Uzurpator Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam ci ja problem. Od pewnego czasu (trzy-cztery dni) komputer w losowych momentach komputer zawiesza mi się. Dziwne jest to, że zawsze dzieje się to w ten sam sposób. Otóż komputer najpierw zwaaaalnia, po paru sekundach prędkość wraca do normy i sekundę późnej zwis totalny - komputer stoi i nie można go nawet zresetować miękko. Komp jak w sigu, zasilacz no name 235 W, temperatura w stresie max 48C, progsy w tle: GG 5.0, Esoniq mixer (od SB 64V), Norton AntiVirus, komp niepodkręcony. Zwisy czasem co godzinę, czasem komp działa bezproblemowo przez paręnaście godzin. Ostatio zmieniłem radiator na chipsecie z <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego radiatora ecs'a na wielgachny radiator z pentium 60. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mój koleś miał coś podobnego. Przyczyna? = zajechany wentylator zasilacza /co ok 1h stawał i komp dostawal zwisa lub reseta/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 a może jesteś posiadaczem SDI ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 A tak a propos: co to znaczy monitor LG 15@17? Wymieniłeś kineskop czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 sdi - niet zasilacz - cały czas szumi monitor - :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Ja mam 845 (miało też gów*****) radiator i zmieniłem i co za przyczyna?? Też się zwisał tera chodze na stdrd + wentyl 4x4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Ja mam 845 (miało też gów*****) radiator i zmieniłem i co za przyczyna?? Też się zwisał tera chodze na stdrd + wentyl 4x4 sorki ale chyba nie wiesz co piszesz, albo sie plączesz z deka. Przemyśl może to co piszesz, bo to sie po prostu kupy [gluteus maximus] nie trzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam nowy objaw - komputer z bliżej nieznanej przyczyny próbuje wtedy zaparkować twardy dysk (ale tylko jeden z dwóch). Po paoru próbach następuje zwis. Zaczynam mieć wrażenie, że komputerowi brakuje prądu w obudowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Mam nowy objaw - komputer z bliżej nieznanej przyczyny próbuje wtedy zaparkować twardy dysk (ale tylko jeden z dwóch). Po paoru próbach następuje zwis. Zaczynam mieć wrażenie, że komputerowi brakuje prądu w obudowie :) szukaj winy w ustawieniach BIOSu albo w chłodzeniu płyty głównej. Miałem podobny problem na K7S5A otóż komp wieszał mi się w gierach 3d. Problem tkwił w przegrzewaniu jakiegoś komponenta płyty głównej bo gdy ściągałem lewą ściankę komp chodził dłużej bez zwisu ale kiedy ją założyłem zwis za nie więcej niż 15min. Kombinowałem jak mogłem ale nie obyło się bez zmiany płyty i zmieniłem na tego asusa co ponieżej i od tej pory moje probolemy skonczyly sie :lol: 8) a za to jak się na nim kręci :twisted: Nota: Moim zdaniem K7S5A to jedna z najbardziej nieudanych płyt ECSa baardzo niedostukana. Jak się ma szczęście i trafi się na dobry egzemplarz to można się nią pocieszyć ale jak nie to... "sorry no bonus" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...