Jump to content

Send1N

Stały użytkownik
  • Content Count

    118
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

-7 Negatywna

About Send1N

  • Rank
    Uczestnik
  • Birthday 05/29/1991

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Nowa Dęba
  • Zainteresowania
    Komputery , Piłka Nożna , Gry Komputerowe
  1. Pierwsza seria ale 2060tki wyszły sporo później od pierwszych rtxów i te problemy podobno miały najczęściej 2080Ti, wiadomo że karta na gwarę idzie tylko znajomy kupił ją synowi w niemczech więc trochę sobie poczeka :P
  2. Właśnie wrzuciłem grafikę do siebie i to samo u mnie nawet żadna dioda na sekundę nie miga po prostu martwy komputer przy naciśnięciu włącznika, po wyjęciu wtyczki od zasilania karty komptuer też ani drgnie, pewnie ubita sekcja zasilania albo samo gpu aż dziwne że w 2060 takie coś po tak krótkim czasie, jakiś totalny niefart :D
  3. Syn mojego znajomego dostał na gwiazdkę komputer z RTX'em 2060 inno3D, wczoraj podczas gry pc umarł całkowicie, ja jestem chory i nie mogłem pojechać i gość zdążył dziś z rana kupić nowy zasilacz na pałę , pojechałem dziś i objaw jest taki że przy naciśnięciu power na sekundę mignie dioda przy wtyczce 24pin i to wszystko , wyjąłem rtxa i sprzęt chodzi normalnie na starym zasilaczu, wsadziłem mu GTX 750 ze starego kompa żeby miał obraz, jak jest tego typu objaw a nie coś w stylu że komputer się uruchamia ale nie daje obrazu lub kręcą wentylatory na max obrotach itp to jest jakieś totalne zwarcie na karcie?
  4. Okazało się że widocznie przygniotłem za bardzo przewody od wentylatora obudową bo pomimo że na testerze diody było przejście na przewodach między wtyczką a silnikiem wentylatora, to czasem kręcił cały czas a czasem wcale, po wymianie wentylatora wszystko ok po dzień dzisiejszy
  5. Cześc kumpel ma problem ale mieszka 60km odemnie z lenovo y500 po wymianie pasty termopadow i czyszczeniu ma takie jaja że czasem laptop normalnie zbija temperature i to i7 nie ma więcej jak 75c w grach a czasem robi się momentalnie 95-100c i się wyłącza bo po prostu wentylator się nie obraca pod obciążeniem, tylko przy włączeniu laptopa startuje i już się nie kręci. Wczoraj napisał ze przeinstalował sterowniki do grafiki na starsze i ustawił plan zasilana na wysoka wydajność + w sterowniki nvidii preferuj maksymalną wydajność i było ok, wentylator chodził elegancko, ale dzisiaj o 5 rano mam od niego wiadomość że wczoraj znowu się 95c zrobiło a wentylator się nie kręcił... jakieś pomysły panowie?
  6. Jeżeli to jest problem z płytą to są nowe na allegro po 240zł z gwarą na rok, mogę to zrobic zamiast bawić się w wymianę układu, tylko kwazor zastanawia mnie to że pracowałem na nim przed czyszczeniem gdy kumpel mi go przyniósł a po czyszczeniu już nie uruchomie go normalnie
  7. Dostałem laptopa g580 i objaw jest taki że po włączeniu n wentylator kręci ale po chwili się wyłącza i za sekundę włącza się sam drugi raz i wyłącza, po 4-5 razach już nie próbuje ruszyć sam muszę od nowa nacisnąć włącznik i znowu próbuje wystartować i się wyłącza. W pierwszy dzień jak go dostałem to jeszcze za którymś razem dał obraz i uruchomił się nawet pracowałem na nim kilka godzin pod obciążeniem, miał wysokie temperatury bo jeszcze nie była zmieniona pasta i nie był wyczyszczony, chociaż z początku także miałem problemy z jego uruchomieniem dopiero po kilku razach zaskoczył i działał. Jaka może być przyczyna? rozebrałem teraz całkowicie i mam włożony tylko ram i procesor wpięte gniazdo zasilania i zasilacz zdemontowałem także włącznik i jak uruchamiam to wentylator kręci 2-3 sekundy po czym staje, podmieniłem ram i objaw taki sam. Teraz wyjąłem procesor i też wentyl kręci chwile i staje, dziwne że przed czyszczeniem jeszcze robiłem na nim sporo w systemie nawet go obciążałem aby sprawdzić jakie są temperatury siedziałem na nim parę godzin i nie było problemu, postanowiłem wyczyścić i zmienić pasty bo od nowości nie było to robione (grzał się pod obciążeniem i wyłączał ale po długim czasie grania)
