Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'aquaero'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
    • O forum
    • O serwisie
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Socket 462(A)/Slot A
    • Seti@Home & UD & inne
    • Socket 370/Slot 1
    • Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne
    • Windows Phone - urządzenia i software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Hej, czy ktoś z tu zgromadzonych zdobył już wiedzę w zakresie konfiguracji funkcji Aquaero 6 i byłby skłonny podzielić się nią ze mną odpowiadając na kilka pytań? Na początek funkcja "power measurement". Oczywiście obliczenia są tak dokładne jak pomiary czujników podających dane, więc należy to traktować jako ciekawostkę, niemniej jednak chciałem tą funkcję uruchomić uruchomić, ot tak, żeby działało, po co ma straszyć zerem. Wiadomo, żeby policzyć ile watów ciepła jest wypromieniowywane przez chłodnicę trzeba podstawić do wzoru dane - różnicę temperatury cieczy na wyjściu i wejściu do chłodnicy oraz przepływ cieczy. Czujniki są podłączone, podają realnie wyglądające odczyty. I tu lipa, bo w menu konfiguracji funkcji nie mogę zaznaczyć odpowiednich czujników temperatury (odpowiednio na wyjściu na chłodnicę oraz na powrotnym) - zaznaczam i się same "odznaczają". Dla odmiany czujnik przepływu daje się zaznaczyć bez problemu, ale na ekranie pomiaru mocy cieplnej podaje wartości nijak nie przystające do tych, które przepływomierz podaje w swojej własnej zakładce menu (w miejsce realnych ~125 l/h wartość spada do 0 lub wzrasta do 1000 l/h ). O co tu chodzi?
×
×
  • Create New...