Skocz do zawartości
Ang3lu5

problem z internetem w sieci lan sieciowka??

Rekomendowane odpowiedzi

witam moj problem polega na tym ze nie ma internetu. Otoz kilka dni temu internet zaczol tak jakby przerywac tzn lampka w sieciowce dostala kompletnego fiola zapalala sie i galsla z niewiadomych przyczyn po ok 2 dniach takiego dzialania lampka sie juz wogole nie zapala internetu nie ma po formacie lampka niby jest zapalona wszystko jest ustawione jak dawniej ale nic kompletnie nic nawet sieci port w switchu byl zmieniany wiec na wsitchu wszystko ok jest. (SDI na kablach i serwerze) w dodatku po tej "dziwnej" awari przy wlaczaniu kompa wyskakiwal konfliktr o/i karty graficznej z innym urzadzeniem. pozyczylem sieciowke od kumpla ale co do jej sprawnosci nie jestem na 100% pewny :) zmienialem porty pci w ktorych mam sieciowki i nic za kazdym razem wykrywa ja i instaluje stery . Moze to kabe?? a moze sieciowka jak to sprawdzic . spotkal sie juz ktos kiedys z takim czyc POMOCY!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy nie ma konfliktow sprzetowych.

Skombinuj inna sieciowke (100% sprawna) i zobacz, co bedzie sie dzialo.

Mozna tez pozyczyc od znajomego zamiast karty cala bude (gdy np ma plomby) na pare minut i wpiac w siec zamiast twojego kompa - jak nie ruszy siec, to albo label walniety albo twoja karta sie sypla a inne nie dzialaja, bo maja inne numerki MAC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi