Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
    • O forum
    • O serwisie
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Socket 462(A)/Slot A
    • Seti@Home & UD & inne
    • Socket 370/Slot 1
    • Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne
    • Windows Phone - urządzenia i software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

  1. Witam. Mam problemy z ustawieniem wyższych taktowań na pamięciach G.Skill Trident Z Neo 32GB 3600 MHz CL16 w dwóch kościach z procesorem AMD Ryzen 9 3900X na płycie MSI MEG X570 ACE. Ramy są w 2 i 4 slocie od procesora, lecz jak chce uruchomić na wyższych taktowaniach niż 2133 MHZ, to komp nie chce działać i muszę robić reset BIOSU. Czy ktoś może mi doradzić ja je ustawić w BIOSIE, aby uruchomić na wyższych taktowaniach ? Z góry dziękuję za pomoc.
  2. Witam, 1 miesiąc temu kupiłem snowrunner, mam w nim 50 godzin, dziś (10.08.2023) o godzinie 22:00 przestał działać, gdy kilkam na steam graj, gra sie uruchamia i nagle koniec znów mam opcje graj, gdy wszedłem w menedżer zadań, aby zobaczyc czy aplikacja się uruchamia, ale nie ma nic żadnego zanku uruchamiania się Podzespoły: -Procesor i5 8400 -GeForce GTX 1650 -RAM (2x8GB) LEXAR 2666 mHz -Windows 11 Home 64-bit Dodam, że gdy znalazłem gre w dysku (D:)steam itp to pokazał mi się komunikat gra została przerwana (Nie znaleziono Sound)
  3. Cześć wszystkim, zwykle radzę sobie z większością problemów tak tutaj nie jestem w stanie. 1) Opis problemu: Laptop w losowych momentach zaczyna się zawieszać. Jest to jednak specyficzne zawieszanie się. Wygląda ono różnie, chyba też losowo: a) całkowita zawiecha, widzę obraz, nic nie działa b) Zawiecha przykładowo przeglądarki, ale dźwięk działa, mogę ruszać kursorem itd, ale co kliknę to się "blokuje", np włączę folder, to koniec, folderu nie mogę kliknąć dalej, pulpitu też, przejdę na coś c mam otwartego - wyświetli się, ale potem nic z tym zrobić nie mogę. Po jakimś czasie nie mogę też ruszać już myszką - pomagają tylko twarde resety. c) Po włączeniu od razu nie mogę przejść ekranu logowania, ot zablokowany d) Czasami zablokuje się jakiś filmik, nie się nie rusza, kursor znika, ale dźwięk idzie normalnie, jakby działało wszystko Problemy właściwie nie występują w grach, ale też rzadko potrafi się zdarzyć - nie ma znaczenia obciążenie kompa czy nie. Kiedyś wszystko działało - zaczęło się z 2 lata temu, ale jakoś funkcjonuje z tym, jednak może da się pozbyc problemu 🙂 e) Czas działania nie ma znaczenia - czasem od razu, czasem nigdy, czasem jak na noc zostawie by działał to jest ok, a czasami się zatnie. 2) Sprzęt: Laptop MSi GT 72 2QE Dominator Pro - stary lapek, z 980M, ale mogę przełączyć na zintegrowaną kartę. + Windows 10 3) Co już próbowałem: a) Puszczałem furmarki, obciążenia CPU itd - nic b) Robiłem memtest spod dosa na wiele godzin - nic c) Pełny reinstal kompa, system, wszystko od zera d) Różne sterowniki (ale kto wie czy jest ok) e) Rozebranie lapka, wymiana past, czyszczenie żeby nie było że coś się przegrzewa (ale on się wiecha niezależnie od czasu działania czy temperatury) f) Przełączałem na integrę - nic nie zmienia Nie robiłem tych rzeczy tylko z powodu tego problemu, ale od kiedy występuje te rzeczy zrobiłem i nic nie zmieniły. Czy to może być uszkodzony procesor? Bo tylko to mi jeszcze przychodzi na myśl, ale dziwnie się wiecha bo w tle itd wszystko potrafi czasami działać mimo że nic nie działa. Ogólnie ciężko wytłumaczyć, dzieje się tak 1-2 na tydzień, więc jakoś szczególnie nie przeszkadzało.
