Jump to content

red_

Stały użytkownik
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by red_

  1. uzywa ktos zasilacza Hiper Power HPU-3S350 i moze cos o nim powiedziec ?? bo jest z tych tanszych a ponoc takie zle nie sa :)
  2. w srode ide wymieniac go na gwarancji :) doplace i wezme cos lepszego :)
  3. no i sprawdzilem i -12 jest -12,6 a -5v jest -5,4 w stressie :) kuleje tylko +12v w stressie :/ z tym 12,9 :/
  4. jak w temacie :) jak i czy idzie jakos miernikiem zmierzyc minusowe napiecia ?? bo jak juz sprawdzam to chce zrobic wszystko:) jak na razie to sie okazalo, ze megabajt daje w stressie (prime95) +12,9v :angry:
  5. ja polecam asusa :) mam takiego i za bardzo nie mam mu czego zarzucic ;)
  6. teraz mam puszczonego na 10,5x200 :) a mnoznik moge ustawic jaki chce, ale defaultowo ma "nie mobilne" nastawy ale napiecie ma nizsze niz zwykly!
  7. w moim athlonie, ktorego mam od kilku dni zdziwilo mnie, ze ma odblokowany mnoznik i na auto chodzi na 1.46v, a teraz w ogole nie wiem co mam o nim myslec bo wcpuid i cpuz wykrywa mi go jako mobile :lol: macie tu screeny z tych programow: to w koncu to jest mobile czy zwykly :roll: bo sam juz sie nie moge polapac i troche zglupialem :twisted: jesli mobile to dobrze bo zaplacilem za niego jak za zwyklego ;) 389 zl 8)
  8. tez mam ta plyte i na niej siedzi athlon 2500+ (barton), dzisiaj go puscilem lajtowo na 10x200 i chodzi spoko na 2800+ :) napiecie 1.65 :) co dziwne, seryjnie na 2500+ i napieciu na auto ustawionym, w biosie pokazuje mi 1,468v :roll: a jak juz ustawie mu 1,65 to asusprobe pokazuje 1,728. troche dziwne ale da sie z tym zyc:) plytka fajna i stabilnie chodzi bo chodzil juz troche szybciej ten athlon na niej :)
  9. spoko juz wszystko dziala ;) biosa dalem na default i chodzi!
  10. oczywiscie ja instaluje stery od SATA :) wszystko dalej idzie ladnie do restartu :evil:
  11. sluchajcie! mam problem z instalacja winxp professional na kompie: -asus a7v880 -barton2500 -2x256 goodram 400 mhz -seagate 80gb SATA -radeon 9550 a problem polega na tym, ze wszystko ladnie bootuje sie z cd, instalator w wersji tekstowej robi swoje, stery od SATA tez instaluje... ale kiedy juz zrobi swoje i zresetuje kompa, kiedy ma sie wlaczyc instalator graficzny, wtedy pojawia sie ekran startowy xp i i tylko niebieski pasek sie rusza (tak jak, gdy startuje system!) i nic sie nie dzieje dalej! probowalem z wersja pir*** i oryginalna i na obydwoch to samo :/ kupilem dzisiaj tego kompa i widzialem w sklepie jak gosc na nim odpalal jakiegos xp zeby mi pokazac ze dziala, ale potem zrobili format i teraz pipa bo nic nie moge zainstalowac:/ z gory dzieki za pomoc :)
  12. poszla mala zmiana planow ;) wzialem do tej plyty athlona 2500+ bulka i wedle sugestii wisnia666 pentagrama 80-AlCu! mysle ze bedzie spoko 8)
  13. ok to dzieki za rady :) zaraz jade kupic sprzecik ;) temacik do usuniecia ;)
  14. jak w temacie! ktora plyte byscie wybrali do bartona 2600+ ?? na poczatku myslalem o tym asrocku, bo jest dosyc tani a obsluguje dual channel, ma SATA itp. 8) poszedlem do sklepu a gosc mi powiedzial, ze ten asrock to jest dobry do biurowych zastosowan i mam wziac niby tego asusa(ktory btw jest drozszy o 75 zl :twisted: ) zastanawiam sie wlasnie nad tym czy gosc tylko tak mowil zebym wzial cos drozszego czy faktycznie lepiej dolozyc do tego asusa?? na tej plycie chce posadzic radeona 9550 gigabyte'a(i zrobic 9600) i dac na nia 2x256mb goodram 400mhz i ostatnie pytanie: czy boxowy wentylator nadaje sie do chociaz delikatnego krecenia tego athlonka?? jak tak to mniej wiecej w jakich granicach ?? :)
×
×
  • Create New...