Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'virtualbox'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 3 results

  1. Dzień dobry , mam problem w maszynie wirtualnie . Gdyż staram się zmienić ustawienia karty sieciowej w maszynie wirtualnej z sieci NAT na siec mostkową (bridge) . Lecz pojawia się problem , taki jaki widać na załączonych zdjęciach . Moje pytanie brzmi : Jak to naprawić ? . Z góry dziękuje !
  2. Witam. Mam pytanie do speców od linuxa. Na starym laptopie, którego używają dzieci zainstalowany linux mint, jedno konto administratora i kilku użytkowników. Laptop łączy się z internetem przez router po wifi. W network managerze dla każdego z kont użytkowników ustawiłem dnsy usługi opendns w ramach kontroli rodzicielskiej, oprócz konta administratora. Na koncie administratora dnsy są automatyczne czyli bez filtrowania. Wszystko działa super. Zrobiłem to samo na laptopie z win10 w virtual boxie. Tzn zainstalowałem linuxa mint na wirtualnej maszynie, ustawiając opcje połączenia internetowego na NAT. Problem polega na tym, że tutaj ustawienie dnsów opendns na jednym koncie wymusza takie same dnsy także na innych kontach, w tym administratora. Dlaczego na maszynie fizycznej mogę ustawić różne dnsy dla poszczególnych użytkowników, a na systemie na maszynie wirtualnej nie mogę? Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że laptop łączy się po wifi a w virtual boxie emulowana jest karta sieciowa ethernet. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
  3. Witam, mam w virtualboxie 2 maszyny - Windows 7 i Windows Server 2008. I teraz wykonuję następującą rzecz (nie wiem czy robię to dobrze): w ustawieniach maszyny z Win7 przydzielam jedną kartę sieciową jako Internal Network. Na Windows Server karty sieciowe to: karta 1(NAT albo bridged - tu się zastanawiam, niżej napiszę dlaczego) oraz druga karta Internal Network. Chcę aby Windows Server przekazywał internet Internalem do Win7. Tutaj umieszczam screen-a z ustawieniami IP. http://zapodaj.net/c3f783b6d7404.jpg.html Karty NAT nie adresowałem. Co do bridge i NAT, to z tego co pamiętam w szkole obie dawały internet do maszyny wirtualnej, a u mnie w domu tylko NAT działa. Na Win 7 internetu nie mam, ale mogę pingować Internala Windowsa Server. Kolejne pytanie to taka ciekawostka: W systemie rzeczywistym wyłączyłem kartę sieciową VirtualBox Host-Only Network, a i tak Na Win Server internet przen NAT-a jest. Wszystkie karty w Virtualbox mają ustawione Promiscuous Mode: Allow All. Dodam jeszcze, że na serwerze zainstalowałem role DNS i DHCP, ale w ogóle ich nie tykałem (nie konfigurowałem). Z góry dzięki za odpowiedź!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.