  4. Komputery składam od lat 90-tych i w końcu coś mnie zaskoczyło... Dokładnie 6 miesięcy temu kupiłem nową kartę ASUS TUF RTX 3070 GAMING OC (TUF-RTX3070-O8G-GAMING). Na pierwszy rzut oka karta wyglądała solidnie, śledź posiada mocowanie w 2-slotach, szerokość ok. 3-slotów i waży 1.69 kg (nowy model ASUS TUF RTX 4070 Ti waży 1.4 kg). Tak wygląda tył karty, z "solidnie wyglądającym" backplate. Kartę używam z bardzo agresywnymi profilami wentylatorów (maksymalne obroty już przy 60'C), podczas testów w FurMark temperatura nie przekraczała 62-63'C. Dzisiaj postanowiłem profilaktycznie wyczyścić kurz wewnątrz obudowy, zaglądam przez okno w obudowie i mnie... zamurowało - karta się wygięła o ponad 1 cm! Na powyższym zdjęciu widać wycięcie w backplate, które umożliwia przepływ powietrza, niestety okazało się, że w miejscu wycięcia backplate wygina się pod ciężarem karty i prowadzi do wygięciu wewnętrznego radiatora który trzyma się na rurach heatpipe. Żeby to zobrazować, karta w miejscu zakończenia laminatu po prostu się wygięła. Nie zrobiłem zdjęć "zflaczałego RTX-a", ale możcie zobaczyć jak wszystko wygląda po jego naprostowaniu. Jeżeli wygięcie dotyczy laminatu nigdy nie "naprawiajcie" tego używając siły. Postanowiłem podwiesić koniec karty na dwóch paskach zaciskowych. Efekt końcowy jest taki, że zniwelowałem wygięcie z 1 cm do około 1 mm. Wydaje mi się, że karta jest teraz podniesiona o około 1 mm więc z czasem powinna się całkowicie wyprostować. Dzisiajszy nauczyłem się czegoś nowego:
  5. Hej wszystkim, Mam nieco dziwny problem - albo może nawet kilka... Ale od początku - kilka dni temu zepsuł mi się dysk twardy, na którym trzymam różne dane na uczelnie i instalacje programów/gier które nie wymagają szybkiego dysku. Nie wiem czy to w ogóle ma jakiś związek, ale wolałem o tym wspomnieć. Wspomniany wcześniej dysk jest teraz niepodłączony, ponieważ posiadam dwa dyski ssd nvme. Od jakiegoś tygodnia zaczął się problem podczas gry w fortnite (to nie wina aktualizacji, ponieważ działo się tak jeszcze przed) z totalnie przypadkowymi zawieszeniami się całego komputera (bez blue screen) i od razu restart komputera, czasem tylko crash aplikacji i informacja że wystąpił błąd (brak informacji jaki). Dzieje się to zupełnie przypadkowo - czasem po 2min od włączenia gry, czasem po 2h. Problem występuje tylko i wyłącznie w fortnite, wszystkie inne gry działają bez problemu. To niestety nie jedyny problem - być może jest to ze sobą powiązane. Kolejnym dziwnym zjawiskiem jest wyłączanie się aplikacji steelseries GG gdy tylko chcę włączyć zakładkę "moments". Cała aplikacja wydaje się działać normalnie poza tą jedną funkcją, po prostu kiedy wybieram jej zakładkę aplikacja się minimalizuje. W ustawieniach aplikacji da się włączyć jej działanie oraz przypisać skrót do zapisania powtórki, lecz nic się wówczas nie dzieje. Do niedawna żaden z tych problemów nie występował i pomijając tę awarię dysku twardego nie nastąpiły żadne zmiany ani programowe ani sprzętowe. Próbowałem już wszystkiego - przywrócenie fabrycznych zegarów CPU oraz GPU, reinstalacja sterowników GPU, reinstalacja fortnite, reinstalacja epic games, reinstalacja steelseries GG, uruchamianie z uprawnieniami administratora, i wiele innych pomysłów które znalazłem w odmętach internetu - nic nie pomaga. Reinstalacja całego systemu raczej nie wchodzi w grę, ponieważ to ogrom pracy (komputera używam również w celach uczelnianych) - poza tym jeśli problem powróci to nie mam zamiaru znowu reinstalować całego systemu. Dodaję tutaj specyfikację sprzętu, być może będzie to pomocne: - CPU: intel i5 11400f (power limits off), - GPU: msi 2080ti duke oc, - RAM: g.skill trident z rgb 16GB 3000MHz, - MB: asus rog maximus 12 apex (z490, najnowszy BIOS), - CPU cooler: silentium pc fera 5 argb, - DRIVES: SAMSUNG MZVLB256HAHQ-000H1 256GB oraz WD Blue SN570 1TB, - PSU: silentium pc supremo fm2 gold 650W, - CASE: krux anta z 5 wentylatorami + chłodzenie procesora, - KB: steelseries apex 3, - MYSZ: steelseries rival 110. Bardzo proszę o jakieś sugestie co mogę jeszcze zmienić, albo w jaki sposób sprawdzić w czym tkwi problem, bo poświęciłem temu już wiele godzin i w dalszym ciągu nie znalazłem żadnego rozwiązania.
