Ang3lu5 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 witam moj problem polega na tym ze nie ma internetu. Otoz kilka dni temu internet zaczol tak jakby przerywac tzn lampka w sieciowce dostala kompletnego fiola zapalala sie i galsla z niewiadomych przyczyn po ok 2 dniach takiego dzialania lampka sie juz wogole nie zapala internetu nie ma po formacie lampka niby jest zapalona wszystko jest ustawione jak dawniej ale nic kompletnie nic nawet sieci port w switchu byl zmieniany wiec na wsitchu wszystko ok jest. (SDI na kablach i serwerze) w dodatku po tej "dziwnej" awari przy wlaczaniu kompa wyskakiwal konfliktr o/i karty graficznej z innym urzadzeniem. pozyczylem sieciowke od kumpla ale co do jej sprawnosci nie jestem na 100% pewny :) zmienialem porty pci w ktorych mam sieciowki i nic za kazdym razem wykrywa ja i instaluje stery . Moze to kabe?? a moze sieciowka jak to sprawdzic . spotkal sie juz ktos kiedys z takim czyc POMOCY!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Sprawdz czy nie ma konfliktow sprzetowych. Skombinuj inna sieciowke (100% sprawna) i zobacz, co bedzie sie dzialo. Mozna tez pozyczyc od znajomego zamiast karty cala bude (gdy np ma plomby) na pare minut i wpiac w siec zamiast twojego kompa - jak nie ruszy siec, to albo label walniety albo twoja karta sie sypla a inne nie dzialaja, bo maja inne numerki MAC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...