freez Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 No właśnie warto to kupować czy daje to coś wymiernego czy poprostu jest to próba wciśnieśia czegoś ludziom i zarobienia na nich. A przy okazji jaka jest ta pasta dodawana do Arctic Cooper Silent 2 TC rev.2, bo jak jest znośna to nie opłaca mi się kupować pasty za 30 pare złotych, która starczy na kilkanaście procków jak ja mam tylko jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 jesli chodzi o coopershima to warto. za marne 5-10zl masz pewnosc ze nie uszkodzisz proca wartego 300 lub nawet wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freez Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 jesli chodzi o coopershima to warto. za marne 5-10zl masz pewnosc ze nie uszkodzisz proca wartego 300 lub nawet wiecej...A daje coś pozatym, bo żeby nie uszkodzić to wystarczy uważąć przy montarzu. Podobno też odniża trochę temperaturę, ale chcialem się upewnić od innucy użytkowników. Chodzi o to że mam już nowego coolera i zastanawiam się czy warto to zamówić na allegro i czekać na to do poniedziałku czy wtorku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Temperatury to ci napewno nie obniży ale może podwyższyć ponieważ radiator będzie miał gorszy kontakt z jądrem procka znaczy się mniejszy docisk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 z temperaturami jest roznie, jednym podnosi innym obniza a jeszcze inni maja bez zmian. mi obnizyl o 2 stopnie, przynajmniej wg mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Mi podwyższył o 2 stopnie :( ale za to niejeden raz uratował przed uszkodzeniem procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freez Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Temperatury to ci napewno nie obniży ale może podwyższyć ponieważ radiator będzie miał gorszy kontakt z jądrem procka znaczy się mniejszy docisk ;)To nie ma po co sobie tym zawracać głowy, poprostu bedę uważał przy montażu. Raz już wentyl montowałem na tym procu to i drugi raz zamontuje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ja montowałem już około 20 razy. Kilka razy przy czyszczeniu kompa. 3 procki mi padły. duron 900, athlon1000 i duron 1600. To nie oznacza bynajmniej, że źle coś robiłem, po prostu niektóre wentyle, a miałem ich z 20, mają kiszkowate zapięcia, lepiej kupić taki coopershim. Chyba, że ktoś raz założy wentyl, a potem następnym razem go będzie wyjmował jak kompa będzie sprzedawał. Gorzej, jak przez taki cooper, nie będzie w 100% wentyl dotykał rdzenia, przy procku duron 1600mhz miałem coś takiego, nie wiem jakim cudem.... w serwisie powiedzieli, że dostał 100 stopni, a ja im mówię, ze w Everscie miałem 45 stopni C i w biosie też kołotego, to mnie wyśmiali i pokazali pod styckerem lekkie ubrudzenie, milimetrowa kropczeka, trzeba było lupy. I w dupe wsadzić takie zabezpieczenia w AMD. Dobrze, że w nowych Athlona 64 jest patent INTELA. Ja bym jednak i tak kupił taki coopershim, nóż widelec, przy zakładaniu jakiegś no name wentyla ci odskoczy np. srubokręt, albo ręka (hehe po paru piwach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Temperatury to ci napewno nie obniży ale może podwyższyć ponieważ radiator będzie miał gorszy kontakt z jądrem procka znaczy się mniejszy docisk ;)To nie ma po co sobie tym zawracać głowy, poprostu bedę uważał przy montażu. Raz już wentyl montowałem na tym procu to i drugi raz zamontuje. :) Nie bądz taki pewien... ;) Ja jądro ukryszylem za n-tym zakladaniem radiatroa :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitekk Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ja radzę założyć spokój będziesz miał i tyle. U mnie siedział na duronie 1400 potem na 1800 i było ok, temperaturki nie zmieniły się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Temperatury to ci napewno nie obniży ale może podwyższyć ponieważ radiator będzie miał gorszy kontakt z jądrem procka znaczy się mniejszy docisk ;) oj, tu bym sie nie zgodzil :P sila docisku w tym przypadku nie ma az tak duzego znaczenia jezeli miedzy jadrem, a spodem radiatora nie bedzie powietrza (pasta termoprzewodzaca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Temperatury to ci napewno nie obniży ale może podwyższyć ponieważ radiator będzie miał gorszy kontakt z jądrem procka znaczy się mniejszy docisk ;)Przecież CS jest nizszy od jądra, to jak ma być gorszy