  6. Cześć Wszystkim, jakiś czas temu zakupiłem sobie słuchaweczki Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic. Po prostu by nie mieć kablowych, a coś posłuchać przy wykonywaniu codziennych czynności. Niestety napotykam na dziwny problem.. same zatrzymują muzykę/audiobooka robi się pauza. W jaki sposób dezaktywować tę funkcję? Aby słuchawki nie decydowały za nas kiedy to zrobić.. jest to o tyle problematyczne, że podczas koszenia trawy podbije mi kosiarkę i cyk.. pauza.. ktoś coś?
  7. czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem
  8. Witam. Mam problem z procesorem 5960x mianowicie występuje w nim cały czas thermal throttling, nawet na pulpicie. temperatury nie przekraczają 35-40 stopni a procesor ma obcięte taktowanie na 1.2GHz i nawet w stres testach nie wskakuje na wyższe taktowanie. System reinstalowany, pasta zmieniona, BIOS resetowany. Ktoś ma pomysł o co może chodzić? W trybie awaryjnym trzyma normalne takty, 0 problemów po 2 godzinnym teście, a jak tylko uruchomię normalnie system to 1.2 i nic nie pomaga aby go rozpędzić. i7-5960x 16gb ram ddr4 1080ti msi godlike gaming carbon 512 ssd samsung
  9. Dzień Dobry! Przychodzę do was z problemem trzasków w słuchawkach. Tematy poruszane nie raz ale żaden nie trafia w mój problem.... Otóż od pewnego czasu słyszę trzaski w słuchawkach, głównie przy słuchaniu streamingów ( twitch, player ). Słuchawki są dobre, gniazda też, gdyż sprawdzałem na gnieździe przednim oraz tylnym. Podłączałem nawet słuchawki na usb i również problem nie ustępuje. Czyściłem komputer, odłączałem dyski, kartę, zmieniałem gniazdko, listwę... Nic nie pomaga. Pokusiłem się również o update sterowników, czyszczenie kompa CCleanerem czy ADWcleanerem.. Nic z tych rzeczy. Jedynie na filmikach na yt, czy muzyce na dysku trzasków nie ma. Trzaski pojawiają się rownież, oprócz wspomnianych streamingów, przy nagłych wysokich tonach. Więc problem jest ale czasem go nie ma. Czyżby zasilacz lub płyta główna powiedziała dość? Ciężko to nawet sprawdzić. Mój hardware to: płyta głowna: ga-h97m-d3h Z góry dzięki za jakąkolwiek informacje. [Oczywiście mowa o PC, bo też widziałem tematy głownie o laptopach]
  10. Cześć! Mam od jakiś dwóch miesięcy nawilżacz powietrza Xiaomi SmartMi Evaporative Humidifier 2 ale kilka dni temu pojawił się problem, że mimo nalanego niemal całego zbiornika pokazuje tylko maksymalnie ~25%. Tak wszystko działa bez problemów ale widać czujnik poziomu wody szwankuje. Czy można coś zrobić we własnym zakresie? Na szczęście kupiłem nawilżacz w Media Expert więc mogę oddać na gwarancję/rękojmię (w tym przypadku co lepsze Waszym zdaniem?)