  8. Wczoraj po roku użytkowania tego procesora bez problemu i żadnego zbijania taktowań w grach czy programach do obróbki zrobiłem test najnowszym prime95. Ogólnie test miał na celu dociśnięcie pamięci ram (słyszałem że memtest nie zawsze wychwyci niestabilność a prime tak) po ok 25 minutach zauważyłem ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu zbijanie taktowań z CPU czego bym się nigdy nie spodziewał throttling na tej płycie? Gigabyte 970A-UD3 rev 1.2 z opcją APM i Load Line Calibration, APM wyłączone a mimo to zbija taktowanie jest to możliwe? czy po prostu prime ma jakiś bug do FXów? zbijanie następuje przy 60 stopniach więc nie tak dużo twierdze że to problem sekcji zasilania bo na pewno przy 60c procesora. Sekcja jest chłodzona 8+2 fazowa nie spodziewałem się że mogę uświadczyć w jakimś programie tego popularnego zjawiska na moim cfg... Panowie czy mimo wyłączenia APM płyta nadal może zbijać zegar aby odetchnąć? testowane na 4.6 ghz z napięcie podbitym tylko oczko wyżej (1.4) po czym przetestowałem na stock (1.375) i także po jakiś 20 min w prime dzieje się to samo. PS zrobiłem jeszcze test ustawiając APM w biosie na enabled to od razu po uruchomieniu prime przy 40 stopniach mam taktowanie 2Ghz ... także chyba opcja działa ale jakoś nie do końca?
  9. Udało mi się znalezć taki sam włącznik z demontażu http://allegro.pl/wlacznik-modul-power-acer-e1-570-e1-530-i6849504367.html kwazor jesteś pewny że w tym tkwi problem? 3 godziny temu włączyłem tego lapka, wypiąłem szybko taśmę z płyty i cały czas laptop chodzi nie wyłącza ani nie włącza się sam więc to chyba nie uszkodzenie na płycie głównej.
  10. Hej wkońcu ktoś zauważył mój temat problem jest właśnie w tym że przeszukałem cały internet i do tego modelu nie ma nigdzie włącznika.... :( takie coś kosztuje w granicach 20zł do innych modeli i co mogę teraz zrobić?
  11. Zrobiłem jeszcze kilka testów i laptop działa gdy go włączę i szybko wypnę taśmę od włącznika z płyty.
  12. Witam mam bardzo dziwny problem z tym laptopem po włączeniu po 5 sekundach sam się wyłącza ale gdy nacisnę przycisk power i naciskam go co chwile palcem to komputer chodzi cały czas, laptop przyszedł do mnie od sąsiada kupiony po taniości brakuje w nim dysku twardego i kieszeni montażowej ale na próbę wsadziłem płytę z windowsem i naciskając ten przycisk cały czas palcem normalnie płyta się ładuje wyskakuje po chwili okno z wyborem języka instalacji windows 10. Gdy tylko przestanę naciskać włącznik za 5 sekund laptop się wyłącza jakieś pomysły panowie? Nagrałem film jak to wygląda Laptop posiada zasilacz o mocy 19V i odpinane gniazdo zasilania, zmieżyłem zarówno napięcia multimetrem na ładowarce jak i na wtyczce gniazda zasilania w obydwu przypadkach napięcie 19.10 czyli w porządku. Komputer rozbierałem już 3 razy wszystko wyczyszczone wymieniony nawet termopad o takiej samej grubości na procesorze profilaktycznie, na początku ten laptop miał problem z komunikatem "pamięć w slocie 1 nie jest równa pamięci w slocie 2" oczywiście komunikat był w języku angielskim. Rozwiązałem ten problem i już miałem zamawiać dysk ale coś mnie tknęło aby go jeszcze posprawdzać i za którymś włączeniem już zachowuje się tak jak na filmie to pokazałem.
  13. W środku zasilacza ? czy chodzi ci o płytę ? Zasilacza nie rozkręcę bo jest plomba a jeszcze jest rok gwarancji.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.