MARTiiii Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Zakładająć, że pasek Start jest nie widoczny dla użytkownika. Nie ma on dostęu do systemu oraz nie zna się w ogóle na kompie więć nie wie co to alt+f4 czy alt+ctrl+del. Jak zrobić ikone na pulpit by po jej kliknięciu nastąpiło wyłączenie komputera??? 1) Dla win98 2) Dla XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Sciągnij sobie TO -p wyswietlenie pomocy -s zamknięcie systemu -r restart -l wylogowanie Wystarczy utowrzyc skrót z poleceniem (np. "shutdwn.exe -s"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Oki dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Jezzzz... SGJ nie obraz sie, ale jezeli w systemie sa dostepne narzedzia do zamykania systemu, to dlaczego mam jeszcze cos dodatkowo sciagac? Win 98: robisz nowy skrot, piszesz w nim taka sciezke: [katalog windows]rundll.exe user,exitwindows Win xp: podobnie, tyle ze piszesz %windir%system32shutdown.exe -s ewentualnie dodajesz jeszcze [-t 0]- zeby nie pojawialo Ci sie okienko "zamkniecie systemu za ...sekund". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 MareCeK, chociażby dlatego że shutdown.exe z win xp(i 2003, w 2000 go nie ma), zamyka system ale nie wyłącza komputera. Korzystałem z shutdown.exe na wielu komputerach i na kazdym zatrzymywał sie na "Mozesz teraz bezpiecznie wyłączyc komputer". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 No nie wiem... Na uczelni mi dziala. Raz wpisalem -s zamiast -l i podzialalo bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Win 98: robisz nowy skrot, piszesz w nim taka sciezke: [katalog windows]rundll.exe user,exitwindows To się przyda, bo właśnie miałem problem z utworzeniem takiego skrótu pod 98. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...