  11. Od dłuższego czasu mam ten problem: wchodzę do jakiejkolwiek gry, wczytuje się świat, momentalnie crushuje. Reklamowałem kartę graficzną napisali, że posiadała wadliwy BIOS jednak gdy wróciła z naprawy jest ten sam problem. Dziwne jest to, że jak odpale jakiegoś benchmarka np. kombustora i w tym samym czasie odpale wczytywanie się gry to wszystko chodzi normalnie. Próbowałem usuwać sterowniki DDU i na nowo instalować, to też nie pomogło. Komputer mam od października Proszę o pomoc rtx 2060 tuf asus gigabyte b460m ds3h bios : f5c i5-10400f ram g-skill aegis 2x8gb 3000mHz be quiet! system power 9 500W The Witcher 2 Assassins of Kings 2021.03.29 - 21.18.00.03.mp4
  12. Witam! Chciałbym poruszyć pewien problem jaki ostatnio występuje u mnie na komputerze. Po włączeniu komputera wszystko działa poprawnie lecz po jakimś czasie 1-2h zaczynają się ścinki obrazu. Dzieje się to w grach jak i poza nimi (na pulpicie również 😞 ). Robiłem już format ale nic to nie dało i próbowałem z inną kartą graficzną lecz efekt ten sam co z formatem. Podzespoły: CPU: Ryzen 5 3600 3.6 Ghz GPU: MSI RX 570 8gb Motherboard: Asus TUF B450-PRO GAMING RAM: 16gb 2x8 Ballistix 3000Mhz Cooling: SPC Fera 3 PSU: SPC VeroL2 Bronze 600W Storage(1):HDD Toshiba P300 1TB Storage(2): SSD M.2 ADATA 256 GB Case: SPC AR1 Screen: AOC 24G2U 144hz Bardzo proszę o pomoc ! Będę starał się być aktywny tak często jak to tylko możliwe i starał się szybko odpowiadać i działać zgodnie z poleceniami
  13. Cześć, w piątek przyszły do mnie części miedzy innymi płyta główna MSI B450 GAMING PLUS MAX oraz procesor Ryzen 5 3600 z chłodzeniem AIO dokładniej Navis RGB 240. Występuje u mnie taki problem, że w msi Dragon Center temperatura procesora w spoczynku faluje od 50st schodzi w dół do 40 i w ułamek sekundy wraca na 50 i tak w pętli, a wraz z nią prędkość wentylatorów. W biosie temperatura w spoczynku 30-31st nic nie faluje. Przy teście obciążeniowym Dragon Center pokazał 70-71st i również bez falowania. Przeczytałem, żeby zmienić krzywą chłodzenia jednak moim zdaniem to jest półśrodek. - Bios aktualny Druga kwestia, jeden z czujników na HWmonitor pokazuje -4st jak by brakowało połączenia z czujnikiem Jakieś porady ?
  14. Kupilem nowy komputer i chciałem sprawdzic jak działa itd wiec podłączyłem monitor ale obraz sie nie wyswietla nawet guzik nie jest podswietlony. Sprawdziłem czy to wina monitora ze zepsuł się czy cos ale normalnie działa na starym komputerze. gpu-gtx 1060 6gb cpu-amd ryzen 1600af a reszte dopisze pozniej bo nie pamietam
  15. Witam, zmieniłem kartę graficzną z RX5700XT, przy czym zapomniałem odinstalować sterowników czy cokolwiek. Po samym wyjęciu i włożeniu rtxa 3070 komputer niby się bootuje, ale brak jakiegokolwiek obrazu. Próbowałem zmieniać na dyski, które nie mają w sobie windowsa, wyciągałem baterię z płyty głównej, ale bez zmian. Ledy na nowej karcie się oczywiście świecą, ale wentylatory nie ruszają nawet przy starcie pcta, niby jest to pół pasywna karta, ale nie miałem wcześniej z takimi styczności i nie wiem czy przy włączaniu wentylatory się włączają chociażby na chwilę. Jedynie co słyszę, to kartę dźwiękową po włączeniu się windowsa, która wydaje charakterystyczny dźwięk (aim sc808). Próbowałem również wypiąć kartę dźwiękową, ale bez zmian. Kończą mi się pomysły i nie wiem czy kupiony rtx jest wadliwy, czy faktycznie mogę coś jeszcze zrobić. Zasilacz to Corsair cx600m, ale sądziłem, że do samego odpalenia pc starczy. Na razie i tak nie miałem włączać niczego obciążającego, bo oczywiście czekam na inny zasilacz. Proszę o porady EDIT: procesor to ryzen 3600, także nie mam jak sprawdzić komputera na integrze, a do starej karty nie mam jak wrócić, bo ją sprzedałem
  16. Witam. Mam problem z moim komputerem, a mianowicie co chwile odłącza mi się osprzęt komputera ( klawiatura, myszka, kierownica wszystkie rzeczy jakie mam podpięte na usb) podłączałem je do innych wejść usb i nic nie pomaga, czasami jest tak ze jak w cos gram to odłączy mi wszystko na stałem i musze ponownie uruchomić komputer zeby wszystko znow działało. Dziś zainstalowałem nowy system bo myślałem ze to ma jakiś związek ze sterownikami, nic nie pomogło jest cały czas tak samo. Może ktoś wie co może być powodem i jak temu zaradzić.
