voytekk1 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Witam Moja nagrywarka (Lite-On LTR-48246S) chodzi coraz wolniej, czyta mało którą płytę, lub bardzo powoli, zanim zacznie nagrywać to trzeba czekać jakieś 10 min lub wogóle nie nagra. Zaktualizowałem bios i to nic nie dało. Czy można ją jakoś zregenerować, wyczyścić lub cos podobnego, żeby działała lepiej. Dodam, że nie jest już na gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Rozkrecasz i czyscisz 'oczko' lasera. Nie za bardzo wiem, co mozna by innego zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytekk1 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ostatnio jak czyściłem CD-ROM to się juz nie wysunął :wink: . Teraz może sie uda, ale czym to najlepiej czyścić, rozpuszczalnik do paznokci może być. Jest jakaś strona z opisem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Hmm. Moze http://www.cdrinfo.pl/ Powinno byc. Jesli nie, to www.google.pl 'czyszczenie napedu' itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytekk1 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 a no znalazłem - jest tutaj http://www.it-faq.pl/EditModule.aspx?tabid...&ArticleID=1943 Bardzo dobre opracowanie, polecam innym, można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytekk1 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 no wyczyściłem i to nic za bardzo nie dało, tylko się strachu najadłem, bo jak wyczyściłem to nie działał 8O Rozkręciłem i skręciłem to dopiero jakoś zaczął. Dostęp do oczka kest jakoś bardzo skomplikowany w moim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...