Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Dużo ludzi pisze o tej płycie i podzielić ich można na dwa obozy: a) płyta super B) płyta kompletna porażka. Sam mam takową i jak narazie, odpukać działa ok. I dlatego mam do was pytanie (nawet kilka). - Jaki rev miały wasze walnięte płyty i czy zadowoleni użytkownicy mają ten sam rev? (ja mam 1.04) - Czy ktoś ma zaintalowany RAID 0 oparty na Barakudach IV i działa mu to w pełni wydajnie? - Czy działa u was Q-Fan (u mnie w biosie jest opcja do włączenia , da się włączyć ale nic się nie dzieje i nowe opcje się nie pojawiają)? - Czy wasze płyty mają układy w gurnym prawym rogu- czy tylko miejsce na nie (sam skraj płyty)? - Czy kontroler IDE Raid działa z pojedyńczymi dyskami czy tylko z dwoma ? :?: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jakoś nikt nic nie napisał. Co jest mam jakąś tabliczkę z napisem nie odpowiadać? Panowie mający ASUSA do dzieła. Ci którzy go już nie mają niech wysilą trochę szare komórki w trosce o innych. Może skożysta ktoś kto myśli o zmianie mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 nie jestes troszke bezczelny rzadac o odpowiedz? troche kultury, wkoncu sie ktos odezwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Sorki, poniosło mnie , przepraszam :oops: Już Wiecej nie będę. Niestety dostęp do netu będę miał dopiero w poniedziałek (modem umarł) wiec z tąd to zniecierpliwienie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 o mobo nic nie wiem ale bylo jzu pisane na forum ze barakudy nie lubia sie w raidzie. (sam seagate sie do tego przyznal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Dużo ludzi pisze o tej płycie i podzielić ich można na dwa obozy: a) płyta super B) płyta kompletna porażka. Sam mam takową i jak narazie, odpukać działa ok. I dlatego mam do was pytanie (nawet kilka). 1.- Jaki rev miały wasze walnięte płyty i czy zadowoleni użytkownicy mają ten sam rev? (ja mam 1.04) 2.- Czy ktoś ma zaintalowany RAID 0 oparty na Barakudach IV i działa mu to w pełni wydajnie? 3- Czy działa u was Q-Fan (u mnie w biosie jest opcja do włączenia , da się włączyć ale nic się nie dzieje i nowe opcje się nie pojawiają)? 4- Czy wasze płyty mają układy w gurnym prawym rogu- czy tylko miejsce na nie (sam skraj płyty)? 5- Czy kontroler IDE Raid działa z pojedyńczymi dyskami czy tylko z dwoma ? :?: Pozdrawiam Odp1 Ja mam 1.01 i smiga bez problemu ( a o trefnych niech sie wypowiedza ci ktorzy je mieli ). Odp2 Dziala raczej zle . Odp3 Do Qfana nie ma dodatkowych opcji , po wlaczeinu tej opcji w Biosie automatycznie sa spowalniane wiatraki ( mniej wiecej do 2200 obrotow na minute ) , dzieje sie to stopniowo i trawa jakas minute po wlaczeniu Mobo . ( z tego co wiem zaczna przyspieszac jak tem proca przekroczy 65 stopni .) Odp4 Specjalnie otworzylem bude ;) , i stwierdzam ze mam dwa wolne miejsca ,oraz obok uklad o nazwie Attansic . Lisek tez tak chyba mial http://www.tweak.pl/ilustracje/socketa_kt3...asus/asus08.jpg Odp5 . Dziala . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Hym Z tym wolnym miejscem chodziło mi dokładnie o cały gurny róg płyty jeszcze za gniazdami pamięci. Tak z samych napisów na płycie mogłoby wynikać iż włąsnie dlatego nie działa u mnie Q-fan (pisze tam termal cośtam nie bardzo mam jak sprawdzić) - sprawdzałem na V7+ Nijak nie spowalnia wentylatora :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Hym Z tym wolnym miejscem chodziło mi dokładnie o cały gurny róg płyty jeszcze za gniazdami pamięci. Tak z samych napisów na płycie mogłoby wynikać iż włąsnie dlatego nie działa u mnie Q-fan (pisze tam termal cośtam nie bardzo mam jak sprawdzić) - sprawdzałem na V7+ Nijak nie spowalnia wentylatora :( Wez zobacz na innym wiatraku , ja mam titana i dziala zajebiscie , to tego spowalnia mi tez inne wiatraki i cisza jest naprawde idealna to tego zeby kupic BIV badz BV . Jezeli chodzi o ten brak tych ukladow to napewno nie sa od Q-fana . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Sprawdzałem na takim zwyklaku z pomiarem prędkości - nie reagował. Może płyta aby dobrze obsługiwać Q-Fan musi mieć podpięte wszystkie trzy wentylki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Sprawdzałem na takim zwyklaku z pomiarem prędkości - nie reagował. Może płyta aby dobrze obsługiwać Q-Fan musi mieć podpięte wszystkie trzy wentylki??? Nie. Juz mnie jedna osoba na grupie dyskusyjnej o to pytala poradzilem mu inny wentyl albo niech idzie do serwisu , ale sie nie odezwal czy to cos dalo :( , wiec nie wiem za bardzo jak tobie pomoc . Mam nadzieje ze tem wiatrak podlaczyles pod pierwszy czujnik ?? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Wiatraczek podłączyłem pod wyjście wentylka na proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 tez ma ta plytke i jestem zadowolony, ale mam pytanie gdzie moge sprawdzic jaki mam rev. bo co do instrukcji to pisze ze jest rev. 1.01, ale to sie chyba nie koniecznie plyty musi tyczyc gofeer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 tez ma ta plytke i jestem zadowolony, ale mam pytanie gdzie moge sprawdzic jaki mam rev. bo co do instrukcji to pisze ze jest rev. 1.01, ale to sie chyba nie koniecznie plyty musi tyczyc gofeer pisze zaraz pod portem AGP :) :) przynajmniej bylo tak do tej pory na wszystkich asusach serii a7vxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Ja mam rev 1.02 i chodzi bardzo ładnie już 4 miesiące. A co do wentyli, to Q-Fan działa chyba tylko na tych, które nie mają zasilania "zewnętrznego" (tzn. bezpośrednio z zasiłki), a normalne, czyli zwykłą 3-pinową wtyczkę wpinaną w płytę. Ale może się mylę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Wow wkoncu komus dziala dobzre ta Mobo cud ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...