  17. Po wymianie karty graficznej gtx 1050 ti na rtx 3070 przy próbie włączenia CoD Warzone na najwyższych ustawieniach bezpiecznik w zasilaczu strzelił. Przy ponownej próbie monitor pokazywał, że nie ma sygnału, ale komputer cały czas chodził i słyszałem dźwięk jakby gra cały czas działała. Przy próbie odpalenia Rainbow six siege stało się to samo. PC; -Gigabyte GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 -i5 6600k 4,10 GHz -Msi z270 gaming plus -MODECOM FEEL 520W -reszta chyba nie potrzebna Sam doszedłem do wniosku, że to może być wina przejściówki (Przejściówka zasilania PCIex 6PIN 2x 8PIN 6+2 30cm). Używam jej, ponieważ mój zasilacz ma tylko 6 pinowy kabel. Czy jest to możliwe, że jest to wina przejściówki? Czy kupienie przejściówki (PRZEJŚCIÓWKA 2x MOLEX NA PCI-E 8-PIN) pomoże? ps. Jak zmieniłem ustawienia w Rainbow six siege na bardzo wysokie (zamiast ultra) nic się nie działo pobór mocy karty wynosił 226W maksymalnie, a temperatura 65 stopni C.
  18. zainstalowałem panel sterowania nvidia i jak chce go włączyć to wyskakuje mi powiadomienie które umieściłem w załączniku z góry dziekuje za pomoc w tej sprawie
  19. Cześć, Zakupiłem dzisiaj kartę sieciową Asus PCE-AC88. Podłączyłem do komputera, zainstalowały się sterowniki ale niestety w prawym dolnym rogu mam informację o braku połączenia i czerwony krzyżyk (nie pokazują mi się żadne dostępne sieci w okolicy) W menadżerze urządzeń widzi kartę, po wejściu w nią stan urządzenia pokazuje, że działa poprawnie. Natomiast w panelu sterowania- sieć i internet- połączenia sieciowe "połączenie sieci bezprzewodowej" jest informacja "wyłączone" (szare) mogę kliknąć prawym i włącz ale nic to nie daje. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Próbowałem odinstalowania i zainstalowania sterowników (z dołączonej CD jak i ze str asus) wyjmowałem i ponownie wkładałem kartę i nic, skończyły mi się już pomysły. Z góry dziękuję za jakiekolwiek rady.
  20. Złożyłem nowego kompa (mój pierwszy własnoręczny składak), Wszystko ładnie pięknie, aż do momentu włączenia nowego nabytku :mur: . Po włączeniu zasilacza, zdziwiłem się nieco gdy zapaliła się żółta diodka "suspend", nie irytowało by mnie to tak bardzo gdyby komputer dawał jakiekolwiek oznaki życia poza tą świecącą diodą :mur: . Sprawdziłem wszystkie kable, ramy, czy proca podłączyłem prawidłowo, grafe, dysk radiator, w akcie desperacji wybebeszyłem wszystko z obudowy i złożyłem na stole. No ale cóż mogę poradzić jak się płyta główna uparła :mur: . Dla tego zwracam się z serdeczną prośbą do was wszystkich którzy to czytacie POMÓŻCIE, z góry dziękuje.
  21. Witam. Mam spory problem z moim napędem. Tak jak w temacie mój napęd ma spore problemy z płytami o wyższej pojemności. Pokażę to na przykładzie wyjętym z życia. Jakiś czas temu kupiłem wersję pudełkową gry mass effect: andromeda, która składa się z sześciu płyt cd i z każdą kolejną płytą mój komputer radził sobie coraz gorzej, czyli coraz rzadziej je znajdował i musiałem w kółko otwierać i zamykać napęd aż w końcu znajdywało. Było to bardzo nie przyjemne doświadczenie ale dobrnąłem do końca. Teraz próbuję z kolejną grą ale system już nawet nie znajduje przy dwudziestej próbie. Dodam tylko, że Gothica 1 również z płyty system znajduje bez problemu nawet za pierwszym razem. Teraz pytanie do was czy da się coś jeszcze zrobić czy dysk do wymiany? Nie jestem oblatany w temacie więc jak ktoś coś wie to niech da w miarę proste instrukcje. Z góry dzięki Edit: Zapomniałem dodać że teraz próbowałem zainstalować nfs: heat, który podobnie jak mass effect jest na wielu płytach i nawet pierwszej mi nie znajduje.
