Trendzik Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 złapałem takiego wirusa http://www.mks.com.pl/baza.html?show=descr...ription&id=1102 Nie wiem jak go usunąć, włączałem kompa w trybie awaryjnym ale nie da się go usunąć. Programy antywirusowe nie dają rady :( Co robić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Znajdz plik tts.exe i wywal. Dodatkowo mozesz tez postawic sobie firewalla i przyblokowac port(y), z ktorych korzysta ten trojan. MKS Online tez powinien go ruszyc skoro jest w bazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Znajdz plik tts.exe i wywal. Dodatkowo mozesz tez postawic sobie firewalla i przyblokowac port(y), z ktorych korzysta ten trojan. MKS Online tez powinien go ruszyc skoro jest w bazie. Jak zablokować te porty ??...mam firewalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Firewall zazwyczaj blokuje wszystkie porty poza wybranymi, ktore uzytkownik sam "otworzy". Z danych na stronce mks'a mozna wywnioskowac, ze domyslnie ten trojan korzysta z portu 23, wystarczy go wiec zablokowac. Zeby sie upewnic czy to aby wlasciwy port mozna sprawidzic za pomoca polecenia netstat jakie porty sa otwarte i ewentualnie, kto jest przez nie polaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Jesli nie da sie go wywalic w awaryjnym, to mozliwe ze sie pod usluge podpial... Panel sterowania-> Narzedzia administacyjne-> Zarzadzanie komputerem Na samym dole na drzewku sa uslugi, znajdz i wylacz - najpierw tryb uruchomienia na 'Wylaczony' a potem dajesz Zatrzymaj.. Albo prosciej: Wlacz konsole odzyskiwania i poleceniami dojdz do niego i wywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...