dzieciol4 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 czy spotkaliscie sie z programikiem ktory umozliwialby userowi akceptowania lub nie zmian przez programy w rejestrze XP ? pomogloby mi to zwalczyc trojana ktorego sie nie moge pozbyc "Gaslide" dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 ta... ale ten program jest mocno do pupy :D... regmonitorem sprawdziłem.. i zapis do rejestru odbywa się co pare sekund.. szlag by Cie trafił po 2 minutach :) do monitoringu poszukaj programu REGMON... mozna wykluczyc sciezki kluczy lub procesy... a ten drugi wwaliłem i nie pamietam jak sie nazywał... ale mówie... kicha jak nic.. co 3 sekndy wywala Ci 20 okienek i pyta czy chcesz umozliwic zapis.... juz lepeij patrzec na logi ... ale nie za bardzo wiem jak Ci to pomoze sie go pozbyc... (chyba zebys mu na stałe zablokował jakos mozliwosc zapisu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 O ile dobrze pamietam, to SpyBots ma taka opcje (lub cos ze spy w nazwie - program pochodzil chyba z programy.onet.pl, ale nie mam go teraz zainstlowanego i nie pamietam jak sie nazywal dokladnie) Siedzi sobie w 'traju' i pyta o pozwolenie na zapis, ale tylko na niektorych sciezkach, wiec raczej nie utoniesz w stosie okien z pytaniami - monitoruje on klucze Run i RunServices na CU i LM i chyba pare innych kluczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 tak ma :) ale wiesz za kazdym razem win mi wywala blad i ze spybot zostanie zamkniety :) wiec nic mi sie nie przydaje... a propo trojana to prubowalem juz wszystkiego chyba reinstall tylko pomorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...