiącach chłodzenie na procku my chyba przestało się krecić bo mówi że było ciszej i komp zaczął mulić.. wiadomo intel- zmniejszanie mnożnika przy wysokiej temp. potem wysiadla mobo w serwisie podali wine- "słabo wentylowane i wilgotne pomieszczenie przyczyniło się do uszkodzenia wentylatora poprzez nadmierne zakurzenie." Dobił mnie fakt że nie podłączyli wtedy Nagrywarki do zasilania a założyli jak zwykle w takich hipermarketach plomby:P
  19. Witam Problem pojawił się po zmianie dysku z WD40 na w.w. Podczas ładowania windy (kiedy leci pasek) w pewnym momencie czasem zaczyna dioda migać bardzo szybko, ale stabilnie, w takich samych odstepach czasowych.. i albo zaskoczy po kilku sekundach albo złapie zwieche. Dysk działa na SATA I bo kiedy puszcze go na SATA II to robi dziwne fochy w systemie (lekkie zmułki, przerwy w odtwarzanej muzyce na 0,1sek, tak samo w grach itp..) model dysku to ST3320620AS. Jest z nim jeszcze taki problem (nie widze nic w gorszej wydajności), metaliczne trzaski przy mocniejszej pracy kiedy jest zimny.. ale to jest mniej istotne, bo wiele osób ma z tym problem ale na działanie dysku to nie wpływa P.S. Przed i po zmianie dysku ustawienia OC były takie same
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.