Jump to content

Jtegos

Użytkownik
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Jtegos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. ah nie przeczytalem ze zrozumieniem, gdy napisales gniazdo sata odrazu skojarzylo mi sie to na dysku a nie na plycie glownej, moj blad, ale wazne ze dziala, dzieki wszystkim za pomoc :)
  2. niestety nie mam gdzie Płyta główna GIGABYTE h81m-s1, ma wejscie na sata III, Dysk przedtem dzialal ale po wymianie zepsutego kabla system go nie widzi
  3. TestDisk nie wykrywa mojego dysku, w biosie jest ustawione AHCI (czy jakos tak) i moge zmienic na IDE ale nie wiem co to zmieni, dysk na ktorym jest system jest SATA I chyba a ten dysk ktorego nie widac w systemie to Sata III (to raczej jest nie istotne ale wole o tym powiedziec) czy moge liczyc na jakies dalsze instrukcje?
  4. niestety nie ma go w zarzadzaniu dyskami Wlasnie sprawdzam ten testdisk i mam pytanie nie bedzie problemu na Win 10?
  5. Witam, mam problem, mam od 3 miesiecy dysk twardy ktory chodzil bez zarzutu, miesiac wstecz wylaczal sie podczas pracy, winowajca okazal sie wiatrak ktory ruszal luznym kabelkiem sata, odsunalem wiatraczek i bylo dobrze, ostatnio znowu mi to zrobil i zauwazylem ze kabelek jest bardzo luzny i przypakowo go... zlamalem na szczescie tylko gorna pokrywke od kabla a nie od dysku, niestety komputer juz w ogole nie widzial dysku, dzis wymienilem kabel z nadzieja ze to sie poprawi ale jest to samo lecz nadal go nie widze, czy gniazdko sata moze byc uszkodzone? mam stary dysk z ktorego moge w sumie wziac\ Właśnie sprawdzilem i dysk jest widoczny w Biosie, i jestem tez pewny ze dziala bo jest tak samo cieply jak dysk systemowy
×
×
  • Create New...