Psilon Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Chce zmienić moją płytę na jakąś bardziej funkcjonalną, bo w tej, którą teraz posiadam Soltek SL-NV400-64 największym bajerem jest dźwięk 5.1. Uzbierałem już kasę i zastanawiam się między: 1.Abit NF7-S 2.Asus A7N8X-E Deluxe 3.Gigabyte GA-7N400 Pro2 Największym OC, jakie przewiduje to podkręcenie mojego Bartona 2500 na 3200. Chce także zakupić radeona 9550 i chciałbym się spytać najlepiej, jakiego producenta wybrać, żeby mieć pewność dużych możliwości podkręcalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 1.Abit NF7-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Abit NF7-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 NF7-s a tak zapytam czy nie wchodzi w rachube DFI infinity?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psilon Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 O DFI po za jej specyfikacją i tym, że niektórzy biją na niej rekordy OC nie wiem nic tzn., jakie mogą być z nią kłopoty, jej poziom awaryjności. Płytę będę kupować na giełdzie w Warszawie, więc także nie wiem czy jest dostępna i jak z ewentualnym serwisem. Zależy mi jedynie na wydajnej i funkcjonalnej płytce i nie musi ona być demonem OC. No i może ktoś mi doradzi w sprawie tego Radka, może lepiej będzie jak mi powiecie, u którego producenta na pewno nie kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 O DFI po za jej specyfikacją i tym, że niektórzy biją na niej rekordy OC nie wiem nic tzn., jakie mogą być z nią kłopoty, jej poziom awaryjności. Płytę będę kupować na giełdzie w Warszawie, więc także nie wiem czy jest dostępna i jak z ewentualnym serwisem. Zależy mi jedynie na wydajnej i funkcjonalnej płytce i nie musi ona być demonem OC. No i może ktoś mi doradzi w sprawie tego Radka, może lepiej będzie jak mi powiecie, u którego producenta na pewno nie kupować. moj kolega nie ma naprzykład zadnych problemów z DFI i powiem ze jest bardzo wydajna bo na tylko podkreconym procku na 4 mx 440 64 Mb ma ponad 7k w 3dmarku naprawde płyta wypasiona, nie miał z nia zadnych problemow i kosztuje jakies 345 zł w pcproject.pl dodam ze moze i ciebie kiedys najdzie podkrecic a wyborazcie sobie ze o Bartonka Mobile 2500 na Ramie elixira DDr2100 wykrecił na fsb 170!! i przeszedł Prime, no moze dla niektorych to nie jest nic ale mi sie wydaje ze to jest jednak cos :) jak dostanie lepszy ram to bedzie chyba jeszcze duzo lepiej :) a teraz o radku: najwydajniejszy i bezkonkurencyjny jest Radon 9550 XT od GECUBE najelpiej jak by ci sie udało dostac REV.2 bo juz w REV 2.1 nie ma Counter Strike i jest na słabszych pamieciach bo na samsungach 3.2 ns ale i tak dobre karta, moj kumpel ktory posiada Platforme 64 Bit wyciągnał 14k w 3dmarku wydaje mi sie ze to sporo jak na ten przedaiał cenowy, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Podstawowe Zagadnienia Jak podkręcić, gdzie znaleźć, CO KUPIĆ - i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj nie ten dzial pozatym co to jest 170fsb na infinity? (no chyba ze mialo byc 270) to jest smiechu warte a nie oc;D to ja na kt400 mam prawie 200. pozatym dfi nie nadaje sie dla beginerow bo jest wymagajaca a do 2500@3200 w sam raz jest A7N8X albo NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Polecam Asusa!!! Sweitna plyta a podkrecic procka tez sie da. Jest bardzo stabilna i ma bajery!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 do oc NF7-s lub DFi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 NF7 - nic dodac nic ujac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyngiel Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 nf7-s ale tylko rev. 2.0 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Polecam DFI Infinity :!: Żadnych problemów, świetna wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 chodzi ci z hynixami bez problemow? probowales z 2 koscia w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...