kontakt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 dokładnie - to o mniejszym docisku to bzdura ja mam i uważam zakup cs'a za sensowny - moze obnizyc temp i chroni procka przed ukruszeniem, a moze się to zdażyć każdemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 No nie wiem, ja zawsze miałem z CS'em nieznacznie gorsze temperatury więc czym to tłumaczyć ?? Teraz nie używam bo żeby ukruszyć rdzeń zakładając SP97 to trzeba mieć już naprawde talent ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 hehe ja też mam sp97 i wydaje mi się ze nim to właśnie bardzo łatwo ukruszyc rdzeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Eeeeee, jak masz takie standardowe zapinki to przeciach!e chociaż jak człowiek dojdzie do wprawy to nic się prockowi nie stanie. SP97 ma wyjątkowo przyjazny człowiekowi montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 A co do pasty - powinno się procka smarować chyba co jakiś czas bo traci ona (pasta) swoje właściwości poprzez utlenianie itp...(nie wiem jak ceramique którą mam), więc lepiej mieć tubkę i c onp 6 m-cy nakładać nową - ja tak robię jak "kąpie" swojego zalmanka 7000 . Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 6 miesięcy 8O 3 razy bym proca zmienił albo z 10x wszystko rozbierał do czyszczenia :lol: Podstawa to utrzymywać wnętrze kompa w czystości tzn. raz na tydzień go z kurzu czyścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Odkurzanie co tydzień - owszem ,ale leń nie pozwala na rozkręcanie go co tydzień. Może z tymi 6 -cioma to przesadziłem bo wtedy już zalman jest "puchaty" z kurzu, ale co 2-3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 No nie wiem, ja zawsze miałem z CS'em nieznacznie gorsze temperatury więc czym to tłumaczyć ?? Kupiles jakis krzywy szajs za 7zl :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 No nie wiem, ja zawsze miałem z CS'em nieznacznie gorsze temperatury więc czym to tłumaczyć ?? Kupiles jakis krzywy szajs za 7zl :> Ja tam mam Jamicona za 10zł i łądnie do proca przylega :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 No nie wiem, ja zawsze miałem z CS'em nieznacznie gorsze temperatury więc czym to tłumaczyć ?? Kupiles jakis krzywy szajs za 7zl :> 100% prosty, dałem 2 lata temu prawie 20zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freez Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Zamontowałem bez tej podkładki i wszystko jest wporządku. Widać całkiem dobrze zakładam wentylatory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 niby montaż przyjazny, ale sam cooler jest cholernie ciężki, nie radze zakładać go po pijaku, a nuz się ręka omsknie... co do cs'a i chronienie procka przed ukruszeniem to sprawa wygląda analogicznie do ciąży i prezerwatyw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ja znam sklep(kopowałem tam kompa :D) gdzie serwis jest poprostu "szydera" :D. Ggdy gostek nakładał mojego volcano 10 to się zastanawiałem czy brać cp. No i gdy namówiłem mamuśke na dodatkowe 20zł(cp był 100% miedź) poprosiłem aby założył z cp(po co sam mam skadać i zj*** proca przypdakiem jak mam "serwisanta" :D). Gostek popatrzył na mnie i powiedział że cp uszkada procesor i wogóle jest do [gluteus maximus] :D. Jak gościowi powiedziałem, że zabezpiecza przed ukruszoniem proca to mi podziękował bo nie wiedział o jego właściwościach :D. Taka jest Polska... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 U mnie założenie CS nie spowodowało wzrostu temperatury - jest taka jak wcześniej. Założyłem go, by mieć pewność przy zakładaniu procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 a ja mam pytanko :? czy ten CopperShim bedzie potrzebny nawet do PENTAGRAMA QVC-100 Cu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 no ba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 a ja mam pytanko :? czy ten CopperShim bedzie potrzebny nawet do PENTAGRAMA QVC-100 Cu :?: no ba mam 92cu, i nieczuje potrzeby zakładania cp, mysle ze ciezko by bylo ukruszyc proc przy pentagramie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 boze, nie chcecie to nie musicie przecie zakłądać, nikt Was do tego panowie i panie nie zmusi. Co rozsądniejsi wykosztują sie na te 15pln czy ile tam i bedą mieć pewność i moze jeszcze jakiś wpływ na obniżenie temp a inni znow nie założą i jeden proca ukruszy inny nie i tak sie świat nie zawali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...