niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Mam nowa plytę która ma dwa gniazda zasilające. Czy mam do tego małego rombowego otworu podłączyć kabelek z zasilacza, czy ten jeden długi starczy !!! Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.60 V Napięcie pomocnicze procesora 1.54 V +3.3 V 1.62 V +5 V 5.00 V +12 V 10.94 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.92 V VBAT baterii CMOS 2.82 V Mam takie wyniki trochę koszmarne przy +3.3 V jest 1.62 V Pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 a napisz co to za zasilacz i podlacz obie wtyczki zasilania, przeciez nie dali tej drugiej da ozdoby a 3.3v to jest napiecie pamieci a nie 3.3 wiec jak chcesz dokladne napiecia - zmierz multimetrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zasilacz jakiś no name 300 watowy !!! Chce teraz ramy wymienić na 400 mhz i puścic FSB na 200 mhz. I co mam lecieć po zasilacz !! ALe w instrukcji pisali, że wystarczy do jednego podłączyć ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 1. Wepnij dodatkowa wtyczke bo pradu nigdy za wiele. ;) 2. Zmien zasilacz na jakis lepszy bo bedziesz miec problemy niedlugo. Duzo topicow jest o zasilaczach i dlaczego jest on wazny. 3. Pamieci mozesz zmienic dopiero jak zalatwisz sobie lepszy zasilacz bo ten ci sie szybko spali przy mocno podkreconym procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Mam w zasilaczu tylko tą szeroką wtyczke do płyty głównej, wcześniej w starszym zasilaczu miałem oprócz tego jeszcze dwie dziwne wtyczki !! I co z tym napięciem na 12 V, to jest chyba chore !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 zmien zasilacz, pozatym poszukaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Co masz na myśli pisząc "rombowaty otwór"? Jeśli chodzi o to czteropinowe kwadratowe gniazdko na płycie głównej, to musi tam być podłączona wtyczka 4-pinowa z zasilacza. Skoro w miejscu napięcia 3,3V program pokazuje ci 1,62V (chyba napięcie pamięci), to znaczy że program jest zły lub źle skonfigurowany. Dlatego jest duże prawdopodobieństwo, że wskazanie dla napięcia +12V jest błędne. Zrób jak pisali poprzednicy i zmierz je używając miernika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 No właśnie 4 pinowe (romobowaty otwor), ale z zasilacza nic nie wystaje (jesli chodzi o kabel zeby wsadzic to tej plyty) !! Zaraz tą zasiłke wyrzuce. sprawdziłem w biosie przy +12v wyszło 10.50v. Dzieki za odpowiedzi Mozna wiedziec, dlaczego w nowych plytach dawają podwójne gniazda zasilania (te stare dlugie plus cztero pinowe) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 bo nowe plyty zasilaja procesor z 12v, a w starej, dlugiej wtyczce byl tylko jeden przewod 12v, co by troche za bardzo obciazalo go, wiec dla odciazenia dodane zostaly 2 dodatkowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 No właśnie 4 pinowe (romobowaty otwor), ale z zasilacza nic nie wystaje (jesli chodzi o kabel zeby wsadzic to tej plyty) !! Zaraz tą zasiłke wyrzuce. sprawdziłem w biosie przy +12v wyszło 10.50v. Dzieki za odpowiedzi Mozna wiedziec, dlaczego w nowych plytach dawają podwójne gniazda zasilania (te stare dlugie plus cztero pinowe) Dzieki Ten zasilacz nie może być używany z tą płytą główną. Nie jest przystosowany do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...