Jump to content

mufca

Użytkownik
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About mufca

  • Rank
    Newbie
  1. Jak w temacie, jeśli chodzi o RAM to o ile by dało radę to chciałbym 8GB, procek preferowałbym jakąś i5, bez zamiaru podkręcania czyli może być z zablokowanym mnożnikiem, zupełnie nie znam się na płytach ale nie musi być jakiś wypas, chodzi o zmieszczenie się w kasie :(
  2. Tak z innej beczki czy poniższe zdjęcie i zaznaczony na czerwono obszar nie wskazują przez przypadek na uszkodzenie płyty głównej? (Nie wiem, nie znam się ale to chyba tak nie powinno wyglądać) http://tinyurl.com/uszkodzona-plyta
  3. @Klaus Komp sprawdzony na innym monitorze, nadal [gluteus maximus], monitor podpięty do innego kompa, działa. @shadow616 Nie mam speakera na płycie, pracuje nad tym, updeatuje info o dźwiękach jak tylko będzie działał.
  4. Wyjecie baterii nie pomoglo:( Sent from my LG-E975 using Tapatalk
  5. Cały zestaw już przeleciałem sprężonym powietrzem, więc slot PCI-E na pewno jest czysty. Spróbuje z resetem biosu.
  6. Witam, Na początek platforma jaką dysponuje. Płyta Asus M4A77 (brak zintegrowanej grafiki) Procesor Phenom II X4 985 Ram 2x 2gb kingston PC2-6400 Zasilacz OCZ Fatal1ty 550W Stara karta Gigabyte geforce 460 GTX / Nowa karta Gigabyte geforce 660 GTX Opis problemu: W pewnym momencie stara karta graficzna zaczeła zgłaszać objawy jak na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=zVFyAYRba4w. Co ciekawe z początku objawy występowały tylko i wyłącznie przy wyświetlaniu grafiki 3d (gry), wydawało mi się, że ma to związek z nowymi sterownikami, które instalowałem tego samego dnia. Przez długi czas próbowałem reanimować system, reinstalując sterowniki, zmieniając taktowanie karty graficznej na niższe itp. Niestety w końcu artefakty zaczeły się pojawiać również przy ładowaniu BIOS-u. Zrezygnowany podjąłem decyzje o wymianie karty graficznej. Wczoraj zakupiłem Gigabyte geforce 660 GTX umieściłem na miejscu i podłączyłem dodatkowe zasilanie. Niestety BIOS nie wystartował, próbowałem ponownie włożyć starą kartę graficzną - objawy te same - black screen zamiast informacji o ładowaniu BIOS-u. kilka pytań z tym związanych: Czy możliwe jest, że uszkodzona jest również płyta główna? Czy możliwe jest aby uszkodzona płyta główna spowodowała uszkodzenie nowej karty graficznej? Jak dalej ogarnąć cały temat - nie mam niestety alternatywnej platformy testowej. Jak w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji? Pozdrawiam. PS - przepraszam jeśli post jest w niewłaściwym temacie.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.