  22. Witam serdecznie. Mam pewien problem i nadzieję że znajdzie się tu ktoś chętny i zdolny go rozwiązać. Kawałek czasu temu, kupiłem sobie na UPlay'u parę starych, nostalgicznych gier, wśród których są główni bohaterowie tego posta, czyli Prince of Persia: The Sands of Time oraz Rayman 2 The Great Escape. Podczas uruchamiania PoP pojawia się komunikat o niezgodności kart graficznych, widoczny na jednym z dołączonych zdjęć, przy czym ta niezgodność przejawia się w popsutych grafikach wody, które są nieprzezroczyste (jak widać na załączonych screenach). Jest to oczywiście drobnostka, bo poza wrażeniami estetycznymi nie powoduje to jakichś bardzo dużych problemów z samym graniem (najgorsze co mam z tego powodu, to to, że czasem gdy jakiś przycisk jest pod wodą, to muszę go szukać na czuja bo go nie widzę, ale nie jest to jakoś bardzo uciążliwe), ale uznałem, że jak już proszę o pomoc z Rayman'em to może hurtem uda się też załatwić PoP, bo to problem z Rayman'em jest dużo bardziej dokuczliwy. Rayman podczas uruchamiania nie ostrzega o żadnych niezgodnościach, tylko od razu ładnie się uruchamia a dopiero w czasie grania okazuje się, że grafiki świecących obiektów (lumów, pocisków, portali itp.) nie wyświetlają się poprawnie, tylko tak jak na załączonych zdjęciach. I to już jest dość dokuczliwe, bo przez to wszystkie lumy wyglądają tak samo (jak niebieskie kwadraty), przez co czasem traciłem wiele żyć, próbując zebrać fioletowego luma, bo myślałem że to jakiś zbieralny lum. Czasem te lumy w ogóle się nie wyświetlają, co widać na screenach ze świątyni wody i lodu. Ślizgając się w tym poziomie, słyszę czasem dźwięki oznajmujące że właśnie zebrałem żółtego luma, ale samych lumów nie widzę, a raczej ciężko jest na takiej ślizgawicy zbierać lumy na czuja, dlatego wolałbym, żeby to zostało naprawione. Może trochę naiwnie, ale jednak żywię nadzieję, że da się to rozwiązać bez zbytniej ingerencji w komputer i wymieniania kart graficznych za niemałe hajsy, dlatego też zwracam się tutaj do was z prośbą o pomoc.
  23. Mam problem z pamięcią w laptopie a dokładnie chciałbym rozbudować pamięć o dodatkową 8gb tylko problem jest w tym, że raz mi mówią, że jest tam 1 slot ddr3l a raz że 2 sloty ddr3 i pytanie ile tam jest slotów i czy jest to nisko napięciowa, czy nie. laptop to ASUS X751ma
  24. Posiadam w swoim arsenale dysk hdd 2tb do ps4 na który upadł bliżej nieokreślony, mały przedmiot. Problem polega na tym, że dysk ma małe wgniecenie na środku. Przy podłączeniu do konsoli wyskakuje komunikat że dysk nie jest odpowiedni (pomimo tego że jest dedykowany), a sam dysk wydaje dźwięk piszczenia do około 0,5 sekundy. Dysk muszę spisać na straty czy jest jeszcze szansa? Pozdrawiam
  25. Sprawa wygląda tak... mam starego laptopa (asus f5 x50) był na nim zainstalowany win XP. Chciałem zainstalować win 10 wiec pobrałem Windows media creation tool, pobrałem obraz na pendrive, włączam boot menu, wybieram mojego pena, system zaczyna pobierać czy tam analizować pliki, następnie pojawia sie logo systemu zaczyna coś sie ładować i nagle cały lapek sie wyłącza. Próbowałem przełożyć dysk z laptopa do PC zainstalować system i z powrotem przełożyć do laptopa ale po wybraniu na laptopie (w biosie) tego dysku jako pierwsze bootowalne urządzenie pojawia sie tylko czarny ekran z białą poziomą kreską migającą w lewym górnym rogu 2gb ram 260 gb dysk hdd intel pentium dual core t**** 2ghz (nie lwiem dokładnie jaki model, nie mam dostępu do systemu
×
×
  • Create New...