Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'OCCT'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
    • O forum
    • O serwisie
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Socket 462(A)/Slot A
    • Seti@Home & UD & inne
    • Socket 370/Slot 1
    • Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne
    • Windows Phone - urządzenia i software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Witam, mam takie problem jakiś czas temu złożyłem sobie nowy komputer i5 6600K i MSI Z170A GAMING M3. Jeszcze nie robiłem żadnego OC, bo nie czuje takiej potrzeby na chwile obecną. Zaraz po złożeniu kompa sprawdzałem jakie temp podczas pracy i testowałem go OCCT. I wtedy jak to robiłem to w fazie IDLE mnożnik spadał do 8.0 i częstotliwość było 800Mhz, git, tak powinno być bo w momentach bezczynności procek zbija taktowanie. Od tamtej pory nic nie ustawiałem w BIOSIE w zakładce OC. Wczoraj tak bez powodu włączyłem sobie CPU-Z i zauważyłem że taktowanie procesora bez przerwy jest 3,9Ghz czyli cały czas procek pracuje w trybie TURBO na Maksa, nawet jak użycie procesora jest na poziomie 0-8% czyli coś tam „pyrka” w tle. Nawet na moment nie spada poniżej 3,9Ghz. Ale widzę że napięcie spada jak procesor jest nie obciążany. Powyłączałem wszystkie aplikacje, które działały mi w tle, od antywirusa, MSI afterburnera i temu podobne, i dalej nic. Przywróciłem ustawienia fabryczne w biosie i nic. W zakładce OC wszystko ustawione na AUTO. Ma ktoś jakiś pomysł? Może być tak że jakieś procesy w windows cały czas pracują i nie pozwalają na spadek częstotliwości? Tylko zastanawia mnie fakt, czemu napięcie spada podczas bezczynności a mnożnik już nie?
×
×
